Ekonomija

Krivokapić: Vlada spremna za svaki oblik saradnje u cilju unaprijeđenja poslovnog ambijenta

Twitter

Predsjednik Vlade Crne Gore  Zdravko Krivokapić razgovarao je u svom kabinetu sa delegacijom Američke privredne komore u Crnoj Gori, koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori, Nikola Tripković, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Krivokapić kazao je da je Vlada Crne Gore spremna za sve oblike saradnje sa AmCham Montenegro, kako bi unaprijedili poslovni ambijent u Crnoj Gori, što je i cilj ovog udruženja.

Iz Američke privredne komore naglasili su da je njihova želja da budu istinski partner Vladi, zbog čega su u aprilu 2017. godine kreirali Program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje.

“Osnovna ideja te platforme upravo je da se predstavnici ministarstava pridruže predstavnicama kompanija, koje su naše članice i da mi u timskom radu zajednički definišemo određene probleme koji postoje u poslovnom ambijentu i da ih unapređujemo. Na ovakav način saradnje postiže se osnovi cilj ovog programa, a to je podizanje nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora”, saopšteno je iz AmCham Montenegro.

Iz ovog udruženja su kazali da u okviru AmCham postoji sedam komiteta, čije su osnovne vrijednosti društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj. To su Komitet za poreze, Komitet za suzbijanje sive ekonomije, Komitet za radne odnose, Komitet za nekretnine, Komitet za digitalnu transformaciju, Komitet za zaštitu životne sredine I Komitet za zdravlje.

“Aktivnosti u komitetu za zdravlje su jako intezivne zbog toga što su naše članice najjače farmaceutske kompanije u svijetu i mi već godinama radimo na tome da se da jedan značajan doprinos razvoju zdravstva u Crnoj Gori”, saopštili su iz AmCham Montenegro.

Premijer Krivokapić kazao je i da su tri ključne oblasti djelovanja Američke privredne komore, digitalna transformacija, razvoj ljudskog kapitala i suzbijanje sive ekonomije i opredjeljenja Vlade Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da je to put prema modernizaciji načina života i povećanju efikasnosti i transparentnosti svih procesa, zaključuju iz Vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Privatnici samo traže da ih ostavite na miru, da smanjite PDV, da Ne gledate u sitna crevca i da ne ćerate mak na konac. Kad ovo čudo prođe, onda stežite.

Velimir
Gost
Velimir

Cista laz!
Klerofasisti dolje!
Vuciceve sluge dolje,napolje Iz drzave!

Send this to a friend