Ekonomija Marković na sastanku sa Delanojem iz MMF-a

Crna Gora uradila dobar posao

Crna Gora je uradila dobar posao i čestitam na postignutim rezultatima ostvarenim na fiskalnoj strani i u finansijskom sektoru, saopštio je izvršni direktor Belgijsko-holandske konstituence u Međunarodnom monetarnom fondu Entoni Delanoj na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem.

“Bili ste uspješni i nadamo se da ćete tako nastaviti“, kazao je Delanoj.

Marković je zahvalio na kontinuiranoj podršci i partnerstvu MMF-a, podsjetivši na neke od uspjeha Vlade u prethodne dvije i po godine – visoke stope ekonomskog rasta, smanjenje deficita i javnog duga, rast prihoda, finansiranje tekuće potrošnje iz izvornih prihoda kao i porast broja zaposlenih i značajno smanjenje nezaposlenosti.

“Mi smo svjesni da se dugoročna održivost ekonomije razvoja temelji na zdravim finansijama. U narednom periodu ćemo nastaviti sa aktivnostima kako bismo ostvarili ovaj cilj“, rekao je Marković.

Premijer je ukazao i na snažno opredjeljenje i aktivnosti Vlade na suzbijanju sive ekonomije u svim oblastima, kao i na tijesnu saradnju nadležnih organa i tužilaštva u procesuiranju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala.

Dobre rezultate, kako je dodao Marković, Vlada je ostvarila u oblasti turizma, energetike, poljoprivrede, a dodao je i da je posvećena jačanju sveukupne infrastrukture, posebno na Sjeveru, kao ključnog preduslova za razvoj i bolji život građana.

Govoreći o izazovima sa kojima se Vlada suočava, premijer je kazao da će fokus biti na strukturnim reformama u oblasti javne uprave, socijalne i penzione politike te da je u pripremi set zakona i aktivnosti koje treba da doprinesu boljim rezultatima u ovim oblastima.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
***
Gost
***

SAČUVAJ NAS BOŽE MMF-a

Piroska
Gost
Piroska

Za penjzije i za zdravstvo smo bili u minusu 300 meleona a sada smo uspjeli da smanjimo na 296. Izvrstan rezultat smo postigli i ako ovako nastavimo za jedno 50 godina cemo biti na pozitivnoj nuli. JUPIIIIIIIIIIIIIII

OKG
Gost
OKG

Cak sto vise, odlican posao. Javni dug CG je oko 4melearde, ili oko 6000 po glavi stanovnika. Manje je bitno da li se radi o dolarima ili evritjima. A ove gulikoze iz vani nas jos hrabre da je to dobar posao za nas. To je kao kad uzmete kredit kod kamatasa a on vam daje i daje jos da bi… Više »

Send this to a friend