Ekonomija

Marković otvorio Ski centar Kolašin 1600: Svjedočimo da obećanja pretvaramo u djela

Premijer Duško Marković, poručio je danas na svečanom otvaranju Ski centru Kolašin 1600 da će ovaj projekat i kao i ostalo što Vlada radi kada je u pitanju zimski turizam i skijaški centri biti snažan podsticaj za dalji razvoj Sjevera i njegov ukupni progres.

“Evo danas svjedočimo realizaciji razvojne vizije sjevera i cijele zemlje, rekao bih i više od toga. Danas svjedočimo da riječi i obećanja i planove koje imamo kad je u pitanju razvoj pretvaramo u djela. Otvaranjem Skijališta 1600 ustvari ulazimo u poslednju fazu završetka kolašinskog skijaškog rizorta, koji ce biti podstrek ne samo za Kolašin, nego za sjever u cjelini. Vjerujem da ce ovaj projekat i ono sto radimo kada je u pitanju zimski turizam i skijaški centri na Bjelasici, na prostoru Opštine Mojkovac, na prostoru Opštine Bijelo Polje i Berane biti snažan podsticaj za dalji razvoj sjevera i njegov ukupni progres”, rekao je Marković.

On je izrazio uvjerenje da će ove investicije biti podsticajne za pokreranje biznisa u drugim sektorima.

“Prije svega u poljoprivredi, u prehrambenoj industriji, u razvoju malih i srednjih preduzeća različitih djelatnosti, a to će sve siguran sam podstaći otvaranje ogromnog broja novih radnih mjesta, novih prilika za mlade ljude, vjerujem dobre zarade i sveukupan veći standard gradjana u Crnoj Gori”, naglasio je Marković.

Izražavajući zadovoljstvo uspješno realizovanom investicijom, on je zaključio: “Zaista sam danas i zadovoljan i ponosan. Zadovoljan zbog toga što vidimo da Crna Gora ima sposobnosti i mogućnosti da se razvija i da se u Crnoj Gori bolje živi nego što se živi danas; da danas u Crnoj Gori imamo ljude koji su sposobni i posvećeni da realizuju ovakve projekte i naravno da svi zajedno doprinosimo razvoju Crne Gore u cjelini i naravno, što je najvažnije, kvalitetu života njenih građana”.

Novi crnogorski Ski centar Kolašin 1600, na mjestu na kojem su prije samo nekoliko godina bile šume i livade, primjer je uspješne valorizacije potencijala, materijalizacija politike Vlade Crne Gore i početak ubrzanog turističkog i sveukupnog razvoja Sjevernog regiona, poručeno je danas na svečanosti puštanja u rad žičare-šestosjeda u ovom zimskom centru.

“Ispunjen sam jednako ponosom i zadovoljstvom što danas, zajedno, prisutvujemo jednom od najboljih primjera materijalizacije politike Vlade Crne Gore kada je u pitanju stvaranje uslova za razvoj sjevera naše zemlje, unapređenje crnogorske turističke ponude i, naravno, stvaranja pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta i kvalitetniji život građana”, rekao je ministar održiviog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Puštanje u rad žičare šestosjeda

Posted by Vlada Crne Gore on Saturday, February 16, 2019

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić naglasio je da ovaj ski centar, u koji je Vlada Crne Gore investirala 17 miliona eura, predstavlja, već poslije prve faze radova, najbolji primjer uspješne valorizacije turističkih potencijala, ali i naše sposobnosti da tako nešto izgradimo.

U skijališta Cmiljača, Žarski, Savin Kuk i Hajla – investiramo 100 miliona

“Iz pozicije direktora Uprave javnih radova naglašavam da je ovo skijališe, na koje možemo biti ponosni, rezultat uspješne saradnje naših inženjera i kompanija sa renomiranim inostranim partnerom. Ovim dokazujemo da smo sposobni da se uhvatimo i u koštac sa najzahtjevnijim projektima. Objekat bazne stanice prilagođen je potrebama posjetilaca, kao i zaposlenih, sa restoranom, administrativnim prostorijama, ambulantom i kompletnom pratećom opremom”, rekao je direktor Uprave javnih radova.

Prema njegovim riječima za potrebe skijališta izgrađena je nova putna, elektrotehnička u hidrotehnička infrastruktura.

“U toku druge faze projekta, koja je planirana da se završi do kraja naredne godine, skijalište će dobiti još šest kilometara staza. U planu je i izgradnja žičare kojom će biti povezana skijališta Kolašin 1450 i Kolašin 1600, što će dodatno obogatiti turističku ponudu. Uprava javnih radova će i narednom periodu nastaviti sa realizacijom kapitalnih projekata Vlade Crne Gore, od kojih su projekti u oblasti turizma u vrhu naših priroteta. Samo u skijališta Cmiljača, Žarski, Savin Kuk i Hajla biće investirano više od 100 miliona eura, dok ćemo u jedan od najznačajnijih projekata za turističku valorizaciju sjevera – Đalovića pećinu, uložiti blizu 18 miliona eura”,  kazao je Nuhodžić.

Direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović je podsjetio da je ova Vlada kao prioritet prepoznala turističku valorizaciju Sjevernog regiona Crne Gore u cilju unapređenja razvoja ovog područja i smanjenju razlike u razvijenosti između južnog i sjevernog regiona zemlje.

“U skladu sa tim, u novembru 2017. godine osnovano je privredno društvo Skijališta Crne Gore sa sjedištem u Mojkovcu, za upravljanje skijalištima Kolašin 1600 na području Opštine Kolašin, Jelovica na područiju opština Berane i Andrijevica, Cmiljača i Torine na području opštine Bijelo Polje, Žarski na području opštine Mojkovac, Planinski centar Komovi i Eco adventure park Komovi. Generalni koncept razvoja kompanije je valorizacija postojećih aktivnih skijališta i izgradnja novih ski centara na području Bjelasice i Komova, Durmitora i Hajle, u skladu sa prostornim planovima za ta područja. Time će Crna Gora dobiti jedan od najvećih i najprestižnijih ski resorta u okruženju u okviru kojeg će biti izgrađena najsavremenija infrastruktura: hoteli, restorani, ostali pansionski i vanpasionski sadržaji, moderne žičare, a sve u cilju zauzimanja pozicije broj jedan na konkurentskom tržištu. Akcenat ćemo staviti i na unapređenju ljetnje ponude”, naglasio je on.

Puštanje u rad žičare šestosjeda

Posted by Vlada Crne Gore on Saturday, February 16, 2019

Prilika mladima za rad i usavršavanje

Miloš Popović je poručio da će Skijališta Crne Gore biti generator razvoja turizma obogaćivanjem postojećih i stvaranjem novih turističkih proizvoda, te da će doprinijeti kontinuiranom razvoju zimskih i ljetnjih sportova, i pružati podršku potencijalnim budućim sportskim talentima, i unapređivati naše ljudske resurse.

“Na ovaj način kompanija Skijališta Crne Gore biće najbolji partner lokalnim samoupravama. Mladi ljudi ovdje će dobiti najbolju priliku za rad i usavršavanje u skladu sa najvišim svjetskim standardima. Pozivam vas da svi nastavite da podržavate relizaciju ovog grandioznog projekta, da se kroz nekoliko godina povnovo ovdje okupimo, a da povod tog našeg okupljanja ne budu samo razvojni projekti kojih će nesumnjivo biti, već i organizacija najvećih svjetskih kupova, za koje ćemo, sa ovakvim ubrzanim razvojem, nesumnjivo biti konkurentni”, istakao je Popović.

Crnogorski turizam iz godine u godinu ruši rekorde

Ministar održivog razvoja i turizma podsjetio je da Crna Gora bilježi najbolje turističke rezultate u istoriji i da se sada širi interesovanje i za Sjever.

“Crnogorski turizam iz godine u godinu ruši rekorde, istovremeno diktirajući nove standarde koji nas motivišu da kvalitetno valorizujemo strateški potencijal prepoznat i u ovom regionu. Crnu Goru je u 2018. godini posjetilo 2,2 miliona turista, ili 200.000 turista više nego u 2017. godini; koji su ostvarili 13 miliona noćanja (milion više u odnosu na 2017. godinu); prihodovali smo milijardu eura za 10 mjeseci 2018. godine. Ali ono što posebno raduje je da su prihodi koje su ostvarila planinska mjesta rasli po stopi koja je više od dva puta veća od nacionalnog prosjeka”, rekao je ministar Radulović.

On je pozvao predsjednike opština Sjevernog regiona da prepoznaju priluku za otvaranje novih radnih mjesta i razvoj biznisa jer je Vlada sada skoncentrisana na ovaj dio Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljoljo
Gost
Ljoljo

Ovo su vijesti koje nam trebaju, da nam ekonomija ide naprijed.

CAR
Gost
CAR

ODLICNO.
BRAVO VLADA CRNE GORE.
U CRNOJ GORI CE VECINA GRADJANA BOLJI
STANDARD IMATI ONOG MOMENTA KAD VECINA SHVATI DA MORA DA SE BORI ZA ZNANJE.
VISE MI JE OVIH KRITICARA NEZNALICA DOSTA.

Proklizavanje
Gost
Proklizavanje

Premijer samo voli da nas nasankava!

Sto
Gost
Sto

Bazš pravi datum za otvaranje skicentra!

Posteni Crnogor
Gost
Posteni Crnogor

Koja tuga

1040 miliona de
Gost
1040 miliona de

Htio da odigram parmu 2 milan 2 i empoli x sa deset eura pesto i nisam danas u grad umio naći kladionicu. Zaboravili ja i majka da pitamo nekoga.

Sejo
Gost
Sejo

bravo vrh vrhova ovo je najbolja žičara u regijonu

Toni
Gost
Toni

U regionu od Kolašina do Rožaja.

Slavko
Gost
Slavko

Markovicu, pusti snijezne radosti nego nam objasni kako da prezivimo do prvog sa ovom kupovnom moci? Zimbabve je 50 godina ispred nas!

lgl
Gost
lgl

Kako ti bulaznis

Janko
Gost
Janko

Recimo za početak da uzmeš da radiš nešto, a da ne visiš po forumima.

anoniman
Gost
anoniman

pred sami kraj zimske sezone premijer markovic otvara ski center ovo nema nidje sem kod nas

Igor
Gost
Igor

Tebi bi najviše odgovaralo da ga nikad nije otvorio, da bi ti mogao da crnjačiš.

Jovanka
Gost
Jovanka

Jadni li smo kuku nama

Maks
Gost
Maks

A što veliš Joke jad crni,a kako ovo nije na Kopaonik ili Zlatibor pa da te sunce ogrije

Dva Duleta
Gost
Dva Duleta

Rece li sto o aktuelnoj politickoj situaciji. Prozbori li koju u Milovu odbranu.

Milos
Gost
Milos

Ne, nije zborio, nego je radio. Zamisli.

Tomos
Gost
Tomos

Ispunjeno obeća ne, što jes jes.. Jedna padina koja je tu od nastanka svijeta je očišćena za skijanje..

Sjeverac
Gost
Sjeverac

Bravo 👏👏👏

Komsija-Cyprus
Gost
Komsija-Cyprus

Shvatite da nikad necete biti kao Kopaonik.
Ovakve staze na Kopu sluze za setanje pasa i vrsenje velike i male nuzde.

lgl
Gost
lgl

Zaboravio si da kazes da je Kopaonik toliko bombardovan 1999 tako da samo neznalica moze otic tamo da se ozraci.Uvijek biram nezagadjenu Crnu Goru.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Odlicno, bravo. Eto novih poslova. 👍

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

..Bravo.. Evo ja sam obećao ženi i djeci da će mo iduće godine otići da učimo skijanje. Ove godine nismo išli,nema se..ali zato iduće godine ima da se skijamo cijeli dan,ako naučimo,a naučićemo.zahvaljujući gos.Premijeru. .I jedno pitanje ako ko zna..Oćemo li mi botovi DPSa imati dzabe taj ski spas’ ili i mi moramo da platimo?.. Hvala Vladi na svemu .

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sve se plaća, sad smo kiksali 45000+20000=65000, treba to izbit!

Toni
Gost
Toni

Morate da platite. Molimo, i drugi put.

Momo
Gost
Momo

Jel bilo priganica… malo sa medom

1040 miliona de
Gost
1040 miliona de

Sto ne uložite 100 miliona u primorski bar nikad ništa u njega niste uložili.

Avro
Gost
Avro

Nije ni DPS ono što je bio. Dvadesetak ljudi i isto toliko novinara. Građani nezainteresovani. Da li se,zaista,vidi izlaz iz tunela?

Podgorica
Gost
Podgorica

Bravo, ovakvim stvarima treba dati podrsku! Povezite i sa starim skijalistem, napravite nove staze…ne dozvolite da vas mrznja zaslijepi da ne vidite i kad je nesto dobro.
A politiku na stranu pa na izborima kom opanci kom obojci, al treba imat prave kandidate a ne kojekskve arlekine.

Lipovo
Gost
Lipovo

G-dine Markoviccu, oslobodite se nacionalnih I nacionalistichkih stranaka u Vassoj Vladi. Postavite struchnjake koji zzele CG napredak I rade u tom cilju, pa ih tada nagradite ,,povlassccenim,, stanovima, dovedite investitore koji cce nam biti od obostrane koristi I koji su dokazani biznismeni, zapossljavajte po znanju a ne stranachkom kljuchu, ima ova Zemlja joss potencijala, I ne dozvolite da to propada,… Više »

Toni
Gost
Toni

Da ne živiš možda na Novom Zelandu?

lipovo
Gost
lipovo

Toni, Novi Zeland je odavno naseljen i civilizovan, ali za Tebe i Tvoj splav naćiće se jedan kutak.

Vujo
Gost
Vujo

Čije je zemljište bilo i pošto je plaćeno?

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Zemljiste je prodala Slavica 😆

Plavi Voli
Gost
Plavi Voli

Rušite rekorde , ali 1988-9 nikad dostici necete

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Mislim da je prosle preteknuto

Bnjjj
Gost
Bnjjj

A neku fabriku da otvorite,ne kazem dobro je skijaliste otvorit ali to je sporedna djelatnost,mi samo turizam imamo da nam nije turizma bili bismo africka zemlja,to su samo sezonski poslovi nasalost privatnici povezani sa vlascu krse radnicka prava,zemlja koja je napravljenja samo za bogate,obicnom covjeku ne nudi perspektivu,pogledajte samo berzu rada u CG,to je ta napredna drzava

Ćiko
Gost
Ćiko

Pa to tamo kod Vucica podji i radi za

Ćiko
Gost
Ćiko

Pa to tamo kod Vucica podji i radi za 150eura u fabrici i usreci se!

Marv
Gost
Marv

Niko u Srbiji ne radi za 150 evra. Minimalac je veći nego u cg. Gomila ih došla iz cg da rade jer tj nema posla. A nekad je bilo obrnuto.

Roro
Gost
Roro

Veke Medenica se prva spustila,i to u novoj Pradinoj kolekciji jesen zima 2019.Za njom su se na sankama zagnali Marković i Simović…

Kota visinska
Gost
Kota visinska

Je li bio Bali beg, je li neko obrijao brkove?

Investitor5eura
Gost
Investitor5eura

1450 ima dobre staze, odlicnu zicu, a ostala ponuda nepostojeca. Otvorite jos koji restoran majku mu… i povezite 1600 i 1450 sa istim ski pasom, nemojte se brukat.
Inace, presrecan sam sto imamo jos jedno skijaliste, da ne budem malo negativno go*no.

Mlad momak
Gost
Mlad momak

Čestitam našem dragom presjedniku,kupio je cijelu Bjelasicu

Vili
Gost
Vili

Bravo Crna Goro moja voljena. Pozdrav od Crnogorca iz Beograda

123
Gost
123

Ne pomenuste da je danas bio totalni kolaps saobraćaja još od grada, planiranih autobusa niđe, organizacije niđe, sve se stihijski dešavalo, masa naroda se vrnula sa prvog kilometra puta jer nije imalo rašta nastavljati. Ali zato na RTCG bi reka čoek idila.

Katja
Gost
Katja

Ka svaki njegov posa. Površno, površno, površno…

Nick
Gost
Nick

Ovo je odlicna stvar…ali je sve nesto polovicno…na samo 2 kilometra dva potpuno nezavisna skijalista…morali su ih vec povezati i da kao cjelina zaista budu konkurentni… Treba i jako voditi racuna kome povjeriti vodjenje skijalista…ovo koje sad postoji(Kolasin 1450) osim samog skijanja ne nudi ama bas nista drugo…od dva restorana koja postoje rai samo jedan,a u njemu je nivo usluge… Više »

Kompa
Gost
Kompa

Botovi otišli na sankanje! Zato je tišina danas na cdm! Hahahahahahahaha

Send this to a friend