Ekonomija

Milatović: Neshvatljivo je da neki poslanici, koji imaju prosječne plate oko 1.800 eura, neće glasati za povećanje plata građana

Jakov Milatović

Poslanici u crnogorskom parlamentu u prosjeku imaju plate oko 1.700 – 1.800 eura i zamislite vi sada jednoga poslanika sa tolikom platom da ne želi da građanin ima povećanje plate minimalne sa 250 na 450 eura i prosječne sa 530 na 700 eura i zdravstvenih radnika sa dodatnim povećanjima. Ja to ne mogu da razumijem, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u intervjuu za portal „Berane online“.

On je to rekao odgovarajući na pitanje Berane online kako komentariše visoke poslaničke plate, o čemu smo pisali juče, a imajući u vidu da su oni sa najvisočijim primanjima najveći protivnici programa „Evropa sad“.

Milatović je naveo i da smatra da je „Evropa sad“ jedan od onih programa gdje, kako je istakao, „treba cijela Crna Gora da se ujedini u parlamentu“.

“Poslanici glasanjem za ovaj program treba da pokažu građanima Crne Gore da se suštinski zalažu za njihov bolji život, za konkurentniju crnogorsku privredu i za jedan bolji i pravilniji odnos prema privrednicima u Crnoj Gori koji žele da plaćaju fer poreze i doprinose“, poručio je ministar.

On je naglasio da Crna Gora više nema vremena da čeka i zamolio poslanike da podrže program, a da su oni spremni da još jednom sve objasne i prihvate sve korekcije koje vode na bolje i fiskalno su neutralne.

Posebnu poruku je poslao vladajućoj većini koja, kako je istakao, ima sada šansu da popravi stvari u Crnoj Gori.

“Ubjeđenja sam da će prije svega naša parlamentarna većina, jer je sasvim prirodno da mi prvo računamo na njihovu podršku, a koja je sada vlast, podržati program „Evropa sad“ jer ima šansu da popravi stvari u Crnoj Gori“, ističe ministar ekonomskog razvoja.

On se ipak nada, dodaje, da će plan „Evropa sad“ biti usvojen u parlamentu.

“Ja sam i dalje vjerovanja i stanovišta da uz dodatna razjašnjenja, objašnjenja a možda i poneki amandman poslanika, da će apsolutno ovaj paket koji smo mi nazvali „Evropa sad“ ili Maršalov plan a koji je na taj način upakovan u budžet za narednu godinu biti usvojen u parlamentu“, zaključio je Milatović.

13

avatar
1000
12
1
0
 
13
CrnogoracOnogostSpartanacPečičaninMrki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sa tolikom Platom ,stalno bih bio u bojkotu trba to potrosit

Onogost
Gost
Onogost

Samo 1.800 eura, pa treba to poduplati, a minimalac moze i manje.

Spartanac
Gost
Spartanac

Meni je to razumljivo. Nisu to čista posla. Od kuda pare za sve kategorije koje ste naveli? Povećati samo penzionerima s minimalnom penzijom, ostali na čekanje.

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Vi ste tragikomična vlada. Nastojite da se prikažete kao dobročinitelji, a zaboravljate na penzionere. Njih pominjete kao ranjivu kategoriju i to samo onda kada ih treba ubijediti da treba da se vakcinišu.

Mrki
Gost
Mrki

to je bas logicno

Mila K
Gost
Mila K

hahahaha kakvo amatersko kreiranje lažnog marketinga. Kukali Ameri kako će ih dječaci izigrati…

King Henry
Gost
King Henry

Smanjite im sramotno visoke plate, bice druga pjesma.

flamantes
Gost
flamantes

Da bi se plata povećala trebaš imati posao, a sa ovom vlasti je 20.000 Crnogoraca ostalo bez posla. Inače mali je bezobrazna štetočina

Dejan
Gost
Dejan

Prozivati imenm i prezimenom svakoga poslanika i kako je glasao.Da znamo.

Mitar
Gost
Mitar

Hahaha, tacno sam znao da ce sada sve da ucjenjuju sa ovim programom koji ce ans odvesti u duznicko ropstvo, i sad ce svako biti los ko ne glasa z anavodno povecanje. Treba vas srsut odmah pa onda revidirat program fazno i stavri posatviti na stabilne noge ali prvo vas skinut.

Mile kitic
Gost
Mile kitic

E nevjerovatno da za ovo nema nikog ko zeli komentar da da,ovo je prioritet svih prioriteta plata ljudi plata,a ne njihove izmisljene podjele sa njihovim velikim platama

Dolinabogova
Gost
Dolinabogova

Zasto niko nije ni ponudio da se poslanicke plate smanje …zasto one da budu po dvije hiljade a prosjecna 500…doktorima sa prekovremenim radom recimo 900…sudijama takodje…dr.nauka profesorima na univerzitetima 700…magistrima u obicnim firmama 500…o cemu se radi ovdje? Sram da ih bude sve…

Zoram
Gost
Zoram

Zaboravio si penzionere 150e

Send this to a friend