Ekonomija

Marković: Prošlo je vrijeme strateških političkih odluka, vrijeme je za ekonomiju

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izrazio je danas na Luštici zadovoljstvo napretkom gradnje turističkog kompleksa Luštica Bay rekavši da je to tip projekata koji mijenjaju Crnu Goru i pomaže joj da izađe iz balkanske prosječnosti.

“Luštica Bay je zaista projekat koji će obilježiti Crnu Goru kakvu želimo u budućnosti, novu Crnu Goru. Projekat se razvija impresivno. Vrijednost Luštica Bay-a je procijenjena na 1,1 milijardu eura zvog čega je ova investicija veoma važna za ekonomiju Crne Gore. To je projekat kome moramo biti povećeni svi, prije svega Vlada i njena administracija. Prošlo je vrijeme strateških političkih odluka, sve smo ih donijeli, sada smo na terenu ekonomije, razvoja, rasta, novih radnih mjesta, poboljšanja životnog standarda a ovaj projekat nam to omogućava. Ovdje ce živjeti preko 13 hiljada ljudi i opsluživati ovaj kompleks. Dakle, ovdje neće biti hoteli i apartmani za sezonu, nego će se ovdje živjeti i raditi tokom čitave godine. Impresioniran sam ovim što vidim na terenu“, kazao je Marković novinarima prilikom obilaska kompleksa.

Izvršni direktor kompanije Luštica Bay Daren Gibson rekao je da je sa ponosom pokazao predsjediku Vlade dosadašnja dostignuća i da posjetu premijera i delegacije Vlade vidi kao podršku Vlade.

“Posjeta nas uvjerava da postoji podrška Vlade za ovaj projekat“, rekao je izvršni direktor Luštice Bay Daren Gibson.

Govoreći o projektu direktor Gibson je rekao da je riječ o najvećem turističkom kompleksu u ovom dijelu jugoistočne Evrope i Mediterana.

“Ova godina je jedna od najvažnijih u razvoju Luštica Bay-a jer završavamo radove u Luštica Bay marini, izgradili smo 160 stambenij jedinica, počeli smo gradnju prvih vila i gradskih kuća u kompleksu, i intenzivno radimo na izgradnji prvog hotela. Sve to će biti otvoreno do ljeta 2018. godine. Počinjemo i sa grubim radovima na definisanju golf terena, a krajem ove ili početkom sljedeće godine počinjemo sa gradnjom potpuno novog naselja u kompleksu a to je Luštica Bay Central“, rekao je izvršni direktor Luštica Baya Daren Gibson.

Luštica Bay je budući turistički grad i gradi se na neuređenom dijelu poluostrva Luštica koji ne posjeduje komunalnu, saobraćajnu niti drugu infrastrukturu, što ovaj projekat vrijedan 1,1 milijardu eura čini najvećom greenfiels investicijom u ovom dijelu Evrope.

Ugovor o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica Development Opština Tivat, potpisan je 23. oktobra 2009. godine između Vlade Crne Gore, Opštine Tivat i kompanije Luštica Development AD Podgorica.

Ugovoreni Investicioni program premašuje iznos od 1.1 milijarde eura, a obuhvata izgradnju: 8 hotela (3.310 hotelskih soba, 60% kapaciteta sa 5 i više zvjezdica), 1.250 rezidencijalnih jedinica (uključujući vile i apartmane), Thalasso centar, 2 marine sa vezovima i pratećim sadržajima, golf teren sa 18 rupa, konferencijski centar i sadržaje za svakodnevne potrebe otvorene tokom cijele godine uklljučujući prodavnice, restorane, osnovnu školu i zdravstvene objekte.

Ugovoreni Investicioni program premašuje iznos od 1,1 milijarde eura, a obuhvata izgradnju osam hotela, (3, 310 hotelskih soba 60 odsto kapaciteta sa 5 i više zvjezdica), 1, 250 rezidencijalnih jedinica (uključujući vile i apartmane), Thalasso centar, dvije marine sa vezovima i pratećim sadržajima, golf teren sa 18 rupa, konferencijski centar i sadržaje za svakodnevne potrebe otvorene tokom cijele godine uklljučujući prodavnice, restorane, osnovnu školu i zdravstvene objekte.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cikotić
Gost
cikotić

Izgleda da je poslije onog drmanja malo realniji.

16768125000$$$$
Gost
16768125000$$$$

Nisam kriv sto sam sitan

plejof
Gost
plejof

Odgovara li ovaj Nenezic ikad za ubistvo onog covjeka u saobracaju dzipom Telekoma koji je vozio!!!

Ivana
Gost
Ivana

Kad? Kojeg covjeka?

amo
Gost
amo

Ne nikad niti ce

Send this to a friend