Ekonomija

Marković sa ambasadorom Egipta: Projekat Luštica Bay je uspješan primjer saradnje dviju država

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Arapske Republike Egipat (sa sjedištem u Pragu) Abdelrahmana Salaheldina. Tokom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo prijateljskim odnosima između Crne Gore i Arapske Republike Egipat, kao i interes za unapređenje bilateralne saradnje i dinamizaciju političkog dijaloga.

Premijer Marković se zahvalio ambasadoru Salaheldinu na doprinosu snaženju crnogorsko-egipatskih odnosa i brojnim inicijativama koje pokrenute za vrijeme trajanja njegovog mandata. Posebno naglasio značaj realizacije najvećeg turističkog projekta u Crnoj Gori – rizorta Luštica Bay, i skorim otvaranjem prve faze projekta, što predstavlja uspješan primjer saradnje dvije zemlje koji treba da slijedimo u budućnosti.
Ambasador Salaheldin je pozvao na intenziviranje privrednih kontakata u svrhu daljih egipatskih investicija, prevashodno kroz povezivanje i uspostavljanje saradnje privrednih komora dvije zemlje i formiranje međuvladinog privrednog komiteta.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo saradnjom u oblasti kulture, čiji osnov čini nedavno potpisan Sporazum o saradnji u ovoj oblasti, te ukazano na interes aktuelizacije saradnje u oblasti turizma i pomorskog saobraćaja – kroz povezivanje luka Bar i Aleksandrija, kao i u drugim oblastima od obostranog značaja.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend