Ekonomija Marković u Tivtu

Marković: Nemam razumijevanja za SD-ov otpor valorizaciji aerodroma

Sljedeća vlada, koju će dominantno formirati Demokratska partija socijalista, beskompromisno će obezbijediti realizaciju nove vizije razvoja Aerodroma Crne Gore u interesu Podgorice, Tivta i cijele Crne Gore bez obzira na to daa li će u tom procesu biti pogođen nečiji pojedinačni ili partijski interes, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković danas u Tivtu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je u razgovoru sa rukovodstvom opštine čestitao na realizaciji planiranih projekata i nastavku uspješnog razvoja grada.

Tivat – primjer pametnog i održivog razvoja grada

Rukovodstvo Tivta, na čelu sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, predočilo je predsjedniku Vlade detalje realizacije četvorogodišnjih planova, rekavši da su gotovo svi projekti realizovani.

Za naredni period vlast u Tivtu imaju tri prioriteta, kazali su – izgradnju bulevara prema Lepetanima, sportski kompleks Župa i sportsku akademiju sa stadionom.

Predsjednik Vlade je čestitao rukovodstvu Tivta na uspješnoj realizaciji planiranih ciljeva, rekavši da je Tivat pokazao u kratkom roku da se može na pametan i održiv način razvijati grad i unapređivati kvalitet života građana.

“Tivat je postao mjesto koje nije samo prepoznatljivo kod nas nego je globalno prepoznat kao turistička destinacija sa potencijalom. On konkuriše najprestižnijim destinacijama. Pokazali smo da hrabrošću i odlučnošću možemo mijenjati stvari i to brzo. Pozitivno je to što je lokalna vlast posvećana razvoju infrastrukture – saobraćajne, komunalne i društvene”, kazao je Marković na sastanku.

Svečano otvoren Centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Premijer je svečano otvorio Dnevni Centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Objekat površine 680 metara kvadratnih, vrijedan 660.000 eura, finansirala je Opština Tivat.

“Centar koji može da primi do 25 korisnika podrazumijeva osmočasovnu njegu i razvoj vještina potrebnih za svakodnevni život u zajednici, podršku roditeljstvu i patronažno pružanje usluga”, naglasili su u Vladi.

Marković je prethodno obišao objekte saobraćajne infrastrukture u Tivtu i trafostanicu u Lastvi Grbaljskoj.

Sa privrednicima su premijer i ministarka ekonomije Dragica Sekulić razgovarali o razvojnim projektima i o realizaciji Vladinih paketa podrške privredi i građanima u prevladavanju posljedica pandemije koronavirusa.

“Posjeta Tivtu uvijek posebno zadovoljstvo”

Sumirajući dan Marković je rekao da je za predsjednika Vlade uvijek posebno zadovoljstvo kada se nalazi u radnoj posjeti tivatskoj opštini.

“To je zaista najbolja prilika da se na konkretnom primjeru još jednom uvjerimo koliko je bila ispravna naša vizija razvoja, u čiju smo realizaciju krenuli odmah nakon obnove naše nezavisnosti. Ondašnji i današnji Tivat ne liče jedan na drugi”, istakao je.

To, kako je dodao, najbolje znaju sami Tivćani jer se pred njihovim očima odvija preporod grada, koji je u ovom kratkom periodu postao jedna od najprestižnijih turističkih i jahting destinacija na Mediteranu.

“Ali, ne samo to: danas sam obišao i još jedan kapitalno važan objekat koji smo realizovali prošle godine – trafostanicu Lastva Grbaljska, koja predstavlja novo srce elektroenergetskog sistema Crne Gore. Osim ključnog značaja za projekat podmorskog energetskog kabla prema Italiji, ova trafostanica garantuje kvaklitetno napajanje energijom svih postojećih i planiranih turističkih centara na našem primorju. Zaista, u energetskom smislu, kroz ove projekte Crna Gora je već uhvatila direktan priključak sa modernom Evropom”, kazao je premijer.

Nema razumijevanja za otpore valorizaciji aerodroma

Predsjednik Vlade kazao je da je u okviru detaljnih razgovora koje je vodio sa rukovodstvom Opštine Tivat nezaobilazna tema bila i valorizacija i razvoj tivatskog Aerodroma.

“Nemam razumijevanja za otpore koji nam dolaze i od naših koalicionih partnera. Uvjeren sam da Aerodromi mogu mnogo više da pruže našem razvoju samo u opciji valorizacije, koja podrazumijeva i novac, i znanje, i viziju tog razvoja, umjesto da nastavimo da koristimo i iscrpljujemo taj resurs na način koji nije održiv”, rekao je Marković.

Vlada će, naglasio je, u narednom mandatu sigurno obezbijediti da se ta nova vizija razvoja Aerodroma ostvari.

“Nastavićemo započetu tendersku proceduru i dovesti do kraja proces koji nam garantuje najmanje sto miliona eura avansnog prihoda; zatim godišnju naknadu čiji je iznos veći od sadašnje dobiti Aerodroma; nove investicije od najmanje dvije stotine miliona eura, a Tivat i Podgorica prihodovaće i značajan dio od koncesione naknade. Da ne pominjem da nam to garantuje novo znanje i nove kompetencije zaposlenih i u konačnom – razvoj naših aerodroma po mjeri evropskih vazdušnih luka. E tek takvi aerodromi u Tivtu i Podgorici služiće u punoj mjeri razvoju crnogorske ekonomije”, kazao je predsjednik Vlade.

Marković je ukazao da ova šansa ne smije biti propuštena.

“Nova Vlada koju će dominantno formirati Demokratska partija socijalista Crne Gore, neće praviti kompromise na ovoj temi. I Tivat, i Podgorica zaslužuju punu valorizaciju ova dva resursa; to je u interesu ova dva grada, to je u interesu Crne Gore. A ako će u tom procesu biti pogodjen nečiji pojedinačni ili partijski interes – ipak je manja šteta nego da nam Aerodromi koče ubrzani razvoj! Nova Vlada tu neće imati ni najmanju dilemu! Zato je važno da ovo razumiju i građani Tivta i zato je ova moja poruka, prije svega, upućena njima”, zaključio je Marković na kraju radne posjete Opštini Tivat.

36

avatar
1000
36
0
0
 
34
SrlePatrickGagoHemuliDrazen26
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srle
Gost
Srle

Hahaha koliko samo lazi i botova na ovoj vijesti.

Patrick
Gost
Patrick

Tivat je preporodjen grad!!! 👏👏🇲🇪🇲🇪

Gago
Gost
Gago

Oni koji nijesu za ulaganje u aerodrome ne razumiju sta donosi nova vizija njegovog razvoja!

Hemuli
Gost
Hemuli

Ulaganje u aerodrome Crne Gore donijece brojne prihode!

Drazen26
Gost
Drazen26

Tivat turisticka destinacija sa ogromnim potencijalom!! 👏💪🇲🇪

Sipacno
Gost
Sipacno

Odgovorno opstinsko rukovodstvo Tivta zasluzno za realizaciju brojnih projekata 👏👏

Piazza
Gost
Piazza

Tivat – najorestiznija turisticka i jahting destinacija na mediteranu!!👏🇲🇪

Macaka
Gost
Macaka

Tivat se ne moze prepoznati od nezavisnosti 2006godine zahvaljujuci projektima koji su realizovani od strane vlade

Čudno
Gost
Čudno

Ako dobro razumijem, prodaće dohodovne aerodrome i tim parama pokrivati gubitaške avioprevoz. Očigledno ja ne znam previše o ekonomiji.

Boljka
Gost
Boljka

Niko ne moze osporiti dobar rad ove Vlade

Zoranko
Gost
Zoranko

Sve obecano u Tivtu je sprovedeno u djelo.

Biljka
Gost
Biljka

Tivat sija i zahvalan je najboljoj Vladi!

Suncica
Gost
Suncica

Tivat je postao svjetski grad. Svaka cast i samo tako nastavite! 👏

Marija28
Gost
Marija28

Svaka cast za Duska Markovica..

Javorak
Gost
Javorak

Samo tako nastavite👏

Povija
Gost
Povija

Imate punu podrsku!!!

Povija
Gost
Povija

Ova Vlada nas vodi u pravu buducnost 👏

Velimje
Gost
Velimje

Konkretne i pravovremene akcije-to nam treba! A ne vika i lazi koje nam opozicija nudi.

Bogetici
Gost
Bogetici

Sve pohvale.

Bond007
Gost
Bond007

U grad koji je prepoznatljiv kao turisticka destinacija , mora se ulagati, a to moze samo DPS jer je do sad jedini dao rezultate!

Porto
Gost
Porto

Odgovorno kao i do sada! 🇲🇪

Bukovica
Gost
Bukovica

Odgovorno, kvalitetno, dobra vizija- rezultati ne izostaju

Flavio
Gost
Flavio

Crna Gora nastavlja da se razvija,a vlada odlucno radi na tome!!

Hemuli
Gost
Hemuli

Sa ovom vladom u buducnost!!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Radojica
Gost
Radojica

Vlada koja radi fenomenalan posao,i u buducnosti ce biti tako!!!👏🇲🇪

Bnjj
Gost
Bnjj

Jeste kad slete turisti u TV onda do Budveb2sata putuju do Bara i Ulcinj 3,4sata i više se ne vrate. Šta bi sa Areodromom Ulcinj

Kamensko
Gost
Kamensko

Samo Vlada na čelu sa DPS-om moze da postigne rezultate na zavidnom nivou.

Grahovac
Gost
Grahovac

Nastavice se ulaganje u Aerodrome Crne Gore.

Vukov_most
Gost
Vukov_most

Vrlo je bitno imati viziju kao sto ima Vlada trenutno

Nudo
Gost
Nudo

Nastavljaju se ulaganja kako bi se postigao cilj a taj cilj je bolji zivot svih gradjana Crne Gore.

Duško
Gost
Duško

Samo Vlada Duska Markovica moze to !🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Vesna
Gost
Vesna

Ono što je najvažnije to je da ste svojim profesionalnim radom dali i izvanredne rezultate.

Osjecenica
Gost
Osjecenica

Sve pohvale za Vladu Crne Gore.

Petar_Pan
Gost
Petar_Pan

Tako to radi odgovorna i kvalitetna Vlada koja svakodnevnim ulaganjem dobija i najbolje rezultate.

Stitari
Gost
Stitari

vlada nastavlja ulaganja,svaka cast

Fano
Gost
Fano

i treba ulagati u sve aerodrome u Crnoj Gori svtvoriti vece kapacitete za prijem putnika

Send this to a friend