Ekonomija

Kvalitetnom saradnjom do većeg prisustva američkih investitora u Crnoj Gori

Dobra saradnja institucija Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država biće nastavljena i u narednom periodu i ona biti još snažnija, integrisanija i bolja i da će rezultirati većim prisustvom američkih investitora u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića i ambasadorke SAD Džudi Raizing Rajnke.

Radunović je američkoj ambasadorki poželio uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori i informisao je o aktivnostima i planovima Ministarstva finansija.

Takođe, zahvalio se na podršci i pomoći uz koju se realizovalo niz projekata u različitim oblastima u našoj državi  i naglasio dobru saradnju sa institucijama koje dolaze sa teritorije SAD-a poput Svjetske banke i MMF-a.

On je saopštio da je Crna Gora u prethodne dvije godine postigla veći ekonomski rast kojem je doprinijela velika investiciona aktivnost u Crnoj Gori, rekordna turistička sezona i ulaganja u energetskom sektoru koji predstavlja posebnu i razvojnu stranu Crne Gore.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je istakla zadovoljstvo dobrim odnosima Crne Gore i SAD-a i izrazila spremnost da tokom mandata doprinese unapređenju saradnje dvije države i naglasila važnu ulogu koju je odigralo Ministarstvo finansija na čelu sa ministrom Radunovićem u stabilizaciji javnih finansija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Zamisli ime Dzudi RAJZING RAJNKE dje je iskopase…Ovoj je djed bio neki nacista garant

Slavko
Gost
Slavko

Neka pocetna investicija bude lijecenje Crnogoraca od raka kojim su nas otrovali sa bombardovanjem osiromasenim uranijumom…

Enigma
Gost
Enigma

Nećemo se od njih ovajditi…

Send this to a friend