Ekonomija

Luka Bar isplatila 260 radnika sa preko milion eura

Luka Bar

Preduzeće “Luka Bar” je do današnjeg dana, za period 2009-2016.godine, isplatilo 260 radnika, što je u neto iznosu 1,177,600 eura.

“Sa uplatom sredstava planiranom za ponedeljak, 13.avgusta, u iznosu od 154.852 eura, biće ukupno isplaćeno radnicima 2.020.541 eura (ili 54,21 odsto ukupnih obaveza)u bruto iznosu od predviđenih 3.726.794 eura”, saopšteno je iz Luke Bar.

Kako su objasnili, navedena sredstva u iznosu od 2.020.541 eura su isplaćena u ovoj godini iz tekuće likvidnosti, odnosno sopstvenih sredstava bez prethodnog zaduženja, uz redovno izmirenje svih obaveza prema zapošljenima, dobavljačima i državi.

“Izričiti je stav izvršnog direktora da mora biti isplaćen svaki radnik, a da se likvidnost i stabilnost kompanije nijednog trenutka ne smije dovesti u pitanje”, navode oni.

Odbor direktora je danas donio odluku o kreditnom zaduženju, kako bi se nastavilo sa isplatama radnicima po pomenutom osnovu.

“Informacije radi, izvršni direktor i izvršni menadžment su ovu inicijativu uputili Odboru još 7.jula 2018.godine. Takođe, izvršni menadžment, s obzirom na suprostavljena mišljenja u samom Revizorskom odboru “Luka Bar“AD, apsolutno podržava stav da se angažuje eksterna revizija za Izvještaj o poslovanju “Luka Bar” AD za prvih šest mjeseci 2018.godine. To je i bila naša inicijativa već duži period, jer čvrsto i profesionalno odgovorno svi članovi izvršnog menadžmenta stoje iza dokumenata koje su potpisali”, kazali su u Luci Bar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bodulski borej
Gost
bodulski borej

nije mi jasno, zasto srbijanci svu mogucu robu u srbiju uvoze uglavnom preko rijecke luke? pa zar im nije bar blizi?! uzto izgleda vrlo profesionalno s dovoljnim prekrcajnim kapacitetom i skladistima.

Akapulko
Gost
Akapulko

Sve cestitke na savjesnom i profesionalnom odnosu prema zaposlenima. Samo naprijed.

Kobi
Gost
Kobi

Svaka cast Direktoru Franovicu, tako se postuju radnici.

xyz
Gost
xyz

1,17 milion plus 0,154 miliona nije 2,02 miliona

Send this to a friend