Ekonomija

Marković nenajavljeno na gradilištu “Kolašin 1600“: Dobro zasučite rukave ili ćemo se svađati

Premijer Duško Marković danas je nenajavljeno obišao gradilište skijališta “Kolašin 1600“ i tom prilikom oštro upozorio izvođače radova i sve subjekte uključene u proces da moraju preduzeti dodatne aktivnosti kako bi nadoknadili zaostatke i realizovali ovaj važan razvojni projekat.

“Nijesam zadovoljan kako se razvojni projekti realizuju, posebno kada su u pitanju rokovi a negdje i kad je u pitanju kvalitet izvedenih radova. Ja neću da dozvolim da Kolašin, Mojkovac i Cmiljača stoje. To su velike pare i važni projekti za sjever. Mi novac imamo, vi ste dobili posao i iskoristite to. Uzmite novac, ali radite! Da držite posao, a da radovi stoje – to ne može“, jasan je Marković.

On očekuje da 2018. bude godina novih ekonomskih dometa i da u okviru Vladinog opredjeljenja realizacija projekat planiranih kapitalnim budžetom države mora biti prioritet oko kojeg nema pogađanja i kalkulisanja.

“Vlada je u svom programu, infrastrukturni razvoj i realizaciju kapitalnih investicija, postavila kao ključno opredjeljenje, kao preduslov za nova radna mjesta i bolji život svake porodice i svakog pojedinca. A da bismo imali ekonomski rast, i da bismo ostvarili razvojne zadatke, svako mora raditi svoj dio posla“, rekao je premijer.

Dodaje da posebna odgovornost u tom lancu pripada Direkciji javnih radova i Direkciji za saobraćaj, odnosno firmama koje su preko njih izabrane da realizuju projekte iz kapitalnog budžeta.

Predsjednik Vlade je rekao na gradilištu da će drugi dio ove godine i svaku narednu godinu obilježiti neposredni i beskompromisni nadzor nad izvođačima radova – kako u pogledu kvaliteta, tako i u pogledu rokova.

“Informacije koje dobijam u posljednje vrijeme mi govore da radovi ne idu zadovoljavajućom dinamikom u skladu sa potpisanim ugovorima. Znate da je opredjeljenje Vlade da se kapitalni projekti na sjeveru realizuju u dogovorenoj dinamici sa ciljem da doprinesemo razvoju infrastrukture i pokretanju ekonomije na sjeveru. Ovdje, na ovom projektima, u Kolašinu, Bijelom Polju i Mojkovcu, smo obezbijedili sredstva, dobili smo izvođače”, naveo je Marković.

Jasno poručuje-Vlada želi da izviođači realizuju poslove u skladu sa ugovorom, da nema kašnjenja osim u opravdanim slučajevima, a da nadležna direkcija dosljedno prati ispunjenje ugovora i realizaciju projekata.

“Od danas ću lično sa svojim timom iz Kabineta pratiti dinamiku razvoja ovih projekata i tražiti njihovu realizaciju u dogovorenim rokovima. Ako bude propusta spreman sam da radim na utvrđivanju i profesionalne i druge odgovornosti za eventualna kašnjenja jer neću dozvoliti da državni novac propada. Pozivam izvođače da razumiju potrebu Vlade i potrebu države, da svoje kapacitete prilagode ugovorima koje su zaključili. Novac imaju, a neophodno je da oni odgovore ugovornim obavezama koje su im date“, rekao je Marković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

Markovicu ne pokusavaj kopirati Vucica…ipak si ti drugi a ne prvi…..pamet u glavu..zrazimo od tebe da budes prvi

Krap
Gost
Krap

Joj kakav promašaj.

pg parking
Gost
pg parking

ahahahahahha

Kimi
Gost
Kimi

Bio je u drva pa svratio…

Ulic
Gost
Ulic

E ovo je patriota komita moj crnogorac tako je Dusko sve pohvale za vladu Cg….

Hello
Gost
Hello

Posaljite na gradilista ove sto su zaduzeni da postavljaju pozitivne komentare i pluseve na vijesti o radu drzavnih organa pa ce ici brze…

MNE- CT
Gost
MNE- CT

Od kada smo u NATO Crna Gora je postala veliko gradilište.

Пеђа
Gost
Пеђа

Dobro je ako se to što je obećao i ostvari.

Jovana djurovai
Gost
Jovana djurovai

Evo vam duze, ako je ovo prekratko ‘ ne znam sta je dugo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako nije foliranje onda je odlično. A sad obiđi puteve i Paraču za uši jer je opet prekopa Crnu Goru a sezona počela.

Musa
Gost
Musa

Evo ga poceo kao Zorana Mihajlovic da obilazi gradilista. Zamislite premijera koji izigrava nadzor. Samo nam jos parove fale i eto ne ka’ sjeverni susjedi..

Kesedžija
Gost
Kesedžija

Ma nije to važno, samo nek je vjećna Crna Gora … :))))))

Ćotek
Gost
Ćotek

Dobro zasučite rukave – i vi, lopatu u ruke Duško da budete malo proaktivni. Od śedjenja u fotelje možete da dobijete išijas a s lopatanjem biste se malo razgibali, lideri naši najbolji u regionu 😻😻😻

Olja
Gost
Olja

Da nece skoro neki izbori na sjeveru?

Mirjana
Gost
Mirjana

Novac imaju a kao nindza kornjace su.Pa mi kazite da li su oni normalni sa neradom ili mi sto ovo citamo.Kada ih Premijer pogura i isprati,druge ce im ptice pjevati.Ima nade samo je spora.

Virus
Gost
Virus

Završiće ga kad se promijeni klima pa u Kolašinu u sred zime ne bude snijega.

Analiza
Gost
Analiza

Tako treba da se vodi računa o državnim parama.
Savo Parača ne ide tamo bez na kačamak

Milo
Gost
Milo

Zato je danas onoliko kruzio helikopter iznad Kolasina a crni mercedesi po gradu.

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Idu oni na foru da plate penale, 5% plate a ostale pare uzmu. Tako da bi ih već trebalo za uši čupati.

Kondukter NVO
Gost
Kondukter NVO

Ovako i Hrapović prepada ove po bolnicama u noćnoj smjeni. Zato su mu kupili civilni džip.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Stvarno bih volio da vjerujem u ovaj marketing. Ako ovako budu svi radili i za drzavu brinuli,ima nade.

sasapg
Gost
sasapg

Nema cile mile

Kesedžija
Gost
Kesedžija

Nego samo Cile DULE ahhhahaahahhahaa

Enigma
Gost
Enigma

Ovaj Vučić zapali region ha ha ha svi glume ludilo …

Musa
Gost
Musa

Bravo. Copy paste ali nije AV nego Zorana..

Boka vero
Gost
Boka vero

Sjever sjevernjacima,Boka Bokeljima!!!

Siki
Gost
Siki

A Srbija Albancima

Sjeverni jelen
Gost
Sjeverni jelen

Gledaj koliko gradilište a mješalica za beton kao da prave vanjski wc. Hoće završiće na vrijeme za sezonu ali tamo neku zimsku 2145😂

Send this to a friend