Ekonomija Služba predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića

Marković ispunio obećanje o prekategorizaciji puteva

Dušan Raičević

Višegodišnja inicijativa Opštine Bar da se putni pravci Virpazar – Biskupada (preko Sutormana) i Biskupada – Kamenički most iz lokalnih prekategorišu u regionalne, konačno je dobila zeleno svijetlo. Obećanje, koje je prošle godine dao predsjednik Vlade Duško Marković, uz zalaganje potpredsjednika Milutina Simovića, dobilo je juče svoj epilog – Vlada je, na zadovoljstvo svih građana Bara, donijela Odluku o kategorizaciji puteva, saopšteno je danas iz Službe predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića.

<<<Vlada: Nikada se nije više ulagalo u puteve<<<

“Na taj način stvoreni su preduslovi za ulaganja u rekonstrukciju navedenih putnih pravaca, čime se potvrđuje Vladino opredjeljenje da značajna finansijska sredstva opredijeli za poboljšanje putne infrastrukture u cilju boljeg kvaliteta života građana i otvaranja persprektiva za dinamičan razvoj tih područja”, ocjenjuju u Raičevićevom kabinetu.

Kako dodaju, prepoznajući značaj koji imaju ta dva putna pravca za valorizaciju prirodnih resursa Bara, Opština je u prethodnom periodu preduzela aktivnosti po pitanju geodetskih snimanja trasa i izrade idejnih projekata rekonstrukcije saobraćajnica u cilju pripreme projektno-tehničke dokumentacije, za šta će Budžetom Opštine za narednu godinu opredijeliti dodatnih 350.000 eura.

“Putni pravac “Virpazar-Biskupada” preko Sutormana predstavlja alternativnu saobraćajnicu za Jadransku magistralu, koja je u ljetnjim mjesecima, za vrijeme turističke sezone, preopterećena intezivnim saobraćajem.  Rekonstrukcija ove saobraćajnice donijela bi novu perspektivu Crmnici, koja je jedan od značajnijih poljoprivrednih resursa barske opštine, čija su sela prethodnih godina sve više prepoznata i kao turistička destinacija brojnim inostranim turistima”, navode u Službi predsjednika Opštine Bar.

Isto tako, ističu, područje Sutormana i zaleđa Bara je, zbog svoje nadmorske visine, prirodna vazdušna banja, koja bi izgradnjom tog putnog pravca mogla dobiti svoju punu turističku valorizaciju.

“Prekategorizacija i rekonstrukcija puta Biskupada – Kamenički most predstavlja logičan nastavak rekonstruisane saobraćajnice od Vladimirskih Kruta do Ulcinja, što će doprinijeti razvoju Mrkojevića, kao poljoprivrednog područja, ali i unaprijediti saobraćajnu vezu Crne Gore i Albanije. Na taj način otvaraju se mogućnosti za dalju valorizaciju potencijala opštine Bar, sa posebnim akcentom na razvoj turizma i poljoprivrede, naročito na područjima koji su, prije svega, bogati ljudskim resursima”, zaključuju u Raičevićevom kabinetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

A Put Virpazar Ostros…To ništa.Da je u Pljevaljsku opštinu davno bi ga rekonstruisali..Ovako od Austougara stoji..A asvalt od Komunizma…
.Opština Bar je jad,a putevi u Opštini su bijedni.

Pop
Gost
Pop

Sad ga treba prosiriti na najmanje 3 trake

Markovina
Gost
Markovina

Opa, idemooo!!!Najljepši put – stari put za Bar!

Bnjj
Gost
Bnjj

Još samo da dovedete investitore i otvorite radna mjesta da ljudi nebi iz Bara odlazili i onda super

Barski
Gost
Barski

Kada cete obiljeziti horizontalnu signalizaciju ,ne mogu ulicu preci hoce da me udare irvasi-ako izuzmemo ove 2ipo raskrsnice koje su 2put obiljezavali

Velimir
Gost
Velimir

Svaka cast,ovo je od velikog znacaja za Bar!

papiric is king
Gost
papiric is king

Opet pred izbore? Svake izbore se ovaj put ‘asvaltira’, znaju Barani, bedni ste.

Baranin
Gost
Baranin

Živio Dps i Milo Djukanovic

Send this to a friend