Ekonomija

Kvadrat 596 eura: Vodovod gradi zgradu za oko 80 radnika

Direktor preduzeća Vodovod Podgorica Vladan Vučelić, predsjednik Sindikata Đorđije Mugoša i vlasnik firme Roaming Montenegro Dragomir Milović potpisali su ugovor o izgradnji zgrade za zaposlene u Vodovodu.

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 2,65 miliona eura, a još uvijek nije poznato koliko će stambeni objekat imati stanova, pišu Dnevne novine.

Očekivanja su da će, kaže Vučelić, biti od 78 do 85 stanova.

Vučelić je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom, kao i pripremljenim tenderom, koji je rezultirao time što je šest zainteresovanih firmi podiglo tendersku dokumentaciju, te da su četiri kompanije od tih šest predali ponudu za izvođenje radova.

On je najavio da se već za godinu i po dana može očekivati useljenje radnika Vodovoda u nove stanove, dok je Milović poručio da se nada da će i pola godine prije roka završiti radove.

“Nikšićka firma Roaming Montenegro dala je najpovoljniju ponudu i radnici Vodovoda će imati privilegiju da, u odnosu na sve ono što je bila stambeno-solidarna izgradnja, kao i drugi vidovi izgradnje u Podgorici i Crnoj Gori, po najnižoj cijeni otkupe stanove. Cijena od 596 eura po netu stambenom prostoru je izuzetno dobra i povoljna ponuda”, kazao je Vučelić, istakavši da će ubrzo biti raspisani tenderi “Čistoće” i Agencije za stanovanje, gdje će radnici i drugih preduzeća na isti način riješiti stambeno pitanje.

Prema njegovim riječima, uslovi tendera su bili vrlo rigorozni.

“Obaveza izvođača radova, preduzeća Roaming, je da uradi glavni projekat, kao i da sopstvenim sredstvima finansira izgradnju objekta do potpunog završetka. Uslovi tendera su i da obezbijedi sve garancije za kvalitetno i blagovremeno izvođenje radova, dok je obaveza sindikata Vodovoda da u određenom periodu, pri kraju završetka samog objekta, dostavi spisak zaposlenih, koji su na konkursu koji se sprovodi po Pravilniku za rješavanje stambenih pitanja dobili stanove”, istakao je Vučelić, uputivši molbu prema izvođaču radova da već do sredine decembra počne izgradnja tog objekta.

Vlasnik firme Roaming Montenegro Dalibor Milović je, nakon potpisivanja ugovora, istakao da će u naredna dva mjeseca trajati prva faza radova – izrada projekta, a da će od 15. do 20. decembra krenuti sa izvođenjem radova.

“Nadam se da će u decembru naredne godine radnici Vodovoda moći da se usele u stanove, odnosno da ćemo prije roka završiti radove i da ćemo ključeve podijeliti čak i prije Nove godine”, istakao je Milović.
Konkurs za dodjelu stanova još nije raspisan, a nakon završetka projekta krenuće se u zvaničnu proceduru, u skladu sa pravilnikom, rangiranja svih onih koji budu zainteresovani za dodjelu stana.

Vrijednost projekta 2,65 miliona

Prema riječima direktora Vodovoda Vladana Vučelića ukupna vrijednost projekta je 2,65 miliona eura, a ono što je važno je i to da Vodovod ne troši svoja sredstva.

“Izabrali smo najpovoljnijeg ponuđača, a dokaz toga je i to što je kvadrat stana ostalih zgrada na ovoj lokaciji niži od 70 do 100 eura u odnosu na najpovoljnije cijene uopšte nuđene u Podgorici. Uz to, izvođač nam garantuje da će radnici biti zadovoljni i cijenom i kvalitetom stanova, što je najvažnije”, kazao je Vučelić, navodeći da je prema uslovima tendera obaveza izvođača i potpuno uređenje terena u skladu sa detaljnim urbanističkim planom.

“Obaveza Vodovoda je da izvrši reviziju i angažuje nadzor koji će pratiti izvođenje radova. Potrudićemo se, a možemo i već sada garantovati da ćemo obezbijediti takav model, koji će značiti da nema povećanja ove cijene za radnike, već će ovo biti ugovorna cijena za sve radnike”, istakao je Vučelić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jokan
Gost
Jokan

Ne napisaste đe će bit ta zgrada!

Dunjica
Gost
Dunjica

Svaka cast za Vodovod i pohvale za Vucelica.Cist primjer kako se pravilno vodi drzavno preduzece i kako se radom i brigom za svoje zaposlene svim malicioznim komentarima i laznim dusebriznicima staje na kraj. Bravo!

Melina
Gost
Melina

Svaka cast direktoru vodovoda .Na njegovom primjeru bi i drugi trebalo da uce sta znaci briga za radnike i rjesavanje najvaznijeg zivotnog pitanja.

Anna
Gost
Anna

Super stvar za radnike vodovoda i neosporni dokaz da su kritike i prozivanja vodovoda i direktora neobjektivne i ispolitizovane.Svaka cast za vodjenje drzavne firme.

Gospodja
Gost
Gospodja

Sve pohvale za Direktora Vodovoda i kanalizacije i rukovodstvo , sklopljen ugovor za izgradnju postrojenja za preciscavanje otpadnih voda , ugovor za stanove , firma posluje sa dobitkom , zarade redovne , svaka cast samo naprijed sigurno i zrelo ☺.

Hahaha!
Gost
Hahaha!

A odje u Podgoricu eto 55%, opet ima dosta Srba, pa nije da vole ni kad je dobro…

Vala stvarno
Gost
Vala stvarno

E vala nakon ovoga da DPS u Tuzi ne razbije makar s 90%…

Otpocelo je
Gost
Otpocelo je

Milo dao signal, ova dvojica Migo i Vlado otpoceli da rade. Sad jos da vidimo kako ce Dusko gore u vladu zavrsit stvari i DPS sigurno dobija i predsjednike i lokalne izbore.

Heyho
Gost
Heyho

Stara majka mi ne da da glasam za DPS, ne voli Mila kaze, a kamoli ovog Duska, ali ako ce mi stanove pravit za male pare, neka ide i politika i sve u onu stvar… Sto da ne…

Anonim
Gost
Anonim

Majka ti ne da a kolko imas godina ahahahahahah

Teofil
Gost
Teofil

Super stvar za radnike Vodovoda. Plate redovne plus sad stanovi po veoma povoljnoj cijeni. Svaka cast.

Opa
Gost
Opa

Opa, molim lijepo. Ni da smo u Svedsku, a ne u Crnu Goru. Stanovi za radnike. Daju li to u Vodovodu u Budvi, Kotoru ili Herceg Novom dje opozicija vodi grad?

Hahahaha
Gost
Hahahaha

Hahahahahahahaha, dje su sad ovi sto su prozivali Vodovod, sad se ne smiju glasnut?

Objektivno
Gost
Objektivno

Znaci na kraju ispade da su sve kritike opozicije bile na politickoj osnovi, a ne na objektivnoj procjeni i na kraj ispade da je Vodovod em u plusu, em daje stanove za radnike. Sto ce sad celnici opozicije izmislit i rec… Totalno su pukli…

Bravo
Gost
Bravo

Ovo je svijetli primjer kako se vodi drzavna firma, a da je drustveno-odgovorno, a uz to i profitabilno preduzece. Zamislite sad da su svi direktori kao doticni Vucelic, pa da svi radnici i zaposleni u drzavnim firmama dobijaju ovakve mogucnosti za stanovanje? Svaka cast za Vodovod i pohvale za Vucelica.

blavorpg
Gost
blavorpg

Ovo je odlicno, ne samo za radnike Vodovoda, nego i za ostale radnike iz Cistoce i okoline, svi oni imaju dosta radnika koji ne zive u Podgorici, nego iz drugih opština koji putuju svaki dan na posao..plus prejeftino ispada kvadrat…top.

crnogorac
Gost
crnogorac

što se nijesu kandidovali za 1000+ stanove pa ih plaćali Baći po 1200€?

Send this to a friend