Ekonomija

Milatović: Izvještaj EK više nego dobar u dijelu koji se tiče ekonomije i finansija

Jakov Milatović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore više nego dobar u dijelu koji se tiče ekonomije i finansija.

“Izvještaj prepoznaje da je oporavak ekonomske aktivnosti i uvođenje e-fiskalizacije rezultirao snažnim smanjenjem budžetskog deficita”, naveo je Milatović na Tviteru.

On je istakao i da se u Izvještaju konstatuje da je započeta reforma unapređenja korporativnog upravljanja u državnim preduzećima formiranjem kompanije Mongenegro Works!

Dokument, kako kaže, konstatuje i da je stavljena na noge nova avio kompanija i da su kupljena dva aviona, te da je održana finansijska stabilnost sistema uprkos recesiji od 15 odsto u 2020 godini.

“Oporavljena je kreditna aktivnost banaka, i uspostavljene jeftine kreditne linije kod IRF-a. Kreirana je neophodna pravna regulativa za implementaciju mjera podrške inovacionoj djelatnosti! Ostvaren snažen napredak u oblasti socijalne politike”, istakao je Milatović na Tviteru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Autohton 100%
Gost
Autohton 100%

Bezlican potpuno

Kotor
Gost
Kotor

Sram te bilo junoša.
Ovo je za ostavku, a ne za pohvalu.

Anonimni777
Gost
Anonimni777

A nezaposlenost???

...
Gost
...

Ma odličan!

Marko
Gost
Marko

A u drugim djelovima? Ili ti postojiš u vakumu? Pa možeš birat da pričaš o onome što ti odgovara a sve ostalo zaboraviš?

Nerin
Gost
Nerin

Baš, a mi smo svi nepismeni pa ne umijemo pročitati šta piše već čekamo tvoje tumačenje. Nesretnici, ne znate šta vas je dopalo.

Send this to a friend