Ekonomija

Milatović: Donijet novi paket mjera, emisija obveznica omogućila pomoć

Milatović danas na Cetinju

Vlada je na sjednici koja je održana na Cetinju donijela novi paket mjera pomoći stanovništvu i privredi. Spisak ugroženih djelatnosti koji će koristiti subvencije povećan je za 15, a gotovo 100 hiljada građana može računati na novčanu pomoć.

Penzioneri koji imaju primanja manja od 222 eura, dobiće po 50, a nezaposleni s evidencije Zavoda po 100 eura. Na pomoć mogu računati i korisnici materijalnog obezbjeđenja i lične invalidnine. Novina su i turistički vaučeri koji će se moći koristiti do 30. juna, umjesto, kako je ranije javljeno, do 30. maja.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da su zatekli tešku situaciju i da je emisija obveznica iz decembra omogućila da donesu nove mjere.

“Mjere su kriznog karaktera, da su u iznosu procijenjenom od nekih 160 miliona eura, od kojih je 40 miliona erura direktne budžetske podrške. Podijeljene su na dva dijela, za ranjivi dio stanovništva i drugi dio za popdršku privredi. Proširili smo opseg ugroženih djelatnosti,” naveo je Milatović.

On je dodao da su proširili ugrožene djelatnosti za nekih 15 novih i da time pokušavaju da očuvaju zaposlenost.

“Mjere podrške su za dvije kategorije – za pomoć građanima kojih je oko 100 hiljada i privredu”, rekao je Milatović na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, koja je održana na Cetinju.

“Produžili smo trajanje turističkog vaučera do 30. juna, umjesto do kraja maja”, naveo je Milatović.

Za sjutra je najavio konferenciju za novinare na kojoj će se detaljnije govoriti o novim mjerama podrške.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pečičanin
Gost
Pečičanin

Stručnjače, šta je sa majkama sa troje djece koje primaju po 193.oo eura?

Send this to a friend