Ekonomija ministar sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori

Martinović: Uspostaviti saradnju sa eminentnim američkim obrazovnim institucijama u oblasti turizma

Martinović - Vuksanović/ Foto: MERT

Uključenost poslovne zajednice u proces kreiranja regulative i javnih politika čini Crnu Goru privlačnom investicionom destinacijom, konstatovano je tokom današnjeg susreta ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT) Vladimira Martinovića sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro).

Iz tog ministarskog resora naveli su da Martinović je predsjednicu Upravog odbora AmCham-a Svetlanu Vuksanović, upoznao sa dosadašnjim radom resora, planovima za budućnost i preprekama u radu sa kojima se suočavaju.

Vuksanović je naglasila važnost dijaloga izmeðu donosioca odluka i investitora za unapreðenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, zasnovanog na vladavini prava i jednakim šansama.

“AmCham, zajedno sa svojim članicama, javnoj upravi može ponuditi ekspertizu u mnogim oblastima od značaja za poslovanje”, ukazuju iz MERT-a

Martinović je, kako je navedeno, u daljem razgovoru naglasio značaj zatvaranja Poglavlja 27, te razvoj sjevera i turizma u Crnoj Gori. On je pozvao američke kompanije da investiraju u Crnu Goru.

Iz MERT-a su kazali da posebna pažnja tokom sastanka posvećena je oblastima turizma i zaštite životne sredine.

“Trebalo bi uspostaviti saradnja sa eminentnim američkim obrazovnim institucijama za obuku turističkih radnika, ali i krenuti i u intenzivniju promociju turističke ponude”, kazao je ministar.

Istaknut je, dodaju, značaj američkih investicija u zaštitu životne sredine, uz potrebu za uspostavljanjem javno-privatnog partnerstva i razmjene iskustava.

“Uključenost poslovne zajednice u proces kreiranja regulative i javnih politika, čini Crnu Goru privlačnom investicionom destinacijom, naročito onim investitorima koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i drugih razvijenih tržišta Zapadne Evrope”, poručeno je iz AmCham-a.  Oni sa sobom donose ne samo neophodan kapital, već i sistem vrijednosti društveno odgovornog poslovanja u čijoj je osnovi briga o društvu i sredini u kojoj se posluje.

Prisutni su saglasni da u okviru platforme „Vladavina dijaloga“, dodatno intenziviraju saradnju između Ministarstva i AmCham-a u domenu kreiranja politika i regulativa usmjerenih na zaštitu životne sredine, u skladu sa obavezama iz Poglavlja 27, sa posebnim akcentom na sistem upravljanja otpadom, kao i smanjenje uticaja klimatskih promjena u Crnoj Gori, konstatovano je tokom susreta.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
miki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
miki
Gost
miki

hahahahahahha ovaj lik i turizam hahahahahahaaa

Send this to a friend