Ekonomija

Kusovac: Najveći investitori u Tivtu su iz Turske, to nas čini značajnom destinacijom

Najznačajniji investitori na području Crne Gore, posluju upravo u Tivtu,  pa predlažem povezivanje i intenziviranje saradnje turskih i preduzetničkih udruženja iz Tivta, poručio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac na sastanku saambasadorkom Turske Songul Ozan.

Iz Ambasade Turske takođe su najavili za sljedeću sedmicu prezentaciju stipendija za studije u ovoj zemlji i pozvali zainteresovane iz Tivta da se prijave.

“Sve više studenata iz Crne Gore studira u Turskoj.  Najveći strateški investitori posluju u Tivtu što nas čini značajnom turističkom, nautičkom i investicionom destinacijom, a učvršćivanje veza naših i preduzetnika Turske bi moglo da rezultira zajedničkim interesima“, dodao je Kusovac.

Ambasadorka Turske je ocijenila da su investitori iz te zemlje posebno aktivni na ovom području i u Tivtu.

„Želimo da unaprijedimo te napore i povećamo investicije. Podržavamo projekte koji će biti održivi i dati doprinos crnogorsko-turskoj ekonomiji“, ocijenila je Ozan.

Prema njenim riječima, Tivat je jako lijep i čist grad, što znači da je nivo lokalnih usluga koje se pružaju građanima jako visok.

„Nije u pitanju samo priroda već i dobar rad vaše uprave kao nekoga vodi grad. Moramo istaći da Crna Gora ima predivnu prirodu. Tivat, Budva i Kotor su veoma popularne u Turskoj, mnogi žele da ih posjete, a ove destinacije su veoma popularne i na društvenim mrežama“, navela je Ozun dodajući da se za Crnu Goru odlučuje i najveći procenat turista iz srednje i visoke klase iz Turske.

2 Komentara na "Kusovac: Najveći investitori u Tivtu su iz Turske, to nas čini značajnom destinacijom"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend