Ekonomija

Marković: Kolašin je Tivat sjevera

Zahvaljujući investicijama u razvojne projekte Kolašin se u sjevernom regionu Crne Gore pozicionirao onako kako se Tivat pozicionirao na primorju, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković tokom današnje radne posjete toj opštini.

<<<Marković: Želimo sljedeće godine da otvorimo prvu dionicu auto-puta<<<

“Onaj značaj koji za crnogorsko primorje ima preobražaj i uspon Tivta na turističkoj mapi Mediterana – za sjever Crne Gore ima i tek će imati ubrzani razvoj kolašinskog kraja”, ponovio je predsjednik Vlade danas više puta, prilikom razgovora sa lokalnim rukovodstvom, sa građanima okupljenim na centralnom Trgu, privrednicima i na kraju radne posjete, sumirajući utiske.

Premijer je u razgovoru sa rukovodstvom Kolašina, na čelu sa predsjednikom Opštine Milosavom Batom Bulatovićem, iskazao zadovoljstvo razvojem grada ocijenivši da je Kolašin dobro iskoristio svoj potencijal.

“Kada je cijela svjetska ekonomija na koljenima u Kolašinu se gradi”,  kazao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade je posjetio gradilište turističkog kompleksa Breza, čiji je rok završetka 2022. godina, i skijališta Kolašin 1450 i 1600 na kojima se naveliko proširuju smučarski kapaciteti gradnjom novih terena.

“Danas sam imao zadovoljstvo da se uvjerim da radovi na novim ski centrima dobro napreduju. Blizu 50 miliona eura država iz kapitalnog budžeta investira u projekte Kolašin 1600 i Kolašin 1450, od čega su već realizovane dvije trećine ovih investicija. Sada svako može da se uvjeri da se obećanje koje smo dali, a to je da će Kolašin postati zimski turistički centar na nivou najpoznatijih evropskih centara, dakle – da se to obećanje realizuje”, rekao je Marković.

Vlada je istakao je, investirala u neophodnu infrastrukturu, a nastaviće i u narednom mandatu sa takvim ulaganjima.

“Realizuju se i novi hotelski kapaciteti, a uskoro će Kolašin biti povezan i auto-putem sa jugom i sjeverom. To će definitivno izmijeniti lice i život ovog kraja i zato sa velikim zadovoljstvom danas mogu da konstatujem da se Vladina vizija razvoja sjevera Crne Gore pretvara u stvarnost. O tome sam detaljno razgovarao danas i sa turističkim privrednicima, kako bi zajednički definisali prioritete u narednom periodu. Mi smatramo da je prioritet da investitori u što kraćem roku privedu namjeni nove kapacitete. Na taj način otvara se i veliki broj novih, dobro plaćenih radnih mjesta i stvaraju šanse za pristojnu egzistenciju, prije svega mladih i obrazovanih ljudi sa sjevera Crne Gore”, kazao je na kraju radne posjete Marković.

Premijer je podsjetio da je Vlada prije četiri godine najavila maksimalnu posvećenost ubrzanom razvoju sjevernog regiona.

“U Kolašinu danas to ne vidi samo onaj – ko ne želi to da vidi”, kazao je Marković.

Sa predsjednikom Vlade je u posjeti su bili i ministarka ekonomije Dragica Sekulić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milodarka
Gost
Milodarka

ROZAJE SU BUDVA SJEVARA

Bnjj
Gost
Bnjj

Kakva propaganda.

joko
Gost
joko

KOLAŠIN JE TIVAT SJEVERA, Bože dokle🙏

Lajo
Gost
Lajo

Jos uvijek niko ne spominje novu zicaru koja ce spojiti dva skijalista,Kolasin 1450 i Kolasin 1600…bez toga sve je ovo uzaludno i prazna prica…to se MORA zavrsiti pod hitno,ako ne zelimo da nas turisti smucari i dalje zaobilaze u sirokom luku…

Bnjj
Gost
Bnjj

A snijega nema, nego se mora kupiti sistem za snijeg, milioni se lupaju a nema rezultata, narod odlazi. Da su ove novce uložili u subvencionisanje investitora kao Slovačka čudo bi napravili

Milases objasnj
Gost
Milases objasnj

A skijace na pijesak i Ulcinja.
koje su ovo gluposti?

Gga
Gost
Gga

Jes samo su plaže ljepše u Kolašin

Dil
Gost
Dil

U Plavskom kraju ima boljih terena, gdje bi mogli biti izvtstni skijaski tereni. Neznam sto ne bude Plav barem Budva.

Lida
Gost
Lida

Neka vide Beranci.

Piksi
Gost
Piksi

A sto je onda Berane…..Bagdad?

Black
Gost
Black

Hahhahahahhaahhahhaha

Send this to a friend