Ekonomija

Marković: Deponentima IBM-a isplaćeno 11,9 miliona, uskoro isplata i nerezidentima

Deponentima Invest Banke Montenegro u stečaju isplaćeno je do sada 54 odsto ukupne obaveze, odnosno 11 miliona i 975 hiljada eura, saopštio je za televiziju Nova M direktor Fonda za zaštitu depozita, Predrag Marković. Poručuje da Societe Generale, NLB i Hipotekarna, u kojima se vršila isplata, posao obavljaju profesionalno te da nije bilo nikakvih problema.

“Od ukupnih obazeza 22 miliona i 333 hiljade,  isplatili smo 54 posto. Javilo se do sada 507 deponenata. Imamo dosta mejlova deponenata naših građana, koji žive u inostranstvu i koji se interesuju da li moraju odmah doći da podignu depozit ili će kad dođu na godišnje odmore. Mi smo im rekli da ih novac sigurno čeka u ovim bankama”, kazao je on.

Marković ističe da se sada očekuju nerezidenti, te da je u toku procedura obrade njihove dokumentacije neophodne za isplatu.

“Mislim da ćemo tokom ove nedjelje i taj dio deponenata isplatiti. Tako da očekujem do sredine iduće sedmice da dođemo do 65 odsto, a onda ćemo ostali dio čekati u skladu s tim kad se deponenti jave”, naveo je Marković.

Podsjetimo, savjet Centralne banke odlučio je početkom januara da oduzme dozvolu za rad Invest banci Montenegro i pokrene stečaj , dok je za Atlas banku predložena dokapitalizacija vrijedna 22 milona eura.

Te dvije banke u vlasništvu su odbjeglog kontroverznog biznismena Duška Kneževića, koji je trenutno nedostupan crnogorskom pravosuđu, a kome je određen pritvor mjesec dana, zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavila pranjem novca, utajom poreza i ucjenama. Iznosi Štete i malverzacija koje je napravio Knežević nelegalnim i neadekvatnim poslovanjem, kako je saopštio SDT Milivoje Katnić mjere se desetinama miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

znaci u te dvije banke novca uopste nema ili je zamrznut, ne kapiram ?

Send this to a friend