Ekonomija

Mfiskal edukativni centri

PDV obveznici u Crnoj Gori su od 1. juna 2021. godine dužni da pređu na elektronski sistem fiskalizacije. Da bi olakšali pravnim licima, mi u kompaniji MTEL smo od 1. januara ponudili m:fiskal uslugu – jednostavno, brzo i efikasno rješenje za fiskalizaciju za sve vrste djelatnosti, počev od uslužnih, ugostiteljskih, maloprodajnih itd.

U cilju lakšeg snalaženja sa cijelom procedurom i postupkom primjene elektronske fiskalizacije otvorili smo tri edukativna centra za fiskalizaciju: u Podgorici, Nikšiću i Budvi. Pravna lica mogu i bez zakazivanja doći u radno vrijeme poslovnica i ljubazno osoblje će spremno odgovoriti na sva postavljena pitanja vezano za fiskalizaciju, kao i demonstrirati rad na android fiskalnim kasama.

Sva zainteresovana pravna lica očekujemo svakog radnog dana od 8-16h u Podgorici na adresi Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 134 u Biznis centru na prvom spratu. U Nikšiću smo u istom intervalu na adresi poslovnice MTEL-a u Karađorđevoj 3, a u Budvi u poslovnici MTEL-a u Mediteranskoj ulici (zgrada Pošte CG).

Da podsjetimo, m:fiskal licenca je besplatna za sve korisnike samo u MTEL-u do 01.07.2021. MTEL-ova ponuda obuhvata fiskalnu kasu, USB štampač, m:fiskal aplikaciju (licencu) i SIM karticu sa neograničenim Internetom za potrebe fiskalizacije. Ono po čemu se razlikujemo je što vam omogućavamo da istovremno sa svim navedenim uslugama tražite i dobijete DIGITALNI SERTIFIKAT.

M:fiskal rješenje radi ISKLJUČIVO na Android OS operativnom sistemu uz važeću m:fiskal licencu. Potrebni su vam tablet ili smartphone (vaš – koji već imate ili kupljen kod nas) sa verzijom Androida minimalno 6.0, USB ili Bluetooth štampač za izdavanje računa.

Kako bi se mogli izdavati računi potrebno je da na uređaju na kojem se koristi aplikacija za izdavanje računa imate pristup Internetu. Možete koristiti besplatan Internet koji dobijate u sklopu m:fiskal rješenja ili se možete povezati putem WiFi-a.

Moramo istaći da nije potrebno da budete postojeći MTEL korisnik kako biste aktivirali i koristili m:fiskal kasu. Za korišćenje m:fiskal kase obavezna je odgovarajuća licenca i Internet konekcija, kao i digitalni sertifikat.

Za korišćenje usluge kupiti nije neophodno kupiti čak ni hardver od MTEL-a, jer ako imate uređaj na kojem će raditi m:fiskal kasa (Android smartphone ili tablet) možete ga iskoristiti. Kako biste izbjegli dodatne troškove, m:fiskal vam omogućava da iskoristite uređaje koje već imate.

Uslugu m:fiskal je moguće koristiti uz vaš Android uređaj v.6.0 i više i postojeću Internet konekciju.Dovoljno je da kupite m:fiskal licencu i digitalni sertifikat, uređaj možete naknadno kupiti.

Preko 300.000 zadovoljnih korisnika MTEL-a potvrda su da ćete odabirom m:fiskal usluge imati najpouzdanijeg i najboljeg partnera u primjeni elektronske fiskalizacije.

Mi smo tu za vas, uz m:fiskal – jednostavno, brzo i efikasno rješenje za fiskalizaciju. Za sve nedoumice i eventualne probleme, na raspolaganju su vam pored edukativnih centara za fiskalizaciju i Kontakt centar na broj 1600 i tim tehničke podrške, dok svu prateću dokumentaciju, detaljne priručnike i objašnjenja možete naći na: mfiskal.me.

Send this to a friend