Ekonomija

Marković poziva strane kompanije da se uključe u izgradnju autoputa Bar-Boljare

U Crnoj Gori realizujemo najznačajniji infrastrukturni projekat – završavamo sa kineskim partnerima prioritetnu dionicu autoputa Bar-Boljare, saopštio je danas na Forumu 16+1 u Dubrovniku premijer Duško Marković.

<<<Marković: Luka Bar predstavlja ogromnu ekonomsku šansu Crne Gore<<<

On je naglasio da se uporedo intenziviraju aktivnosti u pravcu početka realizacije sljedeće dvije dionice.

“Neka ovo bude poziv kompanijama iz vaših zemalja da iskažu interesovanje za realizaciju ovog projekta u partnerstvu sa Vladom Crne Gore, kroz model javno-privatnog partnerstva, kao što imamo i interesovanje kineskih kompanija”, poručio je premijer.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Daj završite vise ovaj sto ga gradite

Auto put
Gost
Auto put

Sve ce da navale strane kompanije da finansiraju auto- put iz Mrka u Matesevo. Auto put izmedju dva megalopolisa. Ako nas Srbija ne izvadi pa se ne nadogradi na ovaj slijepi auto put, ostasmo za sprdnju uz milionsku stetu. Samo Srbi nece za nista da nas spasavaju. Vjerovatno ce nam uzeti Luku Bar, jer jedino tada imaju interes da nas… Više »

B.D
Gost
B.D

Voli,Franca,HDL,Trajekt,Autoprevoznici su dovoljno ustedili na radnicima i kvalitetu usluga pa nek se otvore malo! Nek nam dadnu primjer kako se voli zemlja i pokazu taj patriotizam u koji se kunu!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Priškripalo, aa Dule??

Ljuta
Gost
Ljuta

A vučić gradi autoput do Drača ?
Sve ste uništili čega ste se takli….dokle više izmišljeni ekonomisti sa policijskim školama

Milorad
Gost
Milorad

Vjerovatno je narod ovako pričao i kad se pruga Beograd- Bar radila, ili put kroz Moraču.
Ne mora sve da se isplati istog trena, valjda je ovaj mega projekat bitan i za neko buduće vrijeme. Kamo sreće da smo ga imali prije 50 godina.

biba struja
Gost
biba struja

Odmah po osamostaljenju Hrvatske, potpuno je okrenuta dotadašnja prometna politika, – po kojoj je prioritet bio dovršenje Mikulićevog autoputa prema Beogradu (nekadašnjeg Autoputa Bratstvo i jedinstvo) pa je kao prioritet ponovno istaknuto prometno povezivanje same Hrvatske, poetski nazvano Zelene i Plave Hrvatske, odnosno sjevera i juga. Emotivno značenje tog autoputa, imalo je velik značaj za većinu građana, jer se svima… Više »

LSCG
Gost
LSCG

Nasa drzava,ne moze sama finansirati ovaj projekat.Bez zdrave ekonomije,nema ni ulaganha,prosperiteta,buducnosti.Nocac,koji je ulozen do sada,trebalo je uloziti u adaptaciju,prosirenje…postojecih saobeacajnica peema sjeveru Crne Gore.Mislim da he bilo mogucnosti za tako nesto i da su “brze ceste”dovoljne za Crnu Goru.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Gospodin Lscg sve ste u pravu. Ali kljucni interes je energetski lobi,odnosno hidroelektrana na Moraci. Zivi bili,sjetice te se ovih mojih rijeci. Nije podmorski kabal uzaludu,a i nece lobi da gradi od svojih para vec muzu ovu jadnu drzavu i narod. Zivjeli.

Bnjj
Gost
Bnjj

Tacno brze ceste su bile resenje

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Kakva je sad ovo petljavina.

biba struja
Gost
biba struja

da ovaj mega projekat nekako prenesemo na trasu beč zagreb beograd solun para bi kapala ko kiša u februaru ovako fino za gledanje ali će gorivo koštati ko da ga cijedimo iz oraja

Myguz@€$
Gost
Myguz@€$

Još kad saznaju koliko su nam banke odnosno njihove pare u našim bankama sigurne ,stvoriće se red ko sve oće odjen da ulaže

biba struja
Gost
biba struja

radi se o megalomanskom prokjektu s najsloženijim građevinskim projektima, trans saobraćajnica ovog kalibra je jedino isplatljiva ako povezuje privredne gigante poput bavarske i badenwitemberg, pa jedna hrvacka dalmatina kojom se ljeti bukvalno mili ali zimi zjapi prazna jer nema šta ekonomski da povezuje jer je sve svedeno na samoodržavanje ili se ugasilo, mora da ide pod zakup jer je finansijski… Više »

EX-YU
Gost
EX-YU

Samo kompanije koje žele da nankrotiraju neka se jave jer para za auto put više nema ni centa,kinezi odlaze jer oni ne rade za obecanja vlade CG nego za kes.

Dirigent
Gost
Dirigent

Prepričavaš svoje snove ili znaš nešto što niko drugi u CG ne zna?

Lajla
Gost
Lajla

Otkrio si nam Ameriku …to je Kralj Nikola znao prije vise od 100 god. Radite nesto breeee

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Dajte ga Srbiji nek ga završi! Oni su ti kojima se mora poklopiti auto put da našim. Ne znam što bi bilo preče da ga hrvati završavaju. A Srbija ima para za razliku od naše države.

Poštujem
Gost
Poštujem

Od Srba samo žene..

Danko
Gost
Danko

Kojim putem žene da dodju do vas muškarčina 😂😂😂

Cuca
Gost
Cuca

Da oni grade svoje već 25 godina…

Slavko
Gost
Slavko

Srbi imaju autoput vec pedesetak godina…

vjecna da je
Gost
vjecna da je

njihove grade kinezi takodje …a dio prema crnoj gori nisu ni zapoceli iako nam prodaju milijardu eura godisnje raznoraznih roba i usluga….oni su poslednji ciji kapital nam treba ne zbog nase mrznje nego zbog njihovih stalnih nastojanja da se mijesaju u tudja pitanja u okruzenju….trebaju nam sto vise investitora iz stabilnih evropskih drzava

Nobody knows
Gost
Nobody knows

Bojim se da ćemo te ” stabilne” investitore malo pričekati.

Send this to a friend