Ekonomija

Marković donio odluku o raspodjeli 3,3 miliona radnicima

Konačno bi trebalo se steknu uslovi za realizaciju ugovora o kupovini zemljišta bivše fabrike “Radoje Dakić“ za koju je Uprava za imovinu u julu prošle godine ponudila 3,29 miliona eura, nakon što su stečajnoj upravi pristigle ponude za kupovinu hala koje su bila smetnja za parcelizaciju zemljišta, piše Pobjeda.

Ovaj novac je još krajem prošle godine Uprava deponovala kod Privrednog suda dok se ne steknu uslovi za raspodjelu radnicima.

“Ugovor nije realizovan zbog neslaganja površina katastarskih parcela u listovima nepokretnosti sa onima navedenim u njihovoj ponudi i odluci upravnika o prihvatanju te ponude. Nakon što se sačini elaborat parcelacije, moći će da se uknjiže kao vlasnici ovog zemljišta”, objasnili su ranije iz Uprave za imovinu.

Kako Pobjeda saznaje, stečajni upravnik Mladen Marković je donio odluku o raspodjeli novca od ove prodaje koji bi uglavnom trebalo da dobiju radnici koje zastupaju advokati Veselin Raspopović, Dragan Prelević, Novica Sekulović i Branislav Ćupić, u skladu sa redosljedom upisa rješenja o izvršenju u Katastar.

Za hale je stiglo deset ponuda i to od Lazara Pejovića za tri hale ukupne vrijednosti 89,3 hiljade, Gojka Pejovića u visini od 10 hiljada, te od Slavka Vukčevića 17 hiljada eura.

Kompanija Kapital MP iz Podgorice je ponudila 215,5 hiljada eura za materijal sa mašinske i hale remonta i održavanja.

Za kupovinu imovine “Dakića“ ponovo su zainteresovane kompanije Voli i “Čelebić“, pa je za kupovinu materijala sa hale hangara “Čelebić“ ponudio 12 hiljada, a Voli za kupovinu magacina 42 hiljade eura. To je desetak hiljada eura više u odnosu na ponudu koju je Voli prije dva mjeseca dao stečajnom upravniku sa namjerom da se ova imovina kupi neposrednom pogodbom. Tada je upravnik izrazio namjeru da prihvati ponudu, ali je nakon prigovora razlučnih povjerilaca ipak odlučio da imovina ide na javnu prodaju.

Namos Dajković kompani ponudila je 66 hiljada eura za kupovinu materijala sa jednobrodnog magacina.

Oglasom je bilo predviđeno da su kupci hala obavezni da, nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji, odmah uklone konstrukcija hala i to o svom trošku. Za ovo će im biti dat rok od najviše 30 dana kako bi zemljište oslobodili od objekata. Odluka o ovim ponudama trebalo bi da bude poznata u roku od osam dana.

Send this to a friend