Ekonomija

Luka Kotor: Zabranjeno uplovljavanje kruzera i jahti do 2. aprila

Luka Kotor, foto: BokaNews

Odbor direktora Luke Kotor razmotrio je Informaciju o zabrani uplovljavanja svih kruzera i jahti u luku Kotor do 2.aprila. Na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa odbor je donio Odluku o odlaganju vanredne Skupštine akcionara sazvane, saoštila je sekretarka Luke Kotor Snežana Jonica.  

“Vanredna Skupština akcionara “Luka Kotor” AD Kotor koja je sazvana za 16. mart sa početkom u 13 časova odlaže se do isteka trajanja privremenih mjera utvrđenih Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za
sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa”, dodala je ona.

Novi termin održavanja Vanredne Skupštine akcionara Odbor direktora će utvrditi nakon isteka perioda propisanog Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, “suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa.

O novom terminu odražavanja Vanredne Skupštine akcionara akcionari će biti blagovremeno i na zakonom propisan način obavješteni.

“Odbor direktora je, takođe razmotrio Informaciju o zabrani uplovljavanja svih kruzera i jahti u luku kotor do 2. aprila i preporuci nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti za postupanje poslodavaca, i na osnovu nje donio zaključak kojim zadužuje Izvršni menadžment da naloži nadležnim službama da pripreme analizu ekonomskih efekata po poslovanje “Luke Kotor” AD Kotor za period trajanja zabrane uplovljavanja svih kruzera i jahti u luku Kotor, kao i analizu mogućih ekonomskih efekata u slučaju produženja zabrane”, navela je Jonica.

Takođe, kako je dodala, zadužen je Izvršni menadžment da na osnovu navedene analize predloži mjere koje treba preduzeti kako bi se preduprijedili rizici po solventnost, likvidnost i održivost poslovanja Društva.

“Osim toga, zadužen je Izvršni menadžment da razmotri preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela i u skladu sa njima organizuje proces rada”, istakla je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mariner
Gost
Mariner

Ko ovu bosanku dovede iz Bara da objavljuje pa makar i da prenosi odluke organa uprave u luci Kotor pored hiljadu godišnje tradicije bokeljskog pomorstva.

Animus
Gost
Animus

A sezona inace od 1.aprila krece za kruzere 🙂

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

I ne moraju zivio je Kotor I Bez kruzera I zivjeceee

Mirko
Gost
Mirko

Sto radi ova Jonica još u luci Kotor? Mičite je

Send this to a friend