Ekonomija

Lufthansa zainteresovana za linije prema Crnoj Gori 

Njemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa zainteresovana je da otvori cjelogodišnju redovnu liniju iz Frankfurta, odnosno Minhena za Tivat, dok bi austrijski Austrian Airlines koji ona kontroliše, trebalo da uspostavi redovnu liniju iz Beča do Tivta.

Boka news prenosi da su to glavni detalji dosadašnjih pregovora koje su o intenziviranju saradnje vodili predstavnici Aerodroma Crne Gore i menadžmenta Lufthansa Grupe, najvećeg evropskog avioprevoznika.

Lufthansin regionalni mernadžer za Bosnu i Hercegovinu (BiH), Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju, Bernhard Wodl sastao se prošle sedmice sa izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore, Danilom Orlandićem i razgovarao o mogućnostima unaprijeđenja saradnje i dovođenju same njemačke državne aviokompanije na crnogorsko tržište.

Lufthansa grupa je već prisutna na crnogorskim aerodromima preko svog lowcostera, kompanije Eurowings koja je sezonski letjela između Dizeldorfa i Tivta, odnosno legacy prevoznika Austrian Airlines koja saobraća cijele godine na redovnoj liniji Beč-Podgorica.

Eurowings je za ovu godinu najavio povećanje broja rotacija na liniji za Tivat, ali i uvođenje nove linije za Podgoricu. Ovog ljeta još jedna članica Lufthansa grupe – belgijski lowcoster Brussels Airlines počevši od 9. maja, uvešće jednu sedmičnu rotaciju na liniji Brisel-Tivat.

Portal navodi da se za otvaranje saobraćaja Lufthanse, ali i Austrain Airlinesa iz Njemačke i Austrije za Tivat, zalaže i lobira kompanija Luštica Development koja u Tivtu razvija novo turističko naselje Luštica Bay i kojoj je posebno u interesu da ostvari što bolje aviokonekcije sa Zapadnom i Centralnom Evropom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend