Ekonomija

Međunarodna konferencija o drumskom prevozu sjutra u Budvi

Zgrada PKCG

Međunarodna konferencija „Savremeni drumski prevoz i poslovna logistika“, koju organizuju Privredna komora Crne Gore, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore i IRU Akademija, održaće se 14. i 15. maja u Budvi.

Kako je najavljeno iz Privredne komore Crne Gore, u radu konferencije će učestvovati ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, predsjednik PKCG Vlastimir Golubović, šef kompanije IRU Academy Patrik Filip i dekan Mašinskog fakulteta u Podgorici Igor Vušanović.

Za konferenciju je prijavljeno 200 učesnika, među kojima su članovi Vlade, predstavnici privrednih komora i komorskih asocijacija sa kojima PKCG sarađuje, međunarodnih finansijskih institucija, profesori univerziteta i akreditovanih centara za edukaciju iz regiona, kao i najznačajnijih kompanija koje se bave prevozom putnika, prevozom tereta, uvozom vozila i logističkim uslugama u Crnoj Gori i susjednim zemljama.

Teme panela će biti Savremeni drumski prevoz, Inovacije u drumskom saobraćaju, Model regionalne logistike, Profesionalne kompetencije zaposlenih u drumskom saobraćaju garancija kvaliteta i povećanje profita, Bezbjednost saobraćaja i saobraćajna infrastruktura, Saobraćajna infrastruktura – osnov ekonomskog povezivanja Regiona, Inovativni finansijski instrument za bezbijednost saobraćaja – zašto investirati? i Bezbjednost saobraćaja sa aspekta vozila.

Ž.N.

Send this to a friend