Ekonomija

Marković sa rukovodstvom CEDIS-a: Počinje revitalizacija niskonaponske elektromreže

Predsjednik Vlade Duško Marković podržao je danas program prve intenzivne revitalizacije niskonaponske i srednjenaponske elektromreže koji bi trebalo da omogući svim građanima odnosno domaćinstvima i privrednim društvima u Crnoj Gori, pogotovo u Sjevernom regionu, da u roku od tri godine dobiju kvalitetno i pouzdano snabdijevanje električnom energijom bez povećanja cijena.

“Ovo je ozbiljan i kvalitetan program. Sačekaćemo izjašnjenje Regulatorne agencije za energetiku. Vlada će sa svoje strane podržati ovaj program od državnog značaja i postarati se, kao većinski vlasnik Elektroprivrede Crne Gore, da implementacija bude kvalitetna”, rekao je premijer Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Miodragom Čanovićem i izvršnim direktorom i članom Odbora direktora Zoranom Đukanovićem.

Prvi program revitalizacije niskonaponske mreže inicirao je prije nešto više od mjesec predsjednik Marković nakon što je u brojnim kontaktima sa građanima i privrednicima pogotovo u Sjevernom regionu ustanovio da kvalitetno snabdijevanje električnom energijom predstavlja sve veći problem i za privredu i za građane. 
Rukovodstvo CEDIS-a informisalo je predsjednika Vlade o detaljima programa vrijednog više od 80 miliona eura na osnovu kojeg će radovi početi već u februaru 2019. godine.

 Sastanku je prisustvovala i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

M.D. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend