Ekonomija

Marković i ambasador Koreje: Obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje

Crna Gora i Republika Koreja imaju podudarne interese kako na bilateralnom, tako i na globalnom nivou – ocijenjeno je na sastanku premijra Duška Markovića i novoimenovanog ambasadora Čoe Hjong-čana.

Sagovornici su se saglasili da postojne brojne prilike i obostrani interes za jačanje ekonomske saradnje posebno u oblastima turizma, energetike, poljoprivrede, IT i unapređenja ukupne infrastrukture.

“Cilj ove Vlade jeste dalji snažan rast ekonomije, održivi razvoj i više i bolje plaćenih radnih mjesta“, kazao je Marković i u tom kontekstu ukazao na značaj dolaska korejskih investitora u našu državu koji bi uložili ne samo kapital već i znanje i vještine i stvorili novu vrijednost za Crnu Goru.

U kontekstu saradnje na međunarodnom planu, kao i u pogledu očuvanja globalnog mira i stabilnosti, Marković je podsjetio da Crna Gora kao članica NATO-a može aktivnije doprinositi ovim ciljevima i dodao da Crna Gora razumije i podržava napore na prevazilaženju izazova na korejskom poluostrvu.

“Cijenimo podršku Republici Koreji za održavanje mira i stabilnosti“, kazao je ambasador Čoe i dodao da su bilateralni odnosi između Crne Gore i Koreje na visokom nivou.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lisogon 2
Gost
Lisogon 2

Koliko ima godina, a mlad je mlad, vidi se mlad mozda oko 31-49 ima godina mlad mlad evo nacija

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

koje Koreje da znam kako da se pistavim😃

Send this to a friend