Ekonomija

Letovi iz Podgorice za Varšavu i Katovice

ilustracija

Niskotarifna avio-kompanija, Wizz Air, od 18. juna uvodi letove iz Podgorice za Varšavu i Katovice u Poljskoj, koji će biti aktivni tokom cijelog ljeta.

Wizz Air, kako su saopštili njeni predstavnici, započinje najveći proces širenja poslovanja u svojoj istoriji.

“U narednih 17 sedmica, ukupno 21 novi avion će biti raspoređen po evropskim vazdušnim lukama, što će omogućiti 700 dodatnih polazaka sedmično i 70 novih linija, među kojima su dvije iz Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Širenje poslovanja kompanije u ovoj godini predstavlja investiciju vrijednu više od dvije milijarde USD u 11 poslovnica u Velikoj Britaniji, Austriji, Poljskoj, Ukrajini, Mađarskoj, Rumuniji i Gruziji.

Wizz Air, kako su kazali, taj veliki poduhvat obilježava zajedno sa svojim putnicima akcijom Dan rasprodaje sjedišta i nudi popust od 20 odsto na sve letove zakazane do 31. maja, za rezervacije obavljene danas do ponoći, na sajtu wizzair.com.

„Wizz Air daje značajan doprinos razvoju lokalne ekonomije u zajednicama u kojima posluje i donosi ne samo direktna radna mjesta u svojim poslovnicama, već i podstiče tržište rada u segmentu uslužnih djelatnosti u vazduhoplovstvu i lokalnom turizmu i ugostiteljstvu“, dodaje se u saopštenju.

Od marta do jula ove godine, timu kompanije će se pridružiti 700 profesionalaca više od 15 nacionalnosti koji će doprinjeti rastućem uspijehu kompanije.

“Danas započinjemo najveću fazu proširenja u istoriji kompanije. Wizz Air ostaje posvećen svojoj misiji ponude pristupačnih putovanja avionom za više putnika nego ikada ranije kroz ponudu najjeftinijih karata zahvaljujući svom poslovnom modelu ULCC”, kazao je generalni direktor kompanije, Owain Jones.

On je saopštio da sve više putnika bira Wizz Air svake godine i uživa u povezanosti široke mreže linija kompanije koja obuhvata preko 600 linija do 145 destinacija u 44 zemlje.

“Novih 70 linija koje se uvode u narednih 17 sedmica će otvoriti nove mogućnosti putovanja za sve putnike, što će zauzvrat podstaći poslovne veze i ekonomiju zajednica u kojima poslujemo”, naveo je Jones.

Do sredine jula će biti uvedene četiri potpuno nove destinacije – Atina, Talin, Harkov i Beč, a počeće da radi i nova zapadno-evropska poslovnica u Beču.

Wizz Air započinje proces proširenja ove sedmice u Budimpešti uvođenjem još jednog novog aviona tipa Airbus A320, 11. po redu u glavnom gradu Mađarske, što se poklapa sa pokretanjem nove linije do grada Stavanger u Norveškoj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
999999999.99💳
Gost
999999999.99💳

Ocemo sloveniju od crne gore ocemo pare od turizma.

Trol
Gost
Trol

jes im linija – stizu u 1.40 u katowice… dje ce covjek u ta doba, na klupu?

Send this to a friend