Ekonomija

Medojević: Samo naša vesela Vlada se češlja dok selo gori

Medojević

Neshvatljivom odlukom Vlade da uopšte ne predlože Budžet za 2021 godinu i da pređe na sistem privremenog finansiranja, kreirano je sistemsko okruženje izuzetno rizično na korupciju, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Naime, odluke o trošenju novca poreskih obveznika donose se diskreciono, na bazi lične volje premijera i ministra. Javnost ne zna koji su kriterijumi za plaćanja, šta se plaća, kome, na osnovu čega. Diskrecione odluke oko javnih finansija su osnovni izvor korupcije”, istakao je Medojević.

Kako je naglasio, zbog tajnog, ali organizovanog rada Vlade ne postoji ni kontrola, a sam tim ni odgovornost.

“Odluke o garancijama za brodove, reprogramiranje obaveza prema Exim banci za kredit za auto-put, gašenje Montenegroairlinesa, osnivanje nove aviokompanije, su odluke koje imaju ozbiljne poaledice po budžet i privredu države. Sve mora biti definisano Zakonom o Budžetu i oko toga se mora voditi rasprava u parlamentu. U Njemačkom Bundestagu rasprava o budžetu za narednu godinu traje i više od mjesec dana. Službe bezbjednosti i Ministarstvo odbrane moraju da svoje predloge traškova brane i na Odboru za bezbjednost”, naveo je Medojević.

Odluka Vlade da se tajno zaduži emitovanjem obveznica, tajno angažovanje investicione banke i pravnog savjetnika, bez javnog postupka i odluka Vlade da do marta troše budžetska sredstva bez ikakvog odobrenja i kontrole široko je, kaže Medojević, otvorila vrata korupciji i razorila sistem provjera i kontrolu od strane drugih institucija države, ali i javnosti.

“Krupne odluke o garancijama za brodove koje se ne donose zbog mišljenja Agencije za zaštitu Komisije za zaštitu konkurencije je tragikomična. Čitav svijet, sve zemlje EU, SAD i UK masovno iz budžeta i emisijom novca podržavaju kompanije u državnom vlasništvu, zbog šteta od pandemije korone. Samo naša vesela Vlada se češlja dok selo gori. Štete od njihovog neznanja, nesnalaženja, netrasparentnisti i kršenja Ustava i zakona su ogromne. A tek su počeli”, kazao je Medojević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bevanda
Gost
Bevanda

A frizure loše!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Dokle god čika Branko zvani sjeda sramota zapošljava po vladi i skupštini znam da je sve u naj naj najboljem redu. Polako medice nemoj se puno nervirati, doći će čika poštar i donijeti ti tvoj dio parica.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

nije to odluka vlade no skupštinske većine pa i tebe medo tako da si i ti ravnopravni ućesnik svega toga no ti to znaš

Seka
Gost
Seka

Ma što kažeš jesi li ti lud čoveče.,pa ti si glasao za ovo to je vlada koju ti podržavaš ti glasaš za sve te zakone apostolske vlade tebi treba ozbiljan psihijatar

Zbunjen
Gost
Zbunjen

Zar je ovaj još u opoziciji? Zar nije pobjednik?

oooo
Gost
oooo

Daj Medojevicu ne ….. Po cio dan visis po raznim portalima i FB i pises kojesta o tvojim saborcima u unistavanju CG a ovamo ka Krivokapic nekad (SDP) na kraju klimas glavom i dizes ruku glasajuci sve sto ovi tvoji predloze. Dosadio si i Bogu i narodu. Ima li iko od tvoje rodbine i prijatelja da ti procita sto sav… Više »

strucnjak
Gost
strucnjak

Zaustavi se Medojevicu. Nase selo gori odavno pa si ti cutao

Hernan
Gost
Hernan

Opozovi cirkus,ostalo je šuplja priča

BBBB
Gost
BBBB

Ne mlati. Pa sto glasas za tu vladu ….znaci i ti se cesljas dok selo gori

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Licemjeru pljujes ih i prozivas ? A u skupstinu prvi glasas njihove zakone .

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Nemoj da glasaš i ne pravi se blesav .. sa tobom druže nešto nije u redu…

Патриота
Gost
Патриота

Ti si Medo saučesnik u ovom zločinu prema CG i njenim resursima, daješ im legitimitet, nesrećo

marius
Gost
marius

Nidje ne procita da je Spajic podnio ostavku . Kad ces opozvat vladu?

Veki
Gost
Veki

Pokazi sto znas u skupstinu a ne po cio dan se tuzakas kao osnovac

Send this to a friend