Ekonomija

Kvadrat prostora za zatvorenu baštu u Podgorici do 15 eura

Podgorica

Sekretarijat za finansije pripremio je odluku o lokalnim komunalnim taksama kojom se utvrđuju lokalne komunalne takse, njihova visina, način i rokovi plaćanja, olakšice, kao i vršenje poslova utvrđivanja, naplate i njihove kontrole. Visina komunalne takse, kako piše u odluci koja je 15 dana na javnoj raspravi, utvrđuje se u zavisnosti od površine, vremena korišćenja, zone u kojoj se nalaze objekti, predmeti, odnosno vrše usluge, a shodno zonama utvrđenim odlukom kojom je uređena naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, piše Dan.

Za postavljanje zatvorene bašte uz ugostiteljski objekat u IA i I zoni kvadrat košta 15 eura, u II zoni 13 eura, III zoni devet, IV zoni sedam, a u petoj zoni šest eura. Za postavljanje ljetnje bašte uz ugostiteljski objekat u IA zoni kvadrat se plaća 14, u I zoni 12 eura, II zoni devet eura, III zoni šest, IV zoni 4,50 u a V zoni 3,50 eura.

Kada je u pitanju postavljanje postavljanje slobodno – stojećih vitrina, izložbenih polica, konzervatora za sladoled za kvadrat u IA zoni treba platiti 13, u I zoni 11, u II zoni devet, III zoni sedam, IV zoni šest a petoj u zoni pet eura.

Kvadrat prostora na kojem se postavljaju pokretna tezga, automat za prodaju cigareta, aparat za prodaju osvježavajućih napitaka, sladoleda, dezerata, kestenja i kikirikija, pult za izlaganje i prodaju ukrasnih predmeta, cvijeća i slika u IA zoni košta devet, I zoni sedam, II zoni šest, III zoni 5,50, IV zoni pet, a u V zoni četiri eura.

Za postavljanje zabavnih parkova, cirkusa, avanturističkih parkova kvadrat u IA zoni je tri, I zoni 2,50, II zoni dva, III zoni 1,50, IV zoni euro, a u V zoni 0,50 eura.

Za korišćenje prostora na javnim površinama radi izvođenja građevinskih radova, raskopavanja, kao i za korišćenje javne površine za postavljanje pristupnih rampi, liftova plaća se taksa dnevno po kvadratu zauzete površine u visini od 0,50, dok se za korišćenje prostora na javnim površinama u promotivne svrhe, taksa plaća mjesečno, po kvadratu, u iznosu od 15 eura.

Mjesečna taksa za korišćenje taksi stajališta po taksi vozilu je šest eura.

Centralna javna rasprava zakazana je za 18. jun.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Građani
Gost
Građani

A ko je od genijalnih ŠEFOVA odgovoran za uništavanje ZELENIH POVRŠINA????
Svako drvo i žbun što stanari plate iz svog džepa je pod znakom pitanja, jer će doći neka budala da postavi lokal na tu istu površinu i uz to će da dobije odobrenja od komunalne inspekcije!!!!
Dokle tako ???

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

Koliko je kvadrat ispod tende?

Patriota
Gost
Patriota

Glavni Grad je postao zatvorena baštenska figura . To je ruglo grada . Pogledajte evropske metrople pa vidite ima li gdje zatvorenih bašta
Novac se može uzeti na mnogo načina da da se ne urušava enterijer grada

Vinogor
Gost
Vinogor

“Enterijer grada”. Objasni se.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Koliko ima basta kroz grad, ogromni novac se sliva u opstinsku kasu..

🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸
Gost
🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸

Ne sliva u opstinski no u privatne dzepove vlasnika, u najvecem broju slucajeva peraca para.

Belkisa
Gost
Belkisa

Možete da ne sjedite tamo i riješena stvar, pozatvaraće.

Zaboravismo
Gost
Zaboravismo

Vazduh po kubiku, u zagadjenoj prvoj zoni ne može ispod 5€!

Send this to a friend