Ekonomija

Marković posjetio Plantaže, najavljena nova ulaganja

Premijer Crne Gore Duško Marković danas je u radnoj  posjeti Plantažama najavio novi investicioni ciklus vrijedan preko četiri miliona eura.

Plantaže, kako je objavljeno na Tviter nalogu Vlade, otvaraju nove investicione projekte vrijedne više od četiri miliona eura.

Među njima su, kako je najavljeno, podizanje novih vinograda na 55 hektara (vrijednost investicije milion i po eura) i hladnjača za prijem, skladištenje i manipulaciju svježeg voća (dva miliona eura).

“Preko četiri miliona eura bezbijediće razvoj kompaniji, ali će benefit biti i za CG ekonomiju i građane. Nakon svega što sam vidio ohrabren sam budućnošću kompanije. Plantaže jesu i biće naš brend i jedan od najboljih ambasadora CG u svijetu”, kazao je Marković.

“2.600 stabala maslina posađeno je krajem 2018. i početkom 2019. što je početak širenja maslinjaka na Ćemovskom polju. Cilj je 20.000 komada i instaliranje linije za preradu maslina i proizvodnju maslinovog ulja”, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Jos samo malo,, radiaror drzava.

Maverick
Gost
Maverick

Ulozite u modernizaciju masina i opreme, traktori vam se raspadaju!

Nikola Kotor
Gost
Nikola Kotor

Odlicno!!! Medjutim postoji veliko pitanje: Kako je moguce da je proizvod Plantaza, vino Vranac 0.75l 2015 berba u Srbiji kosta 299 dinara ili 2.5 Eur (pored troskova transporta, spedicije, carine itd) a kod nas u CG (potpuno identicno vino i berba) najjeftiniji u Voli marketima od 2.99 Eur? Cak posjedujem i fotografiju kao dokaz, pa ako je nekome potrebna mogu… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Zato što uvoze grožđe iz Srbije, to je ka Njeguški pršut svinje iz Holandije i Brazila a i marže u CG su velike

Bx45
Gost
Bx45

Rupa bez dna

gaga
Gost
gaga

Aha,evo “kalimero”Bnjj,Udri po Državi bistrino.

Bnjj
Gost
Bnjj

Budžetski patrioto država nije Milo i vi, svaki građanin CG je nosilac suvereniteta država su građani koji plaćaju poreze, nećemo da dajemo pare za uhljebe i delegate partija niste vi =država

Bnjj
Gost
Bnjj

Državne pare dajete za uhljebe

Send this to a friend