Ekonomija

Marković sa ambasadorom Kine: Autoput najbolja preporuka za nove projekte

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kine Cuija Dživeija, a na sastanku je zaključeno da je izgradnja prioritetne dionice Autoputa dodatno osnažila odnose ove dvije države.

Takođe, autoput je, kako je ocijenjeno, stvorio dobru osnovu za dalji dijalog o saradnji na novim razvojnim projektima.

Prema riječima ambasadora, njegova zemlja pozdravlja dobar napredak Crne Gore na ekonomskom i političkom planu.

“Cijenimo postignuća Crne Gore od obnove nezavisnosti, a posebno prošle godine. Ne samo Kina nego cio svijet vidi da se uspješno razvijate, da imate stabilnu političku situaciju i da podižete standard građana. Kao vaše prijatelje to nas raduje. Ovakav pristup pokazuje da su odnosi na najvišem nivou, ali i da ne postoji maksimum, jer je uvijek moguće više”, ocijenio je odlazeći ambasador.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
xyz
Gost
xyz

“Američka Vekson (Wexxon) grupa zainteresovana je da gradi preostale dvije dionice autoputa – od Mateševa do Andrijevice i od Andrijevice do Boljara, nezvanično saznaje Pobjeda. Memorandum o saradnji sa Vladom Crne Gore trebalo bi, kako je rečeno našoj redakciji, da bude potpisan uskoro. Uslovi koje najavljuje ova američka grupa su, kako takođe saznajemo, bolji od do sada ponuđenih za ovaj… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Da nas opet Kina muze tj oni vas a vi nas.

Send this to a friend