Ekonomija

Kvalitet crnogorskih proizvoda sve zapaženiji na domaćem tržištu

Kvalitet crnogorskih proizvoda je sve zapaženiji i na domaćem tržištu, posebno turističkom, što potvrđuju nagrade koje osvajaju naši proizvođači na međunarodnim sajmovima, ocijenjeno je na Sajmu poljoprivrede koji se održava u Novom Sadu.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić se sastala sa potpredsjednikom pokrajinske Vlade Vojvodine Đorđem Milićevićem, navodeći da je činjenica da su izlagači iz Crne Gore ove godine osvojili 163 medalje za kvalitet dovoljno govori o kvalitetu domaćih proizvoda i o isplativosti ulaganja u ovaj sektor.

Na sajmu koji okuplja sve značajne aktere agrobiznisa iz regiona Crna Gora ima 10 izlagača, i to neke od najuspješnijh kompanija u Crnoj Gori .

Crna Gora ima zajednički štand u Master hali koji će činiti predstavnici Privredne komore Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministartsva održivog razvoja i turizma.

“Prošle godine podržali smo preko 100 preduzeća, što je za nekih 50 odsto veći broj u odnosu na godinu prije, a sigurni smo da će taj broj biti još veći ove godine”, istakla je Sekulić.

Sekulić je kazala da je Srbija, kada je u pitanju robna razmjena, najznačajniji partner Crne Gore, kako u izvozu, tako i u uvozu.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Đuro Žugić istakao je da je kvalitet crnogorskih proizvoda rezultat zajedničkog rada poljoprivrednih proizvođača i Vlade Crne Gore.

“Poljoprivrednih proizvodjača koji ulažu veliki rad i sredstva u unapređenje svoje proizvodnje i kvaliteta proizvoda i Vlade koja, u kontinuitetu, kroz brojne programe i mjere podrške iz nacionalnog budžeta i EU fondova, obezbjeđuje znatna bespovratna sredstva podrške poljoprivrednoj proizvodnji i prerađivačkom sektoru.Vlada će, kako je kazao, nastaviti sa još većim ulaganjem u sektor poljoprivrede, što će doprinijeti ostvarivanju još boljih rezultata u narednom periodu”, kazao je Žugić.

Send this to a friend