Ekonomija

Marković: Crna Gora idealna za turske investitore

Turski investitori trenutno teško da mogu naći bolju destinaciju za širenje poslovanja nego što je Crna Gora, poručio je predsjednik Vlade, Duško Marković, u intervjuu renomiranom turskom novinaru i direktoru turske televizije i magazina Turkomani, Kazimu Kilinču.

Interesovanje turskih kompanija za investiranje u Crnu Goru sve je veće, ocijenio je Marković, dodajući da se gotovo svakodnevno predstavnici ključnih resora crnogorske privrede sastaju sa novim zainteresovanim potencijalnim investitorima iz Turske.

Premijer je istakao da je Turska važan ekonomski partner Crne Gore sa investicijama od oko 130 miliona eura u minuloj deceniji.

Marković je turskim investitorima poručio da imaju u vidu poslovicu, za koju važi da je turska, a koja glasi: “Gvožđe se kuje dok je vruće”. Crna Gora je, kako je naglasio, prestižna investiciona destinacija sa enormnim povećanjem interesovanja posebno u proteklih godinu, od kako smo ušli u NATO.

Investiciona klima u Crnoj Gori za turske investitore bila je tema nedavno emitovane emisije “Globalno tržište” u kojoj je osim sa premijerom Kilinč razgovarao i sa turskim privrednicima koji već rade u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjjj
Gost
Bnjjj

Pozitivno je da dolaze ali bi najbolje bilo da investiraju u neki proizvodni pogon i da postuju nase zakone o radu.

Pol
Gost
Pol

Ma idealna.Dodjite,uzece vam sve sto imate i procerace vas.Idealno po par njih!

DrMr
Gost
DrMr

Đe su god turci,ili se peru pare ili su neka mutna posla. U željezaru, ka da ih nema. Katnića su uštrojili,mogu sa rade šta hoće.E kukala nam majka

Slavko
Gost
Slavko

Mozda im uvali one radijatore, ko zna…

POJK
Gost
POJK

Crna Gora jeste idealna za turske investitore, ali je važnije pitanje da li su turski investitori uopšte interesantni za potrebe Crne Gore. Da je bilo sreće i pameti bili bi mnogo interesantniji za sve investitore. Ali dok ne stvorimo državu čije su institucije jače od pojedinaca od toga neba ni govora bez za spekulativni kapital koji nikada neće biti zdravo… Više »

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Rusi,arapi,turci……….i tako ostadosmo bez zemlje a narod pretvoriste u bjelo roblje, sto nije poslo za rukom onima 1918 vi sve ostvariste

Morpheus
Gost
Morpheus

Veliki investicioni strucnjak iz DBa

Pjer
Gost
Pjer

U stari Kotor investirali nema sta

Kanter
Gost
Kanter

Ocemo li bracu turke zavrnut kao bracu ruse? Samo pitam…

Dejo retard🕯
Gost
Dejo retard🕯

Crna Gora sa izgrađenom obalom sređenom može da primi deset miliona turista ali igumane plivaj daleko je Amerika.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Koja je razlika izmedju Türck und Serben

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Nemoj Molim te…Nemoj gospodin Markovic…

Zar ne
Gost
Zar ne

Kakvi Turci investitori!!! Evo ih odje u Budvi, po burek vucu za sobom i nekih jeftinih cigara . Ko sto su oni sa Konika investitori, tako su i Turci

Enigma
Gost
Enigma

Tako je Presjedniče Vlade 😂boli svači uspeh samo da podrži ovako 😉

Imam platu 260e
Gost
Imam platu 260e

Pogotovo bankarski sektor idealan.
Bilo prvo da ste hteli srbima da uvaljujete prazne stanove po primorju,pa onda ste probali ruse da čerupate,ee sad su turci idealni.Da vidimo koja destinacija će da budu sledeći investitori.
I još nešto Markoviću,valjalo bi to zapamtit,ne dolaze oni zbog idealne Crne gore,nego da operu svoje pare,da zarade i da zbrišu opet.

Jovanka
Gost
Jovanka

“Strike while the iron is hot” nije turska poslovica nikako, bilo je kovaca jos ponedje i prije Turaka, ali nema veze, necu sad namjerno da pametujem vise ali eto da ne mislimo da nam je sve od Turaka…

Masss
Gost
Masss

Castimi uvijek mi milo vidjet ovoga Markovica.

Android mne
Gost
Android mne

Pogotovo obozavaju jnvestitori kad deponuju 2 3 miliona eura a ti grunes banku u stecaj i prospes ih..to jako dobro odzvanja kroz investitorske krugove

blu dog
Gost
blu dog

MILO MILO MILO MILO MILO MILO MILO MILO MILO

Mojkovac
Gost
Mojkovac

Blago ti u pamet.

objectives
Gost
objectives

MILO MILO MILO!!!

Zabjelo je majk
Gost
Zabjelo je majk

Pola ministara Turci, sva javna preduzeca Turci, kako nije idealna.. otomanska imperija se vraca na balkan. Ponovo se prodaje vjera za veceru.

Jovanka
Gost
Jovanka

Neka coce, nisu to Turci, to su gradjani gradjanske Crne Gore islamske vjeroispovjesti, slabo se ko od njih vodi kao Turcin iako…Uf kako nam je komplikovana istorija dobro smo u pamet i ovoliko…

Send this to a friend