Ekonomija

MA uskoro leti i ka trećem ruskom gradu

Montenegro Airlines MA uspio je da, uprkos velikoj konkurenciji, uspostavi saradnju sa najvećim turoperatorima na ruskom tržištu, a u planu je otvaranje saobraćaja ka trećem gradu u toj zemlji, saopštio je direktor predstavništva nacionalne avio-kompanije u Rusiji, Božidar Koljević.

On je kazao da je tržište Rusije jako kompleksno, a konkurencija ogromna, pri čemu čak 17 avio-kompanija ljeti saobraća ka Crnoj Gori.

“MA kao najpunktualnija avio-kompanija, sa modernom flotom i jedina strana za ruske putnike, predstavlja optimalan i najbolji izbor za putovanje ka Crnoj Gori”, rekao je Koljević za časopis MA, Luxury Inflight.

MA od 2007. godine realizuje regularne letove iz Moskve ka Crnoj Gori, a od 2015. godine saobraća i ka Sankt Peterburgu. Plan za naredni period je otvaranje saobraćaja i prema trećem gradu na mapi Rusije.

“Uprkos velikoj konkurenciji, na tržištu Rusije uspjeli smo da uspostavimo saradnju sa najvećim turoperatorima kao što su TUI, PAKS, Biblio glogus, Natali turs, CG turs i ICS”, precizirao je Koljević.

Predstavništvo MA u Rusiji ima dvije kancelarije: jednu u strogom centru Moskve, diplomatskom kvartu, gdje se nalazi i Ambasada Crne Gore i drugu na aerodromu Domodedovo.

Koljević je naveo da mu je velika privilegija i čast rukovoditi predstavništvom nacionalne crnogorske avio-kompanije u Rusiji.

“Mali tim naših kolega, koji čine troje službenika, dva buking agenta i jedan station manager uspio je da poboljša individualnu prodaju u našim predstavništvima i uzdigne je na veći nivo zahvaljujući svakodnevnom monitoringu tržišta i regulisanju cijena, u saradnji sa kolegama iz komercijale, pružajući konkurentan proizvod”, rekao je Koljević.

Station manager je zadužen za praćenje aviona, dok se buking agenti bave izdavanjem karata.

Prodaja karata se, kako je dodao, obavlja u oba predstavništva zbog veličine grada, a takođe i udobnosti kupovine karata na aerodromu, neposredno pred let.

Koljević je kazao da je optimista što se tiče budućeg rada, kao i da postoji još mnogo prostora za napredak i razvoj ruskog tržišta, uz podršku države Crne Gore i resornih ministarstava.

On je ocijenio da su putnici iz Rusije, koji koriste usluge Montenegro Airlinesa, jako zadovoljni i rado putuju sa njima.

“Sigurnost i profesionalizam kompletnog osoblja MA su glavni razlozi našeg uspješnog poslovanja”, naveo je Koljević.

On je kazao da se svake godine u martu i aprilu u Moskvi i Sankt Peterburgu organizuju međunarodni sajmovi turizma uz aktivno učešće MA.

“Promociju naše ponude na tržištu Rusije radimo svakog mjeseca kroz organizaciju radnih doručaka i telefonskih sjednica sa turoperatorima. Aktivno sarađujemo sa svakim od preko 100 hiljada individualnih putnika koje preveze MA”, rekao je Koljević.

Prema njegovim riječima, novi izazovi će biti otvaranje regularnog avio-saobraćaja ka glavnim gradovima Bjelorusije, Azerbejdžana, Jermenije i Kazahstana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
montanjero1
Gost
montanjero1

Najpunktualnija avio-kompanija, moze li mi iko krsten objasniti sto je to?- unaprijed hvala.

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Veoma mi je drago da Montenegro ima dobru saradnju i prevozi veliki broj putnika iz Rusije. Jos mi je draze sto u nelojalnoj konkurenciji taj taj posao veoma uspjesno obavlja mladi Bozidar Koljevic. Nikada necu zaboraviti kako je na aerodromu u Moskvi docekao moje bolesno dijete,mene, drugu djecu sa Cetinja i cijelih 2 mjeseca vodio brigu o nama kao da… Više »

Send this to a friend