Ekonomija

Davos odlična prilika da se predstave potencijali naše države

Premijer Duško Marković ocijenio je da je Svjetski ekonomski Forum u Davosu odlična prilika da Crna Gora predstavi svoje ekonomske i razvojne potencijale,  i da se ostvare mnogi kontakti sa predstavnicima prijateljskih zemalja, kao i kompanija koje su spremne da ulažu u našu zemlju.

“Odgovorna politika Crne Gore rezultirala je snažnom međunarodnom reputacijom. Kao nova članica NATO-a dobili smo poziv  da učestvojemo na najvećem globalnom ekonomskom i političkom Forumu u Davosu. Ostvario sam brojne kontakte sa ozbiljnim vlasnicima kapitala koji već ulažu ili namjeravaju to da urade u narednom periodu. To je bila odlična prilika da se ostvare brojni kontakti sa predstavnicima Vlada drugih zemalja i njihovim liderima koje snažno podržavaju Crnu Goru i cijene njen sveukupni napredak”, poručio je premijer na Forumu u Davosu.

Premijer je istakao da je tokom Foruma organizovan sastanak predstavnika zemalja Zapadnog Balkana, sa predsjedavajućom Bugarskom, evropskim komesarom Johanesom Hanom i predstavnicima mnogih kompanija koje namjeravaju da ulažu u ove prostore.

A.Gajević

Send this to a friend