Ekonomija

Marković u Đalovića pećini: Impresivan rezultat

Premijer Duško Marković obišao je gradilište turističkog kompleksa Đalovića pećine i tom prilikom izrazio zadovoljstvo tokom radova i ocijenio da je riječ o jednom od najvrednijih Vladinih projekata koji će od 2021. godine omogućiti nova radna mjesta i biti podsticaj drugim sektorima bjelopoljskog kraja.

“Ovdje sam prvi put nakon 15. maja [2018.]. Za nešto više od godinu dana imamo impresivan rezultat. Kompanija Novi Volvox, koja je dobila projekat izgradnje žičare do Đalovića pećine, radi odličan posao u teškim uslovima. Nijesam ni očekivao da će do kraja godine ovdje biti postavljeno sedam stubova žičare u ovakvim uslovima. Dakle, na ovom projektu imamo odlične izvođače i u Novom Volvoxu i naravno u Crnagoraputu“, rekao je premijer na gradilištu.

Marković je obišao i radove na trafostanici koja je dio nove elektroenergetske strukture za snabdijevanje strujom žičare i turističkog kompleksa pećine i provezao se putem od Bistrice ka Manastiru Podvrh gdje će biti podnožje žičare.

“Vidjeli smo usput put u dužini 5,5 km koji se radi po najvišim standardima. Moram da priznam da sam veoma pozitivno iznenađen da se ovaj put radi sa svim neophodnim sadržajima, po meni jedan od najkvalitetnijih puteva koje radimo u zemlji“, rekao je Marković, uputivši čestitke Crnagoraputu i njegovim podizvođačima na veoma kvalitetnom poslu koji radi i na svim drugim aktivnostima koje su vezane za infrastrukturu za ovaj projekat.

Govoreći o projektu koji je započeo prije godinu i po kada je potpisan Ugovor o gradnji žičare Premijer je rekao da se značaj ovog projekta ne može mjeriti samo iznosom novca koji je izdvojen.

“Ovo je jedan od najvrednijih projekata koje realizuje Vlada trenutno u državi. Ne samo zbog iznosa novca koji će biti uložen u ovaj projekat od 18 miliona eura nego zbog ukupnog sadržaja koji ovaj projekat nosi sa sobom i naravno benefita koji će značiti za Bijelo Polje, za cio ovaj kraj, i naravno za crnogorski turizam i crnogorsku ekonomiju. Vjerujem da ćemo sa onim što smo već ugovorili ovdje, kada je u pitanju valorizacija Đalovića pećine, 2021. godine imati ponudu koja će ovdje omogućiti nova radna mjesta, nove prilike za mlade ljude i naravno dati podsticaj drugim sektorima da daju doprinos valorizaciji ovog prostora u saobraćaju, poljoprivredi, prehrambenoj industriji i uslugama“, zaključio je Marković.

Đalovića pećina u planinskom području bjelopoljske opštine prepoznata je kao značajan turistički potencijal.

Duga je oko 18 kilometara, do sada je istraženo oko 12 kilometara, a sastoji se od većeg broja kanala, hodnika, dvorana i jezera.

S.Đ.

41

avatar
1000
27
14
0
 
36
CicaKralj Nikola ITrt milojkaDudukljaninveki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ne diraj taj radijator

veki
Gost
veki

koga će zaposlit u pećinu, možda premjesti nekoga iz ministarstva

Ovo ono
Gost
Ovo ono

Odlično je DPS probio ovu pećinu.

Sale
Gost
Sale

Dusko je najbolji politicar u DPS-u. Bolji je od Mila sto puta, za druge da ne govorim.

Mrki
Gost
Mrki

najgori je za sebe

Dudukljanin
Gost
Dudukljanin

Jes vala pravi dudukljanac, steta sto mu podmetnuse da peva cetnicke pjesme, e viva

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Vodi ga kuci.. mislis najviae je zagrabio od svih zajedno!!??

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Mio mi je Duje ….Bas je vrijedan .Ne staje .Nema kad rucati. 😂 isto mi je drazi kad rucak preskoci 🤣
Dujeeee ako bude srece I ja cu od iduce nedjelje rucavat 😁

gost
Gost
gost

Crna Gora, sve bolja turistička ponuda dolazi sa kvalitetnijom infrastrukturom. Kad se spoji sa autoputem biti će to lijepa prića. Sve bogatiji gosti po primorju.
Procvjetala država otkako je samostalna.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dule kada hoces da se napunis pozitivnom energijom skini cvikere .Bolje se privlaci 😀😀😀😀

Bp.
Gost
Bp.

Svaka čast, Markoviću. Ni Knjaz Nikola, ni Milo nijesu nas mnogo obilazili.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Jesu jesu kao pcelice radilice pred izbore 😉

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Nikola vas je obisao pa ste.mu dzigericu dali da jede, pa vam ga je fino rekao
“Dzigerice i ti si mi meso bjelopoljci i vi ste mi ljudi”! A Milo vjerovatno poucen njime nije htio da rizikuje..

Kimi
Gost
Kimi

Gosp Markoviću dobar ste čovjek

Miraš
Gost
Miraš

Duško, budi skroman!

Bela
Gost
Bela

Nešto se puno vrzma po sjeveru u zadnje vrijeme.Sever je 90%za DPS.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jer DPS ima sve pare

Gibanica
Gost
Gibanica

Svakome na svijetu pricam o ovoj pecini , koja ce zahvaljujuci ovoj vladi , kao i prosloj , napokon primiti svoje prve posjetioce kojima ce se pokazati najvece ljepote koje speleoloski turizam moze da pokaze u ovom dijelu Evrope a i šire ! Sve pecine ce biti na 5-om i 6- om mjestu , ova ce zauzimati prvih 5 mjesta… Više »

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tacno..Ja se odusevih kada vidjeh Lipsku pecinu. Jeste da je nas ne radi ali je u C.G.a vjeruj nijesam dps ali je lijepa nasa Crna Gora Nadam se da cu jedne nedjelje obici I ovu pecinu .Dako se vise porodicno okupimo I odemo. Hvala ti na predlogu

Mila
Gost
Mila

Samo što nije za ,,nebo vezano,, unovči Marković za svoj račun. Dokle više? Imate li granice?

Bnjj
Gost
Bnjj

Đe su radna mjesta i kolike će plate biti i hoće li biti radna mjesta preko čitave godine to su ključna pitanja sve ovo drugo je marketing

Sjeverac
Gost
Sjeverac

Pohvala za projekat Vlade oko turisticke valorizacije Bistricke klisure i pecine nad Vrazijim firovima(Djalovica pecina).
Samo jos da rijeku Bistricu zaštitite od devastacije koju je najavio Žaro Burić gradnjom mini hidrocentrale.
Poziv svim ekolozima i ljubiteljima prirode da 19.oktobra u 12h, ispred Opstine Bijelo Polje podrzimo protest protiv gradnje mHE.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Preskoci ti Blaza 🤣

Slavko
Gost
Slavko

Moj Markovicu, ti sa tvojom partijom ubicom Crne Gore nasao bi nacin i pecinu da ocerupas…

Send this to a friend