Ekonomija

Lovćen banka predstavila WORLD Mastercard® platnu karticu

foto: CdM

Lovćen banka predstavila je novi proizvod – WORLD Mastercard® platnu karticu, koja će, kako je saopšteno, njenim korisnicima omogućiti maksimalne privilegije na globalnom nivou.

Direktorica sektora za razvoj u Lovćen banci, Jovana Popović, pojasnila je da je WORLD Mastercard® platna kartica osmišljena, cijeneći potrebe klijenata koji često putuju, vode dinamičan i sadržajan društveni i kulturni život.

“Kartica predstavlja jedinstven i sofisticiran proizvod, jer objedinjava veliki broj servisa upakovanih u jednu karticu”, istakla je Popović na pres konferenciji u PR Centru.

Prema njenim riječima, uz  WORLD Mastercard® platnu karticu Lovćen banke moguć je: besplatan pristup Biznis klubovima na 3 aerodroma: Beč, Beograd i Sarajevo, učešće u LoungeKey programu, koje korisnicima omogućava pristup VIP ložama na preko 1.000 aerodroma u 120 zemalja širom svijeta

“Uz  WORLD Mastercard® platnu karticu Lovćen banke mogući su i korištenje usluga Mastercard® Concierge servisa, čiji je cilj da klijentima omogući personalizovani doživljaj ili servis prilagođen zahtjevima najprobirljivijih klijenata, pristup Mastercard GLOBAL Wi-Fi mreži na preko milion hot spot lokacija, kako na zemlji, tako i na nebu uključujući i Wi-Fi na letovima određenih avio kompanija“, istakla je Popović.

Kako je navela, Priceless® Cities privilegije za globalna putovanja i šoping kod partnerskih kompanija koje vam donose VIP status, popuste i druge prestižne benefite (Hotels.com, Avis, Hertz, Disneyland itd.), takođe su moguće uz WORLD Mastercard® platnu karticu Lovćen banke.

“Ovo je kartica koja svako putovanje pretvara u uživanje. To možemo vidjeti i na primjeru jednog putovanja za Beograd. Nakon što ste uživali u predivnom koncertu, pozorišnoj predstavi ili derbiju za koji vam je ulaznice obezbijedio Mastercard® Concierge servis, po povratku avionom, ne morate kupovati kartu u biznis klasi da bi putovali rasterećeno, jer imate besplatan pristup biznis salonu na aerodromu Beograd“, kazala je Popović.

Ona je pojasnila da je dovoljno da se pokaže kartica i na aerodromu Beograd, i ona, kako je pojasnila, omogućava prolaz kroz „fast line“.

“Time preskačete red na pasoškoj kontroli, što vam ostavlja dovoljno vremena za uživanje u drugim stvarima. Slični benefiti vas očekuju i na drugim destinacijama i aerodromima“, dodala je Popović.

Ona je kazala da su, u Lovćen banci, svjesni da bez sinergije i podrške nema ni rezultata i da je upravo ova kartica kreirana kao rezultat saradnje sa Mastercardom.

Country Manager Mastercarda za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu Jelena Ristić je, u pismenoj izjavi, kazala da je uvjerena da će World Mastercard® platna kartica, doprineti diferencijaciji Lovćen banke na tržištu, zadovoljiti potrebe klijenata banke, ali i, kako je navela, privući nove premium klijente kojima je važna podrška na svakom koraku i u skladu sa njihovim životnim stilom.

“Sa posebnim benefitima koje omogućava, World Mastercard platna kartica je pravi izbor za banku sa jasnom  vizijom svog imidža kao što je to Lovćen banka, kao i za njene premium klijente koji često putuju, žele da otkrivaju novi svet različitih ponuda i dožive neprocenjiva iskustva“, rekla je Ristić.

Glavni izvršni direktor Lovćen banke Vinko Nikić istakao je da je Lovćen banka za skoro pet godina koliko se nalazi na crnogorskom bankarskom tržištu, postigla mnogo.

“Sa Aktivom od cca. 170 miliona, depozitima od cca 130 miliona, ukupnim neto portfoliom od 132 miliona, neto profitom od skoro 2 miliona, Lovćen banka je postigla rezultate sa kojima se ponosimo.  Preko ostvarenih rezultata Lovćen banka je  postala značajan faktor na ukupnom bankarskom tržištu Crne Gore“, naveo je Nikić.

On je kazao da je Lovćen banka institucija kojoj se vjeruje i koja je, kako je naveo, prepoznata kao banka podrške svim dobrim i perspektivnim biznis idejama, „bilo da su nosioci pravna lica, samostalni preduzetnici ili fizička lica“.

“Osim kredita za fizička lica, gdje smo za građane često prvi izbor prilikom uzimanja kredita za rješavanje svakodnevnih potreba pa do rješavanja stambenog pitanja, Lovćen banka je podržala veliki broj projekata iz svih oblasti, od građevine, preko turističke djelatnosti, pa sve do značajnih projekata iz oblasti poljoprivrede, stočarstva, kao i proizvodnje električne energije, i to će raditi  u budućnosti“, rekao je Nikić.

On je kazao da su svjesni činjenice da se bez podrške bankarskog sektora takvi projekti i ideje ne mogu realizovati, „a bez razvoja teško je očekivati pospješivanje daljeg ekonomskog razvoja zemlje, koji prati otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje stope nezaposlenosti u zemlji“.

“Lovćen banka polako i sigurno, sve zbog potreba naših klijenata, širi poslovnu mrežu. Sa zadovoljstvom mogu najaviti otvaranje filijale u Tivtu početkom maja, kao i otvaranje treće filijale u Podgorici na Starom Aerodromu početkom jeseni. Time u potpunosti zaokružujemo južnu i srednju regiju u našoj zemlji“, naveo je Nikić.

On je istakao da su u Lovćen banci, pored kreditne podrške građanima i biznis idejama u Crnoj Gori, odlučni da se posveti značajna pažnja razvoju proizvoda koji, kako je naveo, predstavljaju novinu i donose maksimalne benefite za klijente.

“Upravo jedan takav proizvod je i WORLD Mastercard® platna kartica Lovćen banke. Ovo je kartica koja u sebi objedinjava najveći broj servisa i benefita koje su potrebni klijentima kojima priroda posla zahtijeva česta putovanja. Potrudili smo se da uz ovu karticu štedimo vaše vrijeme i svako putovanje pretvaramo u uživanje“, rekao je Nikić.

Član Odbora direktora Lovćen banke, Andreas Zeisler, kazao je da je kao predstavnik DEGa, tj. njemačkog kapitala u Lovćen banci, veoma sam uključen u rad Banke i da prati njen rast i razvoj od samog početka.

“Od starta smo se trudili da doprinesemo izgradnji poslovanja koje se bazira na miksu poštovanja njemačkih standarda i lokalnoj ekpertizi i poznavanju tržišta. Nakon skoro pet godina rada, moramo istaći da smo veoma zadovoljni napretkom koji je Lovćen banka napravila i ujedno što smo prepoznali potencijal i postali dio ove uspješne priče“, rekao je Zeisler.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini jubileja za Lovćen banku, biće prilike da se sumiraju rezultati i prave novi planovi.

„Sa sigurnošću mogu istaći da će dalji put Banke biti usmjeren ka razvoju i implementaciji novih tehnologija i primjeni najmodernijih rješenja u poslovanju“, poručio je Zeisler.

On je ocijenio da je jedno takvo rješenje i nova kartica.

“Kao neko ko dosta putuje, sasvim jasno mogu vidjeti prednosti i benefite koje ona donosi, a u kojima će njeni korisnici uživati. Razvoj i implementacija ovakvih bankarskih rješenja u Crnoj Gori čini  da smo veoma ponosni na Lovćen banku, jer i ovim pokazuje da nastavlja ulaganja u inovacije koje su u skladu sa trendovima modernog bankarstva, stavljajući u fokus potrebe i želje svojih klijenata, omogućavajući im da širom svijeta uživaju u blagodetima koje ova kartica donosi“, istakao je Zeisler.

Reditelj reklame, Nikola Vukčević, rekao je da je kampanja Lovćen banke za 2019. godinu nastavak uspješne saradnje koje je započeta 2016. godine.

“Sa zadovoljstvom ističem da smo za izradu reklamne kampanje za ovaj proizvod dobili puno povjerenje i autorsku slobodu od strane menadžmenta banke. Prateći međunarodne Mastercard standarde vizuelnih i produkcijskih rješenja, kao i kvalitetna iskustva naše dvije prethodne saradnje sa Lovćen bankom, a koristeći maksimum domaćih kreativnih snaga, vjerujem da smo napravili zanimljivu priču, atraktivan TV spot, koji objedinjuje sve naše potencijale“, naveo je Vukčević.

On je kazao da su ponosni na rezultat, kao i da očekuju da će reklamna kampanja na najbolji način predstaviti nove servise banke i doprinijeti dodatnom unapređenju poslovnih rezultata.

Send this to a friend