Ekonomija

Milatović optimista: Iznenadićete se, možda sezona bude bolja od budžetom predviđene

Ministar ekonomskoj razvoja Jakov Milatović je sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem i predsjednikom Skupštine Budva Krstom Radovićem održao sastanak na kom su razgovarali o narednoj turističkoj sezoni. Milatović je optimista što se tiče turističke sezone i navodi da ćemo možda biti iznenađeni na kraju, te da će “brojevi ove godine biti veći u odnosu na one koje su budžetom planirali”.

Milatović je poručio da je imao lijep i konstruktivan razgovor sa Carevićem i Radovićem. Istakao je da je ovo prva njegova posjeta u nizu posjeta primorskim opštinama koje planira.

“Budva, u prometu našeg turizma, čini 50 procenata i zaista je prestonica crnogorskog turizma. Razgovarali smo o svim stvarima koje zajednički treba da uradimo u narednom periodu, o svemu tome što je do sada urađeno, što možda može bolje da se uradi kako bi goste dočekali što spremniji i kako bi, na benefit cjelokupne ekonomske aktivnosti, imali što bolju turističku sezonu”, rekao je Milatović.

Ministar ekonomskog razvoja je podsjetio da, posljednjih dana, imamo dobar trend kada je u pitanju epidemiološka situacija.

“Dobre naznake kada je u pitanju uspostavljanje direktnog avio-saobraćaja između Rusije i Crne Gore. Paket podrške koji je usvojila Vlada za prvi kvartal, paket podrške za drugi kvartal, koji je
u procesu usvajanja i pripreme. Razgovarali smo o paketu podrške koji priprema lokalna uprava. Ja sam zaista zadovoljan ovim razgovor. Da dam jednu dozu optimizma, možda ćemo biti iznenađeni na kraju i da će ti brojevi ove godine biti i veći u odnosu na ove koje smo budžetom planirali”, istakao je Jakov Milatović.

Carević ističe da da je ovo prvi put da je, od kako je formirana nova vlast u Crnoj Gori, Opštinu Budva posjetio neko od predstavnika Vlade.

“Cijeneći da je pred nama nova turistička sezona, znate i sami kroz šta smo sve prošli, i ja sam zaista zahvalan ministru na posjeti. Jedino uz komunikaciju, dogovor i jedan timski rad možemo ovu sezonu da dočekamo spremni. Što spremniji to je veći benefit. Uz sve druge ekonomske probleme, koji nisu mali, analizirali smo sva goruća pitanja i sigurno smo da ćemo zajedno sa našim ministrom Jakovom Milatovićem uspjeti da uradimo najbolje u interesu grada, Crne Gore i razvoja turizma”, rekao je Marko Carević.

Predsjednik Skupštine Budva Krsto Radović je kazao da je posjeta znak da će Opština Budva, kako je naveo, konačno imati dobru saradnju s državnim organima.

“Veoma cijenim posjetu ministra Milatovića. Cijenim iz nekoliko razloga. Prvo, zato što je najprije posjetio Opštinu Budvu. Želim da izrazim zahvalnost za sadržajan i konstruktivan razgovor koji smo imali. Cijenim i uvažavam sve napore koje ovo Ministarstvo i Vlada ulažu kako bi se pripremila turistička sezona. Mi smo dodatno dala neke inpute i informacije kako bi se to na kvalitetniji način uradilo. U svakom slučaju, mislim da je ispred nas neko ljepše vrijeme”, poručio je Radović.

Milatović: Predložio sam Savjetu za borbu protiv koronavirusa da liberalizujemo ulaz turistima u našu zemlju

Jakov Milatović je kazao da je ulaz iz zemlja sa kojima Crna Gora graniči dozvoljen bez bilo kakvih prepreka.

„Tržište regiona je značajno. U turističkom prometu čini 40 odsto. Dobili smo prethodnih dana veliko interesovanje sa tržišta Rusije, Bjelorusije i Ukrajine. Predložio sam Savjetu za borbu protiv
koronavirusa da, s obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije i veliko interesovanje s tih tržišta, da razmisle da liberalizujemo ulaz tim turistima u našu zemlju. To je uzeto u razmatranje, ja se nadam na korist turista iz svih tržišta i na korist opština poput Budve, gdje ti turisti najčešće i dolaze. To su stvari o kojima ćemo razgovarati u nerednom periodu, ne samo za ta tri tržišta koje sam spomenuo već nego sva ostala koja su važna za realizaciju turističkog prometa u Crnoj Gori”, istakao je Milatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darina
Gost
Darina

Misli li ovo ministar ozbiljno ili se ruga sa narodom.

Grone
Gost
Grone

Ajde da vidimo.Zdravko reče da ćemo bit kao Luxemburg.Ne bude li sezone slobodno neka se pakuje i Milatović i Zdravko i cijela vlada pravac za Luxemburg

Kokolo
Gost
Kokolo

Mozda smo k’a Monako sto nam obecase ,samo ne vidimo..

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Lijepo bi to bilo,ali bi isto tako trebalo reći na osnovu čega se to zasniva!?

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Ono što bi rekli, slika govori više od hiljadu riječi

Vera
Gost
Vera

Svi bi mi to voljeli

Patriota
Gost
Patriota

Oće, oće, čeka nas rekordna sezona, samo da se turisti teleportuju u CG snagom vjere…

Bnjj
Gost
Bnjj

Nemamo šta da ponudimo. Trebaju nam hoteli žičare idr

Sanja
Gost
Sanja

Molite se vi apostoli da vam ne bude grdja od prosle ako grdje moze bit

Send this to a friend