Ekonomija

MA prevezao 12 odsto više putnika

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines MA je u prve dvije sedmice juna prevezao 31,86 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 12 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Pomoćnik komercijalnog direktora, Dejan Pižurica, kazao je Radiju Crne Gore da porast bilježe i u redovnom i u čarter saobraćaju.

“MA je u prve dvije sedmica juna, na 15 destinacija, u redovnom saobraćaju prevezao 27,78 hiljada putnika, što je 2,5 hiljada putnika više u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je Pižurica.

Najveći rast putnika bilježi se na letovima ka Moskvi, Sankt Petersburgu i Frankufurtu.

Kad je riječ o čarter linijama, Pižurica je rekao da je MA prevezao 2,59 hiljada putnika, što je 1,69 hiljada više u odnosu na isti period prošle godine.

MA je, kako je podsjetio, ostvarila u prvom kvartalu 1,25 miliona EUR bolji poslovni rezultat nego u istom prošlogodišnjem periodu, što je najbolji ostvareni rezultat u posljednjih pet godina.

Na novim linijama za Lajpcig i Minhen, od 3. maja do danas prevezeno je 3,37 hiljada putnika.

“Ovaj podatak pokazuje opravdanost otvaranja ove dvije linije i njihovu veliku perspektivu”, kazao je Pižurica.

On je saopštio da MA planira da za četiri mjeseca ‘visoke sezone’, to jest od početka juna do kraja septembra preveze 370 hiljada putnika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivica
Gost
Ivica

Danas sam u Lionu na aerodoromu 9 sati cekao i nijesam docekao avion Montenegro Airlinesa.Hoce li mi neko reci zasto ? Ove brojke sto ih saopstavaju ni njima ne znace nista.Svjesni su toga i oni ali mitomanija.Veliki virus vlada CG…Virus lazi,obmana i prevara.

Cg..
Gost
Cg..

Bitno je da se njihovi šefovi voze za dzabe. Pa jos Bord direktora, uzimaju ogromne pare i glume neke face. Sramota koliko pljackaju ovaj narod i sta pisu. Koliko su povoljni preko 80% ljudi Koji zive i posteno rade u CG-i nijesu u stanju da plate te njihove karte…

Send this to a friend