Ekonomija

Marković-Ikonen: Ekonomska saradnja Crne Gore i Finske ojačala

Bilateralni odnosi Crne Gore i Finske su izvrsni, a posebno ohrabuju snažni i ozbiljni koraci u jačanju ekonomskih odnosa, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Finske Petrija Ikonena.

„Crna Gora želi dalji snažan politički dijalog sa Finskom. Za nas EU nema alternativu i posvećeno ćemo raditi na ispunjavanju evropske agende. Hvala vam na podršci koju ste pružali našoj zemlji na ovom polju i vjerujem da ćemo ostvariti dodatan progres tokom predsjedavanja Finske Savjetom EU“, kazao je Marković.

Ističući da će se i u narednim godinama nastaviti trend snažnog ekonomskog rasta, Marković je pozitivnim ocijenio učešće finske kompanije Fortum u izgradnji solarne elektrane i izrazio nadu da će finske kompanije biti strateški partneri u energetskom sektoru.

Ikonen je pohvalio napredak u sprovođenju reformi u Crnoj Gori, ponovio podršku Finske evropskoj perspektivi Crne Gore i Zapadnog Balkana, a u pogledu bilateralne saradnje saglasio se da je važno dalje jačati ekonomsku saradnju dvije države i pozdravio prisustvo finskih kompanija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Dule, vrni Čo’eku buđelar..

Send this to a friend