Ekonomija

Mihajlović: Auto-put do Crne Gore i remont pruge otvaraju Srbiji izlazak na more

Zorana Mihajlović

Ovih dana na putevima u Srbiji su velike gužve, ali ministarka građevinarsva Zorana Mihajlović kaže da razlog za to nisu radovi na putevima. Ona je gostujući u Jutru na TV Prva rekla da je sada na srpskim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na prije dvije godine, jer se auto-put završava.

Mihajlović je istakla da se završavaju koridori i brza pruga Beograd-Budimpešta.

Između ostalog ona je naglasila i da je auto-put Beograd-Sarajevo važan za cijeli region, a ne samo za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, da auto-put do Crne Gore, kao i modernizacija pruge Beograd-Bar znači da Srbija izlazi na more.

“Potpisan je ugovor za treću dionicu željezničke pruge Beograd-Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd-Bar za Srbiju znači izlazak na more”, rekla je ministarka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Razocaran
Gost
Razocaran

Drzi the see vi luke Pirej,koja ce u ruke Kineza uskoro postati Baljanski Roterdam. ,Da su Vas zeljeli neznaveni ,,STRUCNJACI,, Dana’s bi ?Luka BAR bila pod Koncesijom predata privred I Srbije,us OGROMNU korist za C.Goru. Inace,Luka BAR je I gradjena za Gravita iono podrucje koje see proteze sve do Madjarska I Rumunije.Ali razne Kilibarde doveli su Jednu of najmodernijih LUKA… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Imate more u Hrvatskoj..Autom Putem se povezite s Hrvatskom…blize i jeftinije…

RS3
Gost
RS3

Dobri putevi,zbližavaju.Manje ljudskih života izgubljeno,manje osakaćenih.A ti iz republike šumske,ajd nazad u šumu,okle si doblejalo!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Republika Srpska ne nosi naziv prema toponimu.
U Republici Srpskoj nema krize identiteta.
Ja u Republici Srpskoj živim i neznam šta misliš pod tim: ajd nazad.
A sa vama nam nikakvo zbližavanje nije potrebno, previše vas je i u Srbiji još nam samo i CG treba.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Gluposti, auto- put prema CG nije ni počet, a neće ni ova za navijek biti na vlasti. Samo auto- put prema bratskoj Grčkoj ( Solun) koji je sa srpske i sa grčke strane već završen, još malo kroz BJRM i stvar je gotova. Isto tako auto- put BG- Banja Luka. Od Banja Luke do Doboja je skoro završen, znači spojiti… Više »

Krsto
Gost
Krsto

Odlično, nama odgovara da se nikad ne povežemo sa neprijateljskom Srbijom.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Emocije su daleko jače sa naše strane.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne znam o kakvim emocijama pričaš. Čitaj. Nemanjići su po sopstvenom kazivanju porušili Zetu i “pretvorili je u pepeo”. Karađorđevići su 1918-e okupirali Crnu Goru, popalili hiljade kuća i pobili hiljade, uglavnom žena i đece. I ti si ljut na Crnu Goru. Baš neobično. Možda da svoje porijeklo prostudiraš.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Vaš nacionalni junak Jovo Kapičić u izjavi za BG Politiku dok je bio živ : “ušavši u Srbiju jeseni ’44 ( inače, Srbiju su oslobodili Srbi krajišnici i Rusi) pobili smo preko tries’ hiljada Srba i ponovio bi to, samo da mi se pruži prilika.”

A 1918. godine ste se makljali najviše međ’ sobom, ubijajuć rođak rođaka, kum kuma, komšija komšiju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kao što gore napisah. Totalno nepoznavanje istorije. Sugestija. Kad nešto čitaš o odnosima Srbije i Crne Gore, izvor mora biti stariji od 100 godina.

badžana
Gost
badžana

Ma pusti ovoga iz Republike Šumske kad ne poznaje svoju istoriju kako će našu crnogorsku

C12
Gost
C12

Bravo R. Srpska. Još samo ostaje da tvoju Regionalnu saobraćajnu strategiju odobri Brisel. 😂😂😂

Herzegovac
Gost
Herzegovac

Ili tročlano predsjedništvo koje je u stalnom zasijedanju od 1991😂😂😂

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne brini ti za nas.

requiem
Gost
requiem

Dje si trolu. Još pokušavam da skontam da li si ubačen od ovih sa vlasti, da bi zavadjao, ili si samo sitna duša koja jedinu, istina kratkotrajnu ispunjenost zadovoljstvom osjeca provociranjem i pisanjem gluposti. P.S. Htio ne htio, do Preljine je skoro sve privedeno kraju, a to je auto put, i to prema CG. Pozdrav iz CG, i pozdravi mi… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ requiem Trol ?!?!?!? Ja sam jedini ovdje koji sam ostavio svoje ime i prezime, prebivalište, JMBG. I to dva puta. Pronađi rubriku o društvu (13.07. o.g.- petak), o onom partizanu sa 13 godina i moj odgovor onom Medovini. Neću stalno ponavljati svoj identitet. Ja sitna duša ??? Stidi se, ako stida i malo imaš. Iznosim svoj politički stav i… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

R.Srpska, u pravu si ali je nama u Crnoj Gori neobično da neko tako mrzi Crnu Goru a nije iz Crne Gore. Razlog je sigurno nedovoljna informisanost i nedostatak istorijskih činjenica.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Meni je neobična tolika količina licemjerja kod vas. Srbija vas je pre puna od ww2, po Srbiji se liječite, školujete ( kao da niste stranci ), nastanjujete, zapošljavate, jedan ovdje reče da vas ima puno koji imaju familiju gore. A većina vas CG po Srbiji pljuje, drugo Crna Gora je međ’ prvima priznala Kosmet, , eno šalje i ona dva… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

R.Srpska, u pravu si ali je nama u Crnoj Gori neobično da neko tako mrzi Crnu Goru a nije iz Crne Gore. ————————————————————————————————————————————– ” Mržnju” prema vama sam opisao u komentaru dolje. Kažeš, neobično ti da neko mrzi CG a nije iz CG-a. Vjerovatno misliš na ” Srbe” iz Crne Gore. Da budem krajnje decidan…..ne postoje Srbi u Crnoj Gori… Više »

badžana
Gost
badžana

Tako je SRBIJA DO ATINE nova krilatica!!!!!!!!!!!!HEHE

C480
Gost
C480

Na more,ali uz pasoš.

C12
Gost
C12

U tvom slučaju, uz konjski. 😂😂😂 Šalim se.

badžana
Gost
badžana

Kakav crni pasoš to je izlazak na srpsko more…..ali malo MORGEN

Send this to a friend