Ekonomija

Marković: Obećali smo da će se Plav promijeniti, u toku radovi vrijedni šest miliona eura

Premijer Duško Marković boravio je danas u posjeti Opštini Plav gdje je saopštio da su u ovom trenutku na teritoriji te opštine u toku radovi vrijedni šest miliona eura. Naglasio je da Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj sjevernog regiona nema posebne prioritete nego joj je u fokusu cio sjever. Vjeruje da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta.

Foto: Vlada Crne Gore

“Ovdje sam bio u martu, i imao sastanak sa predsjednikom Opštine i njegovim timom. Napravili smo tada analizu onoga što se dešava u Plavu koje ne prati samo njihova potreba za razvoj i investicijama nego i za sanacijom lokalnih javnih finansija. Tada smo obećali da će se stvari u Plavu promijeniti, da ćemo Plavu dati novi sadržaj i novi investicioni zamah i, naravno, raditi na stabilizaciji lokalnih javnih finansija kao snažnoj podršci jednom takvom Vladinom opredjeljenju. I kao što se sjećate, takođe sam rekao da ću redovno dolaziti u Plav i pratiti šta se u Plavu dešava. Zbog toga sam danas ovdje na kraju godine, kada ističe građevinska sezona”, rekao je premijer Marković novinarima na kraju posjete.

On je naglasio da se na cijelom sjeveru države radi.

“Vlada svojim opredjeljenjem za razvoj sjevernog regiona nema posebne prioritete nego nam je u fokusu cio sjever. Dakle, u svakoj smo opštini, svuda se radi”, kazao je premijer.

Foto: Vlada Crne Gore

Premijer je ujerenja da je infrastruktura preduslov razvoja i novih radnih mjesta.

“Mislim da smo takvim opredjeljenjem to i potvrdili u ove dvije i po godine jer smo smanjili stopu nezaposlenosti za preko osam odsto i naravno otvorili na hiljade novih radnih mjesta”, rekao je Marković.

On je posjetio gradilište na radovima na I fazi puta Plav – Vojno selo – Gusinje, vrijedne 850.000 eura kao i radove na rekonstrukciji Prnjavorske ulice, ukupne vrijednosti oko 670.000 eura i radove na gradnji novog gradskog trga vrijedne oko pola miliona eura.

“Izvođač je garantovao da će za dvadesetak dana tu prvu dionicu završiti, znate da smo već izabrali izvođača za II dionicu, u vrijednosti od preko 3,5 miliona eura. Dakle, sigurno idemo u završetak tog infrastrukturnog objekta važnog i za Plav i za Gusinje. Istovremeno smo zajedno obišli i radove na saobraćajnoj infrastrukturi u gradu – Ribarska ulica, Prnjavorska ulica, evo sada i na jednom impozantnom prostoru budućeg plavskog trga koji će biti novo, urbano lice Plava. Vjerujem da će ovaj trg okupljati sve progresivne mlade snage Plava, da će se na ovom trgu pokretati nove inicijative i za Plav i za građane Plava”, rekao je Marković.

Premijer je u razgovoru sa građanima i ponovio pred novinarima da lokalna vladajuća koalicija funkcioniše dobro i skladno, da Vlada i lokalna vlast u Plavu rade predano i zajedno, da se to vidi i da prvi put Vlada ima iz Plava i podršku i pritisak.

“Impresioniran sam kako to radi lokalno rukovodstvo Opštine Plav od predsjednika do kompletnog njegovog tima. To i meni daje elan”, naglasio je Marković.

Predstavnici lokalnog rukovodstva Plava – predsjednik Opštine Mirsad Barjaktarević i predsjednik Skupštine opštine Šefket Jevrić iskazali su zahvalnost predsjedniku Vlade na podršci.

Premijer i lokalno rukovodstvo saglasili su se da dalji prioriteti treba da budu projekat puta ka Dečanima na Kosovu i zaštita i valorizacija Plavskog jezera.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milija
Gost
milija

Nikad nije slagao Kalice ,uvjek je obecanja ispunjavao

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

IQ 62 stiže u Plav, grad IQ 71

Kimi
Gost
Kimi

To ste vi bačili nismo mi iz pg došli da vi bačimo,no se viđite kavi ste

mojsilović
Gost
mojsilović

Dok Bojana danima nosi crkle kokoške u plastične kese on je u Plav a dok Limom plutaju uginule ribe Premijer je u Ulcinj. Radi se u svaku Opštinu đe ste Vi eto ste nas iskopali više.. dosadili ste vala eto ste kao pjan gost kome džabe pokazuješ vrata.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Bravo za SD! Iako sam sumnjao, razuvjerili su me. Samo da ovako nastave!

Roro
Gost
Roro

Dje god se pojavi,Premijer spominje milione!Bogato bogato..

Hazbo
Gost
Hazbo

Toliko se ulaze a ni desetak dusa da doceka delegaciju, a I ovi su dosli da se slikaju.
A ovo sto zovu trgom nit je trg niti dvoriste skola, samo drvoreda nema vise.

Neka to
Gost
Neka to

toboš Hazbo nemoj da si ljubomoran doći će marković i tvoj sokak da te posjeti

Bnjj
Gost
Bnjj

A vi listom na sledeće izbore glasajte za Dps i satelite. Čudan smo mi narod svi su protiv vlasti a glasaju za Dps

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

nastavite da saljete djecu put evrope i amerike …nema leba u plav ako nemas para…

Anonimni
Gost
Anonimni

Umjesto da se usresrede na sanaciju jezera koje je zila kucavica ovog grada, a polako se pretvara u baru, oni rade neke sekundarne projekte…

Bnjj
Gost
Bnjj

Ko će da ide tim ulicama ako nema posla i investicija koje donose profit i radna mjesta, bolje da ste doveli nekoga da otvori makar 50radnih mjesta veća korist od šminkanja ulica

Neka to
Gost
Neka to

ZA Turizam je bitno da ima bar jedan mali trg a što se tiče radnih mjesta si upravu

Bnjj
Gost
Bnjj

Što bi rekao profesor Ratković što će nama turizam ako obični građani nemaju korist

Tren
Gost
Tren

Za svaku pohvalu.

Send this to a friend