Ekonomija

Marković u Njujorku i na Blumbergovom biznis forumu

Predsjednik Vlade Duško Marković učestvovao je danas u Njujorku na Blumbergovom globalnom biznis forumu.

Forum je okupio značajne i uticajne svjetske ličnosti iz svijeta politike i biznisa, a na skupu su bili sadašnji i raniji politički lideri SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Kanade, Italije, Norveške, Španije, Južne Afrike, Meksika, Švajcarske, Evropske unije.

Fokus ovogodišnjeg Foruma su brze promjene u svim oblastima koje se dešavaju sa rastom svjetske populacije, nejednakostima u bogatstvu i izazovima klimatskih promjena.

Teme razgovora bile su mogućnosti pronalska rješenja u cilju zajedničkog prosperiteta i osiguravanja održivog ekonomskog razvoja. S tim u vezi, ostvarivanje partnerstva između vlada i biznis zajednice prepoznato je kao faktor od ključnog značaja za ostvarivanje zajedničkih ciljeva koji će utvrditi sljedeću fazu globalne ekonomije.

Politički kao i biznis lideri potvrdili su na Forumu svoju posvećenost Pariskom sporazumu o klimatskim promjenama i podstakli privatno-javna partnerstva koja bi trebalo da doprinesu ostvarenju tog cilja.

Forum je bio prilika za brojne neformalne razgovore predsjednika Markovića sa učesnisima skupa – uticajnim ličnostima iz svjetske politike i biznisa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trn
Gost
Trn

I sta je rekao Kristin Lagard?. I em Dusko radijator. Crnu Goru je jedino Luksic u inostranstvu normalno mogao predstavljati jer je govorio strange jezike. Djukanovic I Markovic samo podsmijeh izazivaju

Send this to a friend