Ekonomija

Le Monde o Crnoj Gori: Novo luksuzno turističko odredište

Sveti Stefan

Prestižni francuski dnevni list Le Monde, u okviru nedeljnog dodatka, objavio je članak o Crnoj Gori kao luksuznoj turističkoj destinaciji.

Novinar Julian Theves opisuje Crnu Goru kao novu destinaciju koja viskoplatežne goste privlači luksuznim hotelima, dobrim restoranima, nekonvencionalnim bazenima, ali i divnim plažama i spektakularnim Bokokotorskim zalivom.

Njegov članak na dvije strane baziran je na luksuznoj ponudi Crne Gore. Prema njegovom saznanju kanadski milijarder Piter Mank umoran od čekanja na lokaciju za svoju jahtu, a očaran vrtoglavom ljepotom Bokotorskog zaliva, odlučio je da izgradi marinu za jahte Porto Montenegro u Tivtu. Brzo se pročuo glas o ljepotama Porto Montenegra, hotela Regent i ovog dijela Crne Gore, pa ga u tekstu novinar naziva i novi Saint-Tropez.

Ništa manje radvnodušnim ga nisu ostavili i Lazure Hotel & Marina u Herceg Novom, sa svojom ponudom kao i hotelska grupa Casa del Mare, koje toplo preporučuje tursitima iz Francuske.

Sveti Stefan je opisao kao ikonu crnogorskog turizma sa plažama prekrivenim roze kraljevskim pijeskom i predivnim apartmanima Aman resorta.

Autor je u tesktu pohvalio i crnogorska vina, veliki podgorički vinograd, male vinarije kao i barove u kojima se može popiti dobro vinu u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milosava
Gost
Milosava

A dje cemo mi na ljetovanje ?

Austrija
Gost
Austrija

Crnogorska vina su odlična🍷

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Obožavam Paštroviće i Sveti Stefan💋💘

rakun
Gost
rakun

a Sutomore nije pohvalio? pojma novinar nema

ni stida ni obr
Gost
ni stida ni obr

A, dobro je više, Bnjj, niko ništa na ovom portalu ne moze napisati a da se na to tvoja pamet ne po.ere! Dobro je više, prekipjela pameti!

Bnjj
Gost
Bnjj

Na taj Sv Stefan radnici rade za mizerne plate recimo obezbeđenje rade za 250e a čuvaju milionsku imovinu i tu se vrti milionski profit, to je taj održivi razvoj CG

jpmd
Gost
jpmd

Ali rade , bolje nego da ne rade i imaju 0€

Bnjj
Gost
Bnjj

Da sve ima gore od gorega ali onda nemojte pričati da smo lideri nego se pokrijte ušima

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Sveti Stefan je prelep !Uvek uživam !

Bnjj
Gost
Bnjj

Tačno turističko odredište prelijepo za posjetiti ali za život tragedija, penzija 120e minimalna manja od ratom razorne Bih inače nefunkcionalne države minimalna plata 222e isto najmanja u regionu dobro možda jedino veća od Makedonije, to bi trebalo da znaju ovi stranci kada pišu o CG

Gladov
Gost
Gladov

Odoše srbi iz Sv Stefana da zive u Loznicu 😞

Bnjj
Gost
Bnjj

Gladov rezon na nivou djeteta od 4god

Gladov
Gost
Gladov

Hvala , djeca su najiskrenija bića i lako uoče manipulacije.

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Slovenački planinari koji su obišli svet i skoro sve planine kažu da to što ima crna gora – planine ima malo koja država

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve nam džaba kada elita pljačka narod, mi smo bogata država siromašnih stanovnika

JaDo
Gost
JaDo

Nije dzaba,ja uzivam u planinama.

Bnjj
Gost
Bnjj

Najviši problem CG je indivualizam nas boli briga za druge bitno je da je nama vrh

JaDo
Gost
JaDo

Za srbe nas boli briga

Send this to a friend