Ekonomija

Kvadrat stana u novogradnji u Podgorici 985 eura, na primorju 1359

Ilustracija

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1007 eura i manja je za 11,3 odsto u odnosu na IV kvartal 2019. godine, dok je za 15 odsto veća u odnosu na III kvartal 2020. godine, saopšteno je iz MONSTAT-a. Statističari su izračunali da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u IV kvartalu 2020. godine iznosila  985 eura, u primorskom regionu je iznosila 1359 eura, u središnjem regionu 635 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 766 eura.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2020. godine iznosila je 1 160 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 612 eura”, ističu u MONSTAT-u.

U saopštenju se navodi da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

Naime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

U MONSTAT-ovom saopštenju su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
anusmne
Gost
anusmne

nadjite mi ga u kotoru po ovoj ceni kupujem dva po 130m2

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Lazzzz

Janko
Gost
Janko

Pa neka mi nadju po ovoj cijeni. Odmah kupujem.

Nađa
Gost
Nađa

Profesori istorije tesko dolaze do posla, a i kad dođu to bude na pola norme, jedva da se prezivi, ako se ne udam za nekoga ko ima stan ili svoju kucu, mrka kapa…😢😢😢

Realnost
Gost
Realnost

Podgorica ce dozivjet sudbinu Sarajeva odnosno višak stambenog prostora uz cuveno stan na dan ili renta stan i nezaobilazno full ili lux opremljen iz NAMOSA,Ludih nema vise a gospoda koja ima po 4 ,5,6 stanova samo porez da plate o jadu ce se zabavit.

RealniCrnogorac
Gost
RealniCrnogorac

Ko ima 5 500€ dnevnicu on može i priuštiti, za “srednju” i “nižu” klasu ovo su nerealne cijene. Doveli su nas do toga da moramo uzet kredit koji ce se otplacivat pola zivota i to ne pricamo o nekom trosobnom stanu vec o “jednosobnom” (polusobnom). P.S. Nigdje u Podgorici nema ispod 1 300€ u novogradnji normalnoj, jedino ako se misli… Više »

goga
Gost
goga

Realno cijena stanova će padati jer je korona uništila ekonomiju i narod nema para.Oni koji imaju već su pokupovali stanove.Ovo što Monstat piše nema blage veze, ali ja očekujem drastičan pad cijena stanova svuda.

anonimus
Gost
anonimus

hahahhaha…jes kako nije! Nema ga ispod 1100-1200 u novogranji nidje!

Kikica
Gost
Kikica

E ovakva je sva statistika Monstata. Ajde ga nadjite po ovij cijeni u novogradnji, pa makar i na Koniku? Po 1.100e su minimum.

D ljubo bigovic
Gost
D ljubo bigovic

Skupo i za agu kana.

KLM
Gost
KLM

Tesko za te pare

Aco
Gost
Aco

U Šavnik možda,PG niđe za te pare!

BoB Rock
Gost
BoB Rock

Jeste, kako nije – gdje to ima za 985 eura kvadrat? 1200, 1300 do 1500 je standardno za zgrade koje iole valjaju. Dodaš lokaciju na to, odmah skače na 1700, 1800, 2000. Monstat, batalite statistiku, dosta ste se obrukali sa 2 eura dnevno da se prehrani osoba.

Brano
Gost
Brano

Ovo što valja novogradnje u PG nema ispod 1200.

JABLANKO
Gost
JABLANKO

Sramota….stanove samo kupuju pomorci…jedan doktor ga nemoze kupiti…moze na kredit i onda nema za prezivljavanje…SRAMOTA…Da je jedan prosjecan pomorac bogati od doktora…od nekog direktora vazne institucije…uzas…

KLM
Gost
KLM

Ostavi se pomoraca Vazda su bolje zaradjivali od bilo koga Podji da vidis jedno 3 mjeseca pa ce ti jasno biti kako im je. I garantujem ti da su mizerno placeni U odnosu na zivot odricanja i obaveze na Brodu. Ovo ti pise covjek koi je plovio 40 godina Naravno da su DR mizerno placeni ali zato nijesu krivi pomorci.… Više »

Animus
Gost
Animus

Jedan kapetan je uvjek, kroz istoriju, bio na vecem nivou od doktora, sto se staleza tice. Ne mlati napamet. Danas ga i pomorac jedva kupi, na dobroj lokaciju u Kotoru ili Tivtu, nije platezna moc kao nekad. Stanovi su preskupi, zahvaljujuci gradjevinskoj mafiji unutar strukture drzave, zakoni su takvi da se pravi ovaj cirkus sa nekretninama…

Komšija
Gost
Komšija

Ma što pričaš kad veze nemaš.90% pomoraca diže kredite za kupovinu stanova.Pomorci koji pošteno rade krvavo ga zarade za svaki metar kvadratni.

Mijusko,Mijusko
Gost
Mijusko,Mijusko

Odgovor ti se sam nametnuo doktore, i dalje drustvo ne cijeni doktore. Sada je malo strah zbog kovida, pa se ne govori, ali tako ce biti i u buducnosti…

Hik
Gost
Hik

A ja ne znam đe u podgorici u novogradnji ima za 985

Milosava
Gost
Milosava

Na zabjelo

Баранин
Gost
Баранин

Jos ce u Podgorici padati, jednostavno narod nema para, a u Pg-ci iskljucivo stanove kupuju Crnogorci dok na primorju kupuju i stranci.

Podgorica
Gost
Podgorica

Kupuju i u PG stranci. I kupuju i grade. Ima ekskluzivnih kućerina i stanova pamet da ti stane, ali sve samo i isključivo za paraše.

Wlado
Gost
Wlado

Bez sindikalnih stanova prosjek nije ispod 1100

lamele
Gost
lamele

imam ja po 750e m2…zabjelo drugi sprt…

Dragan
Gost
Dragan

U Kotoru je od 1.800 pa naviše. Ne znam đe ima kvadrat stana za 1.300 da se uzme.

Komšija
Gost
Komšija

Možda misle na Trojicu ili Mirac,a okle Dragane za 1300€ u Kotor.Kokošinjac toliko košta u Oravac ili Dražin Vrt.

Jos realnije
Gost
Jos realnije

I u HN je starogradnja 1600 pa navise za sve sto je ispod magistrale, novogradnja oko 2500-3500

Send this to a friend