Ekonomija

Marković i Čavušoglu: Očekujemo više turskih investitora

Crna Gora i Turska imaju odlične prijateljske i partnerske odnose, ali i snažnu ekonomsku saradnju sa dobrim perspektivama za njeno dalje jačanje, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Čavušoglua, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Crna Gora ostvaruje snažan ekonomski rast u posljednje tri godine. Izutetno smo atraktivna investiciona destinacija i nadam se da će turske kompanije biti prisutnije, kao i da će ulaganja usmjeriti na sjever naše države. Raduje me porast trgovinske razmjene i očekujem dalji rast ukupne ekonomske saradnje”, kazao je Marković.

On je ukazao na velika ulaganja u sveukupnu infrastrukturu, a zajednički je konstatovana nova vrijednost koju Crna Gora, njen turizam i ekonomija mogu dobiti valorizacijom aerodroma, za koje su interesovanje iskazale turske kompanije.

Ministar Čavušoglu je istakao da Crna Gora i Turska imaju odlične odnose i saradnju u svim oblastima. Ukazao je i na pomoć koju Turska preko svoje Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA) pruža Crnoj Gori. Turski šef diplomatije je istakao značaj Crne Gore za mir i stabilnost na Balkanu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu i ukazali na značaj postojanja jasne evropske i evroatlantske perspektive za Zapadni Balkan. Savezništvo u NATO je ocijenjeno kvalitetnim, a konstatovano je i da Crna Gora doprinosi ostvarivanju ciljeva Alijanse.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Ne trebaju nam Turci ovdje ima boljih investora!!!

Rile
Gost
Rile

Turci nisu Rusi.Nemaju para.To nam ne treba.

Bnjj
Gost
Bnjj

Gledajte na You Tube Organizaciju Kod da vidite šta nam rade ove patriote od države

Bnjj
Gost
Bnjj

Zašto mi komentar ne objavite, sramna cenzura

milisav
Gost
milisav

Strani investitori iznose na mjesecnom nivou milione iz Crne Gore dok ostavljaju mrvice, minimalna radna snaga i plate od 250 do 300 e! Medju njima su i upravo ti investitori koje ocekujes!

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo

Djed moj
Gost
Djed moj

Znaci od Rusa sto prodadosmo Crnu Goru sad cemo Turcima
Dajte narodu malo zemlje

Bnjj
Gost
Bnjj

Da ne budu to restorani i prodavnice đe rade njihovi radnici a naši ako rade rade za 200,300e i iseljavaju se. Kakva korist od tih investicija onda. Vlada da uvede pod hitno minimalac na 400€ i oslobodi poslodavce poreza i pojača inspekcije

Catania
Gost
Catania

Velika steta i da ne dodju

Send this to a friend