Ekonomija o sportskoj sali i bazenu

Marković u Kotoru: Imamo nedorasle izvođače, ili će ispunjavati obaveze, ili ćemo tražiti druge

Premijer Duško Marković razgovarao je danas u Kotoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsjednicima Opštine Željkom Aprcovićem i Skupštine opštine Jovom Suđićem o razvojnim i infrastrukturnim projektima vrijednim više od 50 miliona eura i o tome kako da stalnim kontaktom uz podršku Vlade Kotor pokuša da ostvari korist od uspješne Vladine ekonomske politike koju je ova opština propustila u protekle dvije i po godine.

“Danas u Kotoru nijesam samo u obilasku projekata i investicija koje se realizuju i na ovom lokalitetu nego sam bio u radnoj posjeti Opštini Kotor. Imali smo veoma sadržajan i konstruktivan sastanak. Poslije dužeg vremena, nažalost, predsjednik Vlade je bio u prilici da sa rukovodstvom Opštine razgovara o razvojnim pitanjima opštine Kotor, o izazovima koji stoje na tom putu jer u prethodne skoro tri godine nijesam imao priliku, bez obzira na moje insistiranje, da sa prethodnom lokalnom vlašću o tim važnim pitanjima razgovaram. Nažalost, to je koštalo i opštinu Kotor i naravno Crnu Goru i njenu ekonomiju u cjelini”, rekao je novinarima Marković.

On je precizirao da je na sastanku bilo riječi o svim važnim temama koje se tiču ove opštine.

“Otvorili smo sva važna pitanja koja se tiču Kotora i njegovog razvoja i dogovorili se kako da na njih damo najbrži i najkvalitetniji odgovori i kako bi se efekti brzo vidjeli. Dakle, razgovarali smo i o problemima koji se tiču završetka sportske sale u Kotoru i kotorskog bazena. Nažalost imamo probleme sa nedoraslim izvođačima na tim projektima, jasno smo se danas opredijelili: ili će ispunjavati obaveze, ili ćemo tražiti druge. U svakom slučaju ćemo ta dva kapitalna društvena infrastrukturna objekta završiti. Razgovarali smo o onome što su izazovi kada je u pitanju usvajanje Prostornog plana Kotora, novog prostornog plana u odnosu na Predlog koji je bio na javnoj raspravi, poziciji i stavu UNESCO-a i sada rukovodstva Opštine Kotor”, kazao je on.

Prema njegovim riječima razgovarano je o pitanjima razvoja u budućnosti.

“Govorili smo o izvjesnom projektu odnosno dobroj ponudi gradnje žičare od Kotora do Njeguša, to je kapitalno važna investicija za Kotor, za Cetinje, za Nacionalni park Lovćen, za crnogorski turizam generalno. Razgovarali smo i o onome što moramo uraditi na kapitalnoj infrastrukturi koja se tiče izgradnje novog bulevara od Jaza do Tivta koja treba takođe Kotoru i građanima Kotora da donese novu vrijednost, o onome šta će ako dobijemo kvalitetnog koncesionara biti benefiti i Tivta i Kotora sa novim aerodromom. Tako da je bilo dosta važnih pitanja. Dogovorili smo se da Vlada i predsjednik Opštine sa njegovim timom bude u stalnom kontaktu i da na dnevnoj osnovi odgovaramo na sve izazove kako bi Kotor uhvatio ili prigrabio dio benefita od intenzivnog ekonomskog razvoja koji Crna Gora ima, a koji je propustio u ove dvije i po godine”, rekao je premijer.

Obišao i gradilište novog hotela na temeljima nekadašnjeg gotela “Vrmac” i tom prilikom rekao da je Crna Gora dobila kredibilnog investitora koji će uložiti 10 miliona eura u adaptaciju i rekonstrukciju objekta sa četiri zvjezdice i više od 105 smještajnih jedinica visoke kategorije.

“Posebno je važno što i na ovom lokalitetu i u ovom objektu nemamo izlazak iz postojećih gabarita ni jednog centimetra. Ovo će biti jedan od najljepših hotelskih objekata u Zalivu i što je posebno važno o što poštujemo investitoru da je zadržao i zadržaće dio zdravstvenih kapaciteta koji će upotpuniti ponudu ovog objekta i opštine Kotor”, naglasio je premijer dodajući da je najvažnije ipak da će u budućem hotelu biti otvoreno stotinu novih radnih mjesta.

Na pitanje novinara o problemu odvoda otpadnih voda Marković je rekao da je sada potrebno rješavati tu problematiku ne samo u Kotoru već i u Perastu i Risnu jer je prošušteno da to bude urađeno ranije.

“Moglo se to raditi ranije sa mnogo manje para u onoj velikoj Jugoslaviji, ali nažalost to moramo raditi danas. To košta mnogo skuplje nego što bi tada koštalo. To kod građana i stanovništva izaziva više nervoze nego što bi tada izazivalo, ali imamo planove za to i idemo u tom pravcu. Dakle, rješavaćemo pitanje saobraćajnih zagušenja i nedostatka fekalne i atmosferske kanalizacije”, istakao je on.

Upitan o da li je na sastanku bilo riječi i o ostalim lokalnim temama poput gradnje zaobilaznice oko grada Marković je rekao da o tome nije bilo riječ jer je to kompleksno pitanje koje mora biti riješeno u dijalogu sa UNESCO-m.

“Mi ne želimo da Kotor izgubi svoju poziciju u UNESCO-u. Kotor je sam po sebi velika crnogorska vrijednost u kulturnom, i naravno ne samo u kulturnom nego i u identitetskom smislu. Ali posebnu vrijednost ima kao prostor koji je zaštićen UNESCO-om. Nažalost, u prethodnom periodu nijesmo bili pažljivi u komuniciranju sa UNESCO-m, postoje određeni nesporazumi kad su u pitanju razvojni potencijali Kotora. Mi sada želimo da te nesporazume eliminišemo i da sa UNESCO-m za jednim stolom utvrdimo šta su to razvojni interesi, šta su to potrebe ovog prostora Opštine Kotor u cjelini i nađemo najprihvatljivija rješenja. U okviru tih otvorenih pitanja je i valorizacija bedema, zaobilaznica Kotora ovdje, nekada specifične lokacije blizu ovog prostora, tako da nam ostaje dosta posla na tim otvorenim pitanjima, a istovremeno razvojnim potrebama Opštine Kotor”, zključio je Marković.

Upitan da prokomentariše glasanje u Tužilačkom savjetu premijer je rekao da je svaki član Savjeta slobodan da odlučuje po sopstvenom uvjerenju.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Beton, beton
Gost
Beton, beton

Evo vam još betona i zgradurina dtiže gdje im mjesto nije, dragi Kotorani.

Bokelj
Gost
Bokelj

Sledece godine uvesti vizu ovima iz Crne Gore kad ulaze u Boku

Pjer
Gost
Pjer

Zicara
Kakva korist od nje

Asprilja
Gost
Asprilja

Dobro je da su kravatirani turbo folkeri dobili šut kartu,pravili sprdnju od grada dovodeći “navijače” zvezde da kmeče o Kosovu. Kravatirani plagijatori su poslati u zaborav,al’ zauvjek !!!

djuradj
Gost
djuradj

…Kotor je postao malo selo sa uskim asfaltiranim putem…svi primorski gradovi su ga pretekli…

Patriota
Gost
Patriota

Kotor nikada nije u svojoj dugoj istoriji bio u gorem stanju nego danas!
Sve,ama bas sve zapusteno,doslo je nemoguce da se zivi u njemu!
Svi ostali primorski gradovi su ga prestigli,cak i Tivat u kvalitetu zivota!
Nekada je vazio za jedan od ljepsih primorskih gradova u Jugoslaviji.
Sada Boze sacuvaj.
UNISTEN POTPUNO

vladimir
Gost
vladimir

g Markovicu dao sam vam podrsku na izborima ,ali vise necu jer ste od cetinja napravili selo a od zaposlenih u opstinu cetnije neradnike i nekulturne sluzbenike,moracu po stare dane da idem iz grada kojeg mnogo volim zaslugom vasih funkcionera koji ne znaju nista.

Komsija
Gost
Komsija

Vlado,nijesi im dao podrsku jedanput nego 100 puta.Nijeste selo nego selendra.Kako ste glasali tako vam se vratilo. Bez ikakve uvrede nista bolje nijeste ni zasluzili.

Gagi
Gost
Gagi

vladimire druze slazem se sa tvojim istinitim komentarom sto se tice naseg Cetinja,ali ja cemo ih “nagraditi olovkom”a sledecim izborima,ja ne napustam moj grad u kojem sam rodjen,ali me nece Dps “magarciti”.

Mne
Gost
Mne

Ima Ministara koji obavljaju po 98 funkcija, zašto se na tim funkcijama ne zaposle i drugi građani?

ZAKI
Gost
ZAKI

SAMO AKO SU CLANOVI DPS TJ PODOBNI CLANOVI

LSCG
Gost
LSCG

Ne pomazi …molim te.Isti ste svi,samo ste dresove zamjenili.Zao mi je sto nema ljudi,naroda..da vam izadje na ulice,blokira primorje,Stari Grad i kaze… dosta..sjasite…nagrdili ste nas.
Gradite zicaru u neke pecine…napravute he u Kotor do San Giovani..isplatice te je za 25 dana u sezoni..lohepo je napeaviti pyteve po Sjeveru,Vusoma,preko Krsca,Lustica Bay….Dajte i nama na primorje nesto..ne,samo nosite..

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa ako je razvoj što ne povećate plate i penzije to je napumpani razvoj koji je lažan isto kao i prosečna plata

Cirilo
Gost
Cirilo

Cime ste stigli gosp.premijeru.Helihopzerom posto se u Ko ne moze ni uci ni izaci.E vakat je da nas posjetite.Uso mi je sto mi tako brzo prolece 30god.

Slavko
Gost
Slavko

Za 30 godina u Kotoru DPS je srusio Hotel, napravio mocvaru koja smrdi u sred grada, glavni kriminalci i trovaci drogom crnogorske djece su iz Kotora, gradonacelnica Catovic kupovala luksuzne Audije da se sa porodicom vozi po Zlatiboru od para Kotorana… Neka Markovicu…

Nedorasli
Gost
Nedorasli

Sade čemprese na Zabjelu u kružni tok… Ima li koga… ???

verige
Gost
verige

Sad kad smo završili most na Verigama možemo da počnemo bulevar od Tivta do Jaza … koristiti za prodavanje magle naivnim glasačima.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A nikako ne mozemo u isto vrijeme, nasa drzava nema kapacitet za to

Cipsy
Gost
Cipsy

Da su Demokrate ostale jos koji dan na celu opstine znate li kad bi bila zicara?? Nikad!

Fejk njuz
Gost
Fejk njuz

Ovdje se objavljuju svakakvi komentari vrlo uvredljive sadržine, daju se uličarske kvalifikacije određenim ljudima ( pretežno na račun pripadnika vlasti) a kad se pokuša odgovoriti na takve komentare- slijedi blokada od strane administrator ili se dupliraju brojevi minuseva ili pluseva u zavisnosti od toga kako kome vise odgovara. Ili objavljujte sve komentare ili uopšte nemojte objavljivati. Sramno.

mojsilović
Gost
mojsilović

Nijesi u pravu jer situacija uopšte nije takva, naprotiv. Međutim uletio si da komentarišeš baš kad je dežuran naš srbin iz crne gore i tako ti je kako ti je.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A djeste do sad ko da su ameriku otkrili odjednom

Zeta
Gost
Zeta

Uf, koliko je pro-četničkih komentatora na ovom portalu.

Kotor tor
Gost
Kotor tor

Uglavnom Bokelji ako nijesi znao koliko nas je
😘

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sjeverna Koreja je ljubomorna na ovakvog drzavnika

Vučić
Gost
Vučić

I na Anu Brnabić su ljubomorni.

Kretenizmi
Gost
Kretenizmi

Premijeru ima li droge I klanova rece li vi ko iz vlasti dps
A kamere

Dejo voli sise
Gost
Dejo voli sise

Voljela me najljepša kotoranka. …..

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Zicara ce biti pun pogodak, jedva cekam da se sve ovo zavrsi i da se pokaze jasna razlika izmedju vlasti i opozicije.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dje je ruca Markovic

DAKA SU.57
Gost
DAKA SU.57

Ako su dvorana i bazen kapitalni projekti . Mi smo ga ugasili , gospodine premijeru !!!!!!!

Crni Gruja
Gost
Crni Gruja

Ugasili smo ga. Za njega su zaustavili saobracaj da ne mora da ceka, a mi sto svaki dan guslamo po sat vremena kroz jednu ulicu, mozemo da se slikamo sa kapitalnim projektima

DAKA SU.57
Gost
DAKA SU.57

Samo vi brisite komentare , zastitnici lika i djela!!!

Kotor tor
Gost
Kotor tor

Ne zaboravi Luku obici
Jedino ona ostade neprodata
Bio bi red poslije svega unistenog I zatvorenih fabrika da udrite po njoj

Cetinje svih
Gost
Cetinje svih

Premijeru navratri do opstine Cetinje nesposobni I nevaspitanih I neljubaznih sluzbenika I poceraj in sve kuci .na biros ima bolje I postenijih I kulturnijih ljudi.

Aleks
Gost
Aleks

I vi ste nedorasli trazicemo druge

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Nove izvodjace???
Pa hoće li bazen biti gotov 10.12.2019. Ili ne?

Crni Gruja
Gost
Crni Gruja

Ma nedorasla vlast, nema veze sa izvodjacima. Prodaje maglu, opravdava svoju vlast sto 10godina ne moze salu zavrsiti.

Svraka kva
Gost
Svraka kva

Nosis li pajser

Pencilin
Gost
Pencilin

@Svraka kva
Ne, ona babuskara nosi katanac. Srećom je njezinih 5min zauvjek prošlo.

Potonja ura
Gost
Potonja ura

Hahahaha nasilje je odlika dps

Potonja ura
Gost
Potonja ura

A nema Pute
Sto ce to reci 😅😅😅

Samo ja
Gost
Samo ja

Poslednje 2.5 godine? E moj Markoviću, Maja Ćatović i DPS su ukopali Kotor zadnjih više od deceniju. Nemojte nas spašavati molim vas. Niko nije više ukopao Kotor u njegovoj bogatoj istorij od vašeg kadra. Ne trudite se dalje.

Gosp.Sojic
Gost
Gosp.Sojic

Posjeti li onu zaobilaznicu I zicaru sto je obeca dps sa Mojom na celu kolone

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dobro dosa u grad kolapsa od saobracaja 😁

Kotor tor
Gost
Kotor tor

Da u 30 god nazadnu vlast koja ce more preselit u PG zajedno sa Lukom I onako usisase sve

Skaljari
Gost
Skaljari

Kotor je za Crnu Goru sto i Dubrovnik za Hrvatsku ili Venecija za Italiju. Morala bi Vlada vise da se posveti ovome gradu koji donosi ogromne prohode drzavi. Zanjih 30 godina Kotor nije imao neku vecu investiciju. Pogledajte na sto lici, Jugopetrol, Urc, Fjord, Jugooceanija, Autoboka, Livnica, Rivijera, Bokeljka, Autoremont, Soprtska sala, Bazen, Dinara, smetliste ispod bolnice, saobracaj u haosu,… Više »

Euklid
Gost
Euklid

Istina,i onda je Jokić kriv!Sram ih bilo,Kotor su uništili i samo pričaju….gotovi su na izborima…

Bzzz
Gost
Bzzz

Jel obisao i klanove,to nam je najbolji izvozni biznis

Euklid
Gost
Euklid

Markoviću,zašto ranije nisi došao,da razgovaraš sa Jokicem!Jokić ti se više puta obraćao,pa nisi došao!Zašto?Gradjani trpe zbog toga!Vidjeti ćemo i žičare i bazen i salu…i Fjord!Sve je prazna priča,ali ovog puta neće dps zeznuti gradjane Kotora!Sramota!

Kotor tor
Gost
Kotor tor

Dps je unistio Kotor sa Majom. Imala je I ona u to vrijeme cijenjenog gradjanina koji je dava pare od ” cementa ”
Nego brzo se zaboravilo

Župski vitez
Gost
Župski vitez

A da se malo obrneš put projektanata, premijeru?

JunaK
Gost
JunaK

I posle se opozicija pita zasto svaki put ubjedljivo gube na izborima, a nijesu u stanju ni opstinu da vode

Ramiz_BP
Gost
Ramiz_BP

Nema srece sa opozicijom

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Markovicu svaka cast, moze casove ovoj nasoj opoziciji da drzi!

KotorankA
Gost
KotorankA

Svanulo nam je kad je Becic sa crvenokravatasima napustio Kotor.

ReljaK
Gost
ReljaK

Ovo je pokazatelj da odgovorena Vlada radi i za izbore i čitavo vrijemo svog mandata kao da su izbori śutra, a oni koji ne rade ništa śede neđe u nekom budžaku i kritikuju one koji rade. Svaka čast Vladi samo nastavite, a oni koji ne vide boljitak neka se zapitaju možda bi trebali nešto da rade ne sve sa neba… Više »

Milenijum
Gost
Milenijum

Ti si iz Rozaja I ti pricas o Kotoru
E blago

SRAMOTA
Gost
SRAMOTA

Gospodine Markovicu dojite u cetinje i rascerajte nesposobne ,nevaspitane i drske sluzbenike tj neradnike koji se ponasaju prema gradjanima nevaspitano a treba da znaju da ih mi placamo.

Peruta
Gost
Peruta

Crnogorska ekonomija! Postoji li to uopšte? Ako postoji,onda je treba tražiti mikroskopom, pošto je golim okom nevidljiva?

CETINJE
Gost
CETINJE

hahahahahahahahahaha Kolko se izasmijah a na biro rada 50 000 nezaposlenih jednu fabriku niste otvorili,a mozad ste mislili na vas i vase porodice ,naravno pa svi ste NA budjetu DRZAVE ,u vase opstine dje ste na vlasti vam rade POLUPISMENI NELJUBAZNI LJUDI KOJI SAMO STO NE BIJU GRADJANE KAO U OPSTINU CETINJE NAJNELJUBAZNIJIH RADNIKA U KOJU KAD ULAZITEKAO U GESTAPO… Više »

nepismen
Gost
nepismen

budjetu? Ti nešto o pismenosti? Abježtamo!

Smočani
Gost
Smočani

Kakav klovn ali onaj pravi klovn ne treba mu crven nos niti šareno odijelo i 25 brojeva veće cipele.

Plagijator
Gost
Plagijator

@smočani Ekstra si opisao samog sebe. Ti si onaj pravi. Klovn.

LSCG
Gost
LSCG

Benefiti, biznis barijere i valorizacija su pojmovi koji obiljezavaju propast CG . Zapamtite !!!

DAKKA SU-57
Gost
DAKKA SU-57

Bravo , svi ministri koriste valorizaciju i marginu
Nesto slicno kao na seriji I Ja bi narance al trpim …

vojo
Gost
vojo

hahahha koja priča za budale

roro
Gost
roro

Kako se razletio..što će činjet pred izbore?

Miras
Gost
Miras

Vama takvima ni dobro ne valja! Sigurno podrzavas Becica plagijatora, koji je zamalo unistio Kotor

Dule
Gost
Dule

Nesto nam se ne poznaje premijeru

KLM
Gost
KLM

Kotorska ekonomija
Kafici,suvernirnice,kladionice
Da nije posetio Daido Metal
Da vidi kako izgleda poslednja fabrika
Ne samo u Kotoru
Mislim da bi to bilo lijepo

Joxim
Gost
Joxim

Sve sam mislio da je ovaj Marković ozbiljan čovjek. Sad sam apsolutno uvjeren u suprotno!

Poučnik
Gost
Poučnik

Nikad ne potcjenjuj čovjeka koji kad iseljava iz državnog stana uzima radijator.

Pipun i Medo
Gost
Pipun i Medo

@Poučnik Nikad ne potcjenjuj čovjeka koji bi te žednog preko vode preveo.

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Ma on i svi ostali iz DPS-a su strasni “strucnjaci” toliko su sposobni da mogu sve funkcije obavljati,nista im tesko nije,samo fotelje da vide i piju te kafe i spopadaju svoje sekretarice.

Saska
Gost
Saska

Ne, ne ozbiljan je Becic, koji svaku opstinu unisti

Toni
Gost
Toni

Na osnovu čega si to mislio?

Potonja ura
Gost
Potonja ura

On je iz Rozaja
On samo pise a ne misli

Send this to a friend