Ekonomija

Marković menadžmentu Aerodroma: Vaš posao je da upravljate njima dok vam traje mandat

Premijer Duško Marković saopštio je da ne bi komentarisao izjave menadžmenta Aerodroma Crne Gore povodom najavljenje valorizacije i poručio im da je njihov posao samo da upravljaju crnogorskim Aerodromima dok im traje mandat. On je pojasnio da se ne planira prodaja Aerodroma, već da je riječ o koncesiji koja će biti na 25 ili 30 godina.

“Ne bih komentarisao izjave menadžmenta Aerodroma Crne Gore. Njihov posao je da upravljaju njima dok imaju mandat. Vlada se opredijelila da Aerodrome valorizuje putem koncesije jer su oni usko grlo za rast turizma i ekonomije”, kazao je Marković.

On je naglasio da je neophodno valorizovati aerodrome u Podgorici i Tivtu jer su oni usko grlo za ubrzani rast u turizmu, kao i u cijeloj ekonomiji.

“Dakle, mi ne valorizujemo Aerodrome samo zbog turizma nego i zbog potreba cijele ekonomije”, ponovio je Marković.

On je jasno poručio da Crna Gora ne prodaje aerodrome.

“Želim još jednom da podvučem jer i u medijima i u oponentima ovog pristupa se govori o prodaji Aerodroma i prodaji državne imovine-ne! To je koncesija, vidjećemo da li će biti na 25 ili 30 godina. To je postupak koji ima zakonitu proceduru-znači predlog koncesionog akta, javna rasprava traje do 10. septembra. Nakon toga ide sljedeća faza koja podrazumijeva predkvalifikacioni postupak, a potom se raspisuje tender”, pojasnio je premijer.

Prema njegovim riječima ima još dosta vremena da svi u Crnoj Gori dobiju jasnu sliku o modelu koji se predlaže i o njegovim prednostima.

“Što se mene lično tiče nemam nikakvu dilemu da Crna Gora treba da ide u ovom pravcu jer je to nesumnjivi benefit za našu državu i ekonomiju. Oni koji ne žele ništa da mijenjaju da bi imali razloga da kritikuju neka ostanu sa druge strane pozornice, a  ja sam spreman da sa njima veoma pažljivo i konkretno razgovaram o svim dilemama koje imaju kada je u pitanju ovaj koncept”, zaključio je Marković.

Podsjećamo ministar saobraća i pomorstva Osman Nurković je početkom avgusta saopštio da je Vlada odlučila da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju. Plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina, a vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal Aerodroma jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i njenih građana.

<<<Vlada će ponuditi koncesije na aerodrome od 25 do 30 godina<<<

Nakon te najave svoje nezadovoljstvo nisu krile Socijaldemokrate čiji kadar upravlja crnogorskim aerodromima, kao i dio opozicije.

<<<Ko će gazdovati crnogorskim aerodromima?<<<

U SD-u su ranije iznijeli stav o tome da Aerodromi predstavljaju uslov kako bi oni ostali u Vladi.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
golik
Gost
golik

Ne zalićite se, nije se još Kapo oglasio!!

NIKOLA
Gost
NIKOLA

Sve se daje u zakup a niko nece dozivjeti da vidi da li je vraceno to drzavi .Zato se i ugovori o zakupu cuvaju kao drzavna tajna,nicija nije dovjeka gorela.Najbolji primjer je Budva de se sada tek vidi koliko je stetnih ugovora,naduvanih racuna ,lopovluka, poklanjanja zemlje i mnogih drugih legalnih kriminalnih radnji bilo.

ëndërr
Gost
ëndërr

Hahah. Dje je sad ona mud.ta ekipa? Hahahah ghaghagha haha ghhhaa

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Od dotične persone jedino sušto mi odvratniji svi iz SD, koja je to kolekcija beskičmenjaka..

Zaza
Gost
Zaza

Koji SD. Da nece i oni da nas ucjenjuju kao SDP. Izgleda da su isti

Stefan
Gost
Stefan

Markovicu, ovo ti je pravi potez, neka novi gazda pocisti ove SD uhljebe i parazite, privatizujte i MA, pustite low cost kompanije da lete do Beograda za 30-40 eura sto je realna cijena, da ne placamo najskuplje karte u Evropi!!!

Maverick
Gost
Maverick

Isto ka sto sv. Stefan ne prodaste? Prvo na 30 godina pa na 50 produzite… pa posle na 99 godina… ali to je zakup? Zakup koji ni nasa praunucad nece docekat da istekne… olosi!!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kako će da radi metla kad dođu stranci. SD na aparatima.

Crni
Gost
Crni

Kako se ucutase SD-ovci

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Normalno da se bune jer kad dodju novi vlasnici i vide kakvi su ovo strucnjaci , nece ih drzat ni sat vremena odmah ce da bude cistka
A onda ce izgubit plate i razne beneficije za posao koji nisu radili i kojem nisu vicni

Komsho
Gost
Komsho

SD- u, dati na upravljanje, aerodrom u Beranama i Niksicu !

Acim
Gost
Acim

U prevodu, pokrijte se usima da vas ne iznogetam iz fotelja! Ćut! Hahahahahahahahahaha a ne mozes nista njima Dule ko kisne gliste su, rastezi, natezi, sve trpe za interes…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da se ostavi jedan radijator za premijera

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Premijeru svaka čas,sadašnji menadžment je bogom dat da upravlja Aeodrumima.Zašto mnogo veće i ekonomski veće države daju svoje Aerodrume na koncesiju.Primer Slovenija,sve se bojim da su oni pogriješili.

Upravljanje
Gost
Upravljanje

Koliko ja znam posao menadžmenta je da rukovodi, a posao upravnog odbora ili savjeta je da upravlja.To su dva različita pojma. Što je po struci ovaj naš premijer. Ima li kakve savjetnike, da ne plasira ovakve “bisere”?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Stručnjak za radijatore, provjereno!

Citalac
Gost
Citalac

A za sta si ti strucnjak? Prosvijetli nas malo

Bokelj
Gost
Bokelj

Malo ga nalupa i ti: Menadžment i rukovodi i upravlja TEKUĆIM i operativnim poslovima, a upravni odb. i savjet rukovode i upravljaju strateški (dugoročno, te formiraju ciljeve i politiku), tj. osnivač u ovom slučaju Država – preko Vlade.

@Bokelj
Gost
@Bokelj

A nije Bokelj Boga mi. Studenti prve godine prava znaju razliku između organa rukovođenja i organa upravljanja. Preporučujem ti da uzmeš bilo koji statut javne ustanove ili preduzeća i za početak pogledaš dva poglavlja Rukovođenje i Upravljanje. Kada to savladaš, onda se javi da ti preporučim dalju literaturu. Ipak su ti više stručan za verduru, njoke i slično.

Citalac
Gost
Citalac

A sta si ti po struci? Jer ocigledno da nijesi ukapirao sustinu odgovora

Vlast
Gost
Vlast

Neka se zna ko je glavnii 🙂

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Samo ovako se moze s nasim “menadzerima” i direktorima..

Bokelj
Gost
Bokelj

“AerodrUma”?!

Pero 4
Gost
Pero 4

Podržavam stav Markovića prema rukovodstvu Aerodroma,jer je tamo rasulo.

Aerodromi,bar
Gost
Aerodromi,bar

Pitaju se i oni , dio su vvlasti. Da su pametni upravljali bi sa vama. Nisu, zadovoljavaju se sa sitnicama.

Randolf
Gost
Randolf

Izgleda je odlučio Marković da vam objasni đe vam je mjesto. Iza vrata. I da mučite tamo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zamisli da se SD i BS dogovore i istupe iz vlasti?! Svi će iza vrata!

Musa
Gost
Musa

Treba dati na koncesiju nekoj renomiranoj kompaniji, a takodje umjesto Montemegroairlinesa otvoriti se za low cost kompanije kako bi omogucili brz protok robe i putnika. Ako neko misli da je uspjesan u menadzmentu treba mu dati Zeljeznice CG ili Zeljezaru..

Visnja K.
Gost
Visnja K.

Zeljezaru i zeljeznice sada kada su ih sredili.

Musa
Gost
Musa

Zato i kazem..

Vvv
Gost
Vvv

Da je potreba turizma aerodromi bi bili Crnogorski takse bi se za duplo smanjile na nivo da aerodromi posluju nq pozitivnoj nuli. Time bi jos vise privukli stranih turista jeftinijim avio prevozom i na taj nacin bi nam gosti mogli doci za 30 ili 40 eura i zna se racunica koliko trosi stranac dnevno u CG. To bi bio prqvi… Više »

Rajan
Gost
Rajan

Vise ti potrosi Rus koji ima kucu odje no taj stranac sa zapada u hotelu ….

Pajovic
Gost
Pajovic

Znaci tacno je sto se prica da se SD cijepa na Brajovicevu i Sehovicevi struju. Samo tako premijeru. Dosta je bilo ovih parazita.

Dukljan
Gost
Dukljan

Moj prijedlog je…(Da nemamo Pamet)

Kuvar
Gost
Kuvar

Smijesi nam se 100 melleona u kesu i odose aerodromi…

Monarch
Gost
Monarch

100 miliona u kesu i bjelu smjesu…kad iznajme aerodrome za tranzit kao sto je ova nesrecna zemlja u tranziciji vec 30 godina.

Dedal
Gost
Dedal

Tako je, jasna poruka svima. SD hoce da je u svaku supu mirodjija. Koncesija u ovom momentu je ekonomski opravdana, jos da bude kredibilna kompanija. Ako se da i aerodromi u Beranama i Ulcinju, pun pogodak.

Sule
Gost
Sule

Tako je Dule majstore.Pokazi ovima iz SD-a gdje im je mjesto.Pa akoBogda vanredni parlamentarni i da se jednom za uvijek ove stetocine iz SD-a posalju u istoriju.Papa SD.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

zamisli da vam ga srbija uzme, i onda napravi da sleti 2 aviona dnevno i ekonomija i turizam odose u K.

Nikola Tesla
Gost
Nikola Tesla

Xaxaxaxaxa, Srbija je i svoj dala, pa lete za New York. Sto nas prepade…

Dokle više
Gost
Dokle više

Konačno neko da prepozna krivicu Srbije i za ovaj događaj. Samo bi istakao da ste u pravu i da je stvarno sramni srpski uticaj čak i ovdje, gdje nije bio očekivan, ali se našao bar jedan komentator da ga primjeti. Bravo! Ističem još jednu srpsku krivicu za ovaj skupo SD-a i DPS-a, ali njihove namjere su prozrene, kako su komentatori… Više »

Pero
Gost
Pero

To ce i bit uzece ga ovi sto su beogradski uzeli pa ce sve da misle o potrebama crnogorskog turizma koliko moja pokojna baba.
Uzas.

Enigma
Gost
Enigma

Prijevremeni izbori i SD u opoziciju sa Rankom 😂

nemamime
Gost
nemamime

Imaćete vi prijevremene ne brini. Samo ne zbog ovih poltrona iz SD-a što se sa svojim foteljama ne pitaju, nego kad se okupi onih 30 do 70 budala na jesen sa šatorima ispred skupštine. Jadne li države kad će takvi da je drmaju – četničke vojvode sa šatorima i novokompanovani crnogorci bez glasačkog tijela.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Da se valorizuje profitabilno preduzeće?!
A ako već mora da se valorizuje, zašto ga ne valorizuje država, za korist svih njenih građana?!

Cao kralju.
Gost
Cao kralju.

Hahahahah zašto zašto? !

Bizon
Gost
Bizon

Šta na ovo kažu članovi Vlade Hrapović i Šehović?

Jasmina
Gost
Jasmina

Ne smiju beknut.

Blagoje
Gost
Blagoje

Po cijenu novih parlamentarnih izbora ne treba dozvoliti SD-ovcama da otimaju nasu buducnost. Nijesu nadlijedili aerodrome.

nemamime
Gost
nemamime

Kad počne DF proteste na jesen imaćete prijevremene parlamentarne ne brini. Prošli put su iznijeli 20 šatora i dva praseta i posrali vam se po ovom pokušaju od države ka da je uzbekistan. Sad planiraju 25 šatora da postave pa zamisli što će se sad desit.

Gggggggggg
Gost
Gggggggggg

Auuuu bas cudo ce da se desi, zamisli 25 satora cak

altrus_mediskus
Gost
altrus_mediskus

Pa to ti priča čovjek, prošli put 20 budala i 20 šatora, a zapališe vam ovu prdnjavu od države. zamisli sad kad bude 25.

ohh
Gost
ohh

Mislim da će oteti koncesionar, koji će za svaku svoju buduću investiciju garantovati imovinom iz koncesionog ugovora, odnosno samim aerodromima. Nego, ovom narodu taman tako i treba, kad niko mozga nema, a svi vole da kometarišu o nečemu u šta se, nažalost, ne razumiju…

Socijaldemokrat
Gost
Socijaldemokrat

SD je jak. Prejak za ovakve ispade. Kada treba nasa podrska u skupstini ili nekoj lokalnoj samoupravi, sve kuku lele da pomognemo. A sada kada treba pomoc da se sacuva nasa firma, prijetnje. Nije pošteno.

Beli
Gost
Beli

Čija firma ?

nemamime
Gost
nemamime

Što je Beli??? Što se čudiš???? Njihova firma, smatraju je svojom. Ka Sveto Marović Budvu.

DC-9
Gost
DC-9

On je pojasnio da se ne planira prodaja Aerodroma, već da je riječ o koncesiji koja će biti na 25 ili 30 godina! Sad nam je puno lakše.

Pacijent
Gost
Pacijent

Ovi ljudi pominju rijec valorizacija , a ne znaju ni sto znaci

lakad matatag
Gost
lakad matatag

Stvarno se pitam jer mozda ne znam. Zar valorizacija ne znaci procjena/utvrdjivanje vrijednosti ili ima jos neko strucno/uze znacenje?
Ovaj dio recenice mi nema nikakvog smisla “Vlada se opredijelila da Aerodrome valorizuje putem koncesije”. Valorizuje putem koncesije?

Pacijent
Gost
Pacijent

Upravo tako , zasto se ne sjete da ‘valorizuju’ mrcnu Zeljeznicu ?? Jer niko nece neprofitabilno preduzece , a Aerodrome bi mogao najveci laik da vodi jer je rudnik para

Damir
Gost
Damir

Ne.znas, guglas precise, vec ti skodi.

caka
Gost
caka

Bar će da rašćeraju ove parazite iz SD-a pzapošljavali su od tetaka do strina a pljčaku na tenderima da ne pominjemo.

Anonimni777
Gost
Anonimni777

oh oh🤣

Orson Vels
Gost
Orson Vels

Morao je čovjek tako da kaže, kada se svi žele da pitaju i da pametuju!!!
I Vlada Hrvatske i vlada Srbije su dali aerodrome koncesionaru koji je iz Francuske!!!
Aerodrom u Zagrebu izgleda mnogo bolje i prima više ljudi, tako će i kod nas!!!
Podrška Vladi koja je jedina ovlašćenja da vodi spoljnu i unutrašnju politiku!!!

Bela ladja
Gost
Bela ladja

Ova vlada je usko grlo za razvoj Crne Gore.

Visnja K.
Gost
Visnja K.

Sto važi za menadžment Aerodroma jasno važi i za menadžment Vlade. Pravila su skoro pa ista.

centras
Gost
centras

tako je Markovicu.Aerodromi privatna firma par porodica tosvi znaju.Valjda je interes drzave preci

vvv
Gost
vvv

I koncesija interes nekoliko pojedinaca koji će se doooobro ugraditi.

vvv
Gost
vvv

Kakva bahatost. Užas.

Bice price
Gost
Bice price

Nije bahatost nego realna prica.

Send this to a friend