Ekonomija

MA prevezao 12 odsto više putnika

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines MA je u prve dvije sedmice juna prevezao 31,86 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 12 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Pomoćnik komercijalnog direktora, Dejan Pižurica, kazao je Radiju Crne Gore da porast bilježe i u redovnom i u čarter saobraćaju.

“MA je u prve dvije sedmica juna, na 15 destinacija, u redovnom saobraćaju prevezao 27,78 hiljada putnika, što je 2,5 hiljada putnika više u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je Pižurica.

Najveći rast putnika bilježi se na letovima ka Moskvi, Sankt Petersburgu i Frankufurtu.

Kad je riječ o čarter linijama, Pižurica je rekao da je MA prevezao 2,59 hiljada putnika, što je 1,69 hiljada više u odnosu na isti period prošle godine.

MA je, kako je podsjetio, ostvarila u prvom kvartalu 1,25 miliona EUR bolji poslovni rezultat nego u istom prošlogodišnjem periodu, što je najbolji ostvareni rezultat u posljednjih pet godina.

Na novim linijama za Lajpcig i Minhen, od 3. maja do danas prevezeno je 3,37 hiljada putnika.

“Ovaj podatak pokazuje opravdanost otvaranja ove dvije linije i njihovu veliku perspektivu”, kazao je Pižurica.

On je saopštio da MA planira da za četiri mjeseca ‘visoke sezone’, to jest od početka juna do kraja septembra preveze 370 hiljada putnika.

2 Komentara na "MA prevezao 12 odsto više putnika"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend