Ekonomija

Majke traže prijem kod Krivokapića: Dok su bili opozicija obavezali se da vrate naknade

Željka Savković

Majke, bivše i sadašnje korisnice nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, očekuju od nove Vlade da im vrati pravo na naknade koje im je dato u skladu sa zakonom, poručila je članica koordinacionog tima Željka Savković. Ona je u izjavi za Dan kazala da je Koordinacioni tim majki Crne Gore prije nekoliko dana uputio zahtjev Vladi premijera Zdravka Krivokapića da ih primi na razgovor kako bi pronašli rješenje za 22.000 bivših korisnica ove naknade. Savkovićeva je istakla da majke čekaju poziv iz Vlade i vjeruju da će nova vlast ispoštovati Ustav i korisnicama vratiti naknade. Ona podsjeća da su se čelnici svih partija koje sada čine vlast ranije obavezali da će majkama vratiti nadokande.

“Svjedočimo gdje su sve pošle pare iz budžeta, dok je prethodna vlast majke proglašavala monstrumima finansija Crne Gore. Vjerujemo da će se stečeno pravo vratiti svakoj majci koja je dobila rješenje 1. januara 2016. godine i da će pravda konačno biti zadovoljena”, poručila je Savkovićeva.

U dopisu koji je upućen Vladi stoji da se Koordinacioni odbor Majki Crne Gore obraća u ime više od 22.000 žena korisnica naknada za majke sa troje i više djece čija borba za prvobitno ostvareno, a potom ukinuto doživotno stečeno pravo, traje već godinama.

“Vjerujemo da ste više nego dobro upućeni u situaciju u kojoj se nalazi ovoliki broj porodicau Crnoj Gori i da vam je, baš kao i nama, u interesu da se ovaj gorući problem riješi. Majke svoju borbu aktivno vode od 2017. godine tražeći samo ono što im je Ustavom i zakonima Crne Gore garantovano”, ističe se u dopisu.

Majke u dopisu navode i da imajući razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazi nova vlast, pred kojom je istorijski važan za datak hvatanja u koštac sa doskorašnjim režimom, majke su strpljivo čekale, ne želeći da požuruju premijerov kabinet, iako se nalaze u nezavidnoj situaciji.

“Zbog toga Vam se sada obraćamo s željom da nas primite na sastanak u što skorijem vremenu, na kojem bismo mogli zajedničkim snagama da pronađemo rješenje situacije u kojoj se našlo 22.000 majki Crne Gore. Molimo Vas da nam izađete u susret i primite predstavnice koordinacionog odbora koje bi doš le iz nekoliko različitih gradova Crne Gore”, piše u dopisu.

Smatraju i da bi bilo neophodno da na tom sastanku prisustvuje i predstavnik resornog ministarstva, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

“Uz njega, od značaja bi bilo da sastanku prisustvuje i potpredsjednik Vlade gospodin Dritan Abazović, inače jedan od potpisnika inicijative za povraćaj naknada, koju dostavljamo uz ovaj zahtjev. Ovu inicijativu 5. juna 2017. godine potpisali su predstavnici svih tadašnjih opozicionih partija, obavezujući se da će majkama vratiti naknade nakon preuzimanja vlasti i ostvarivanja skupštinske većine”, navodi se u dopisu majki.

Redakcija Dana je pitala Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da li je u planu vraćanje naknade za majke sa troje i više djece, i ukoliko naknade neće biti vraćene, da li je u planu neko alternativno rješenje. Međutim, odgovore nisu dobili.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marta
Gost
marta

a dj ste majkeeeeee !!!!!

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Dovele ste ih na vlasti i to je to, iskoriscene, zaboravljene, kraj price.

Patrik
Gost
Patrik

Majke treba da zatraže prijem kod Joanikija, Vučića ili u nekoj od ambasada.

dano
Gost
dano

TO SADA VISE NE VAZI, obecanja se uvjek brisu kada OSTVARE SVOJE CILJEVE

Istorija
Gost
Istorija

Ma kako nece dobit krivokapic je reko ali nije reko kad hahahahhahaha

Dula
Gost
Dula

Jaka biv. poslanica. Koliko ima majki sa jednim ili dvoje djece. Zasluzuju i one, kao i ove sto ste predlozili.

DejoDejo
Gost
DejoDejo

I ti si lagala te iste majke sto ti slijepo vjerovali.Treba da te je sramota.Sad nek vide koga su glasale.Ni malo mi ih nije zao.Tebe posebno.

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Zahvaljujuci njima su dobili izbore i zavrsena prica.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Da bi napakostili dps-u sdp je pomogo da se ovo izglasa znajući da za to nema para!?Eto kako građanske stranke radi politikanstva same sebe slabe,a đe”imunitet”oslabi tu odma bolest dolazi!

Komšija
Gost
Komšija

Dobice majke pare…samo sjutra!!!

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Zahvaljujuci njima su dobili izbore i zavrsena prica.

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ajde baš da vidimo sad

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Sjetila se Savovićka pošto više nije poslanica!

delboj
Gost
delboj

Ne sprdajte se. Da im se daju pare za djecu od 40 godina. Ovaj Zakon je svakako bio sraman i diskrimimatoran. Ali ove namirisale namirisale da mogu da se uvale na grbacu poreskih obveznika.

Laki
Gost
Laki

Svaki zakon ima svoj cilj. Cilj i ima odredjeno sredstvo. To bi bilo radjanje djece u ovom slucaju. A vi ovim zakonom dajete naknadu babama. U vrijeme kad su one radjale nije bilo problema sa natalitetom. Pa mi objasnite kako se to podstice natalitet na ovaj nacin. Kako to pomaze jednoj majci u ovom trenutku tako sto bi dobila naknadu… Više »

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Gospodjo Savkovic to je bio politicki tfik pred izbore DPS A a vi ste se bas primili da ce vam to dati,a okle gospodjo okle to je mjesecno kukuni lele para,zapamtite jer smo finansiski tropa naredne 10 god ako vam to daju ja cu vam besplatno podizat naknade i donosit na vrata,nema nada u Nenada a ovi eksperti mogu i… Više »

Screenshot
Gost
Screenshot

Ali “Koordijaciono tijelo majki ” 🤪🤪🤪🤪🤪😅😅😅😅

Konik
Gost
Konik

Zadnjih 25 godina prilikom konkurisanja kod vecine privatnika zene su pitali koliko imas djece ili oli radjat

Emilija
Gost
Emilija

Da, ali i ti si uživala. 🙂

Hurem
Gost
Hurem

Dok je bila u poslanicke klupe nije se cula.Ostala bez fotelje i postade MAJKA.PIHHHHHHHH

Milija pv
Gost
Milija pv

Dobicete naknade ali juce ,samo ste iskoristene a da nijeste ni svijesne !!!!
Odmorite do sledecih izbora,uskoro ce !!

Nijesmo isti
Gost
Nijesmo isti

Takvog diskriminatorskog zakona nije bilo u istoriji zakonodavstva.One te nijesu niđe radile dobiše.One te su po 30 godina crnčile po privatnika ,ali sa uplaćenih po staža nijesu.One te imahu kap staža više dobiše no druge sa duplim stažom.Bruka.A koliko samo njih nije uopšte razmatrano.Taj zakon je donešen i predložen iz pakosti i zle namjere da unese podjele i finansijsku propast… Više »

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Kako sad “zli zakon” kad su oslobodioci rekli pred izbore da ce vratit majkama naknade i zahvaljujuci majkama su i dobili izbore. Za njih je jedino bio zli zakon o “slobodi vjeroispivjesti” ???

Sirija
Gost
Sirija

Jos jedan populisticki zakon diskriminatorni prilagodjen prostom narod u cilju urusavanja svih gradjanski i eu vrijednosti u sluzbi svetosavaca.

Zoran
Gost
Zoran

Da oce ova Savovic sjasat vise.

Komovi CG
Gost
Komovi CG

Koja sprdnja od ovih žena.
One i dalje nijesu svjesne da su ih samo zloupotrijebili zbog izbora.
Nema vise ulice, sad ce prijem ???
Hhahaha

Eto tako
Gost
Eto tako

Smirite se vise.Taj zakon je glup i podrzava nerad.Majka sa troje i vise djece nije veca majka od one sa jedno ili dvoje.I moja majka ima 28 godina radnog staza i prinudno je poslata u penziju jer je preduzece propalo ,ima troje djece i penziju od 150 e.Idite doma rabotat nesto dokone zene…

Nina
Gost
Nina

Nego sto!Svjedoci smo svi.Obecali su,dizali buku sto se zakon ukinuo.Neka vam ga vrate.Cebad,satore,megafone i na ulice!Moraju odrzati obecanje,nisu oni kao ovi prije njih.🙄

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

hahahhahaha Jeste li ih Glasali jeste aaa ?? E bas u vam fino zafalili .

I ja sam majka
Gost
I ja sam majka

Ako se vrate naknade majkama sa troje i više djece, šta onda da radimo mi koje imamo 1 ili 2., koje možda zbog bolesti nismo mogle roditi bez to 1 dijete… Ovo bi bila diskriminacija žena tako da naknade dati svim majkama ne bitno da li imaju jedno ili petoro djece… Ne podržavam da treba da dobiju naknadu samo majke… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Bravo vam ga da naknadu primaju babe sa tri sina od preko 50 godina, pametno Savkovićka nema što. A one žene što su radile po 20-40 godina dosta im je 100-200 €. Jesu li ovi ljudi normalni?

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Sto sad Savka ne protestvuje ispred skupstine hrhehehe. Stara vlast kriva i Kovid to ce vam bit idgovor pa za jedno 20-30g ce vsm dat. A Savka svaki mjesec 1.500€ u dzep i druge povlasticeba vi sad kuci

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Ajte doma 😂 nema nista

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Majkama srpkinjama da se poveca naknada 50% , po osnovu ugrozenosti srpstva….a ostslim msjkama da se toliko umanji …to je posteno ..sveyossvski .

Fenix
Gost
Fenix

Nova vlast drzi rijec…😋

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Sad će Željka sa Dps-om u koaliciju!
Simpatična teta.

Unreal
Gost
Unreal

Dobićete.. :)))

Građanin
Gost
Građanin

Željka. . . 😥
Kako su se oni poigrali sa tobom. 😏
Nijesu ti dali ni mandat poslanika, na što si odavno ti pucala.
Žednu te preko vode prevedoše.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Pitaj tvoga predsjednika čuvene Radničke partije hahahahah ako te bude razumio!!

Samo realno
Gost
Samo realno

Pitajte Dragoslava Scekica koji je obecao
“ukoliko pobijedimo na izborima vracamo naknade za majke sa troje djece”

Enigma
Gost
Enigma

Obećanje ludo radovanje 🙈

Matun
Gost
Matun

Traze prijem? A nekad su mostove i bulevare blokirale, zivjeti se nije moglo?

Lscg
Gost
Lscg

Slobodne ste do sledecih izbora.

Nije dobro
Gost
Nije dobro

Bogami si ti caknuta, znas da to nije realno ni sa ovom ni sa onom vladom

Jonaikije
Gost
Jonaikije

Majke trazite nesto sto je potpuno diskriminatorno u svakom smislu i kako vas nije sramota.Sto majke koje surodili jedno ili dvoje djece ne valjaju a vi sto ste rodile troje ste super.Pi sram vas bilo bagro nepismena.Vratite se okle ste se skotrljali ne ide vam u civilizaciju!

Miki
Gost
Miki

Vraćanje doživotno stečenog prava majkama, bio bi moralan čin i motivacija drugim majkama da država misli na njih. Podrška svim majkama, a kaže se da je RAJ pod majčinim nogama !!!

Komovi CG
Gost
Komovi CG

Ne mlati zivota ti !

Mama Dalton
Gost
Mama Dalton

Ja sam rodila četiri sina ko četiri jabuke. 🙂

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

I moja zena je rodila dva sina ko jabuke pa nju ne racunate kao majku

Emma
Gost
Emma

Prosli izbori pa vise ne trebate. Sta je sa Milevom sa Sinjavine ?Kad ona ide kod Abrazovica ?

Send this to a friend