Ekonomija

Milatović razgovarao sa prestavnicima Amana: Investitor i lokalna zajednica da se dogovore

Milatović

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je razgovarao sa predstavnicima Aman Resortsa o zatvaranju hotela, i poručio da bi investitor, hotelski operator i lokalna zajednica trebalo da se dogovore i nađu održivo rješenje.

„Imao sam razgovor sa predstavnicima Amana i Adriatic propertiesa i pokazao veliku dozu zainteresovanosti i dobre volje da odgovorimo na neke izazove koje investitor ima“, rekao je Milatović, nakon sjednice Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone.

On je naveo da je jasna poruka da lokalnu zajednicu treba puno bolje razumijeti u slučaju Svetog Stefana i Miločera.

„Jedan minimum s kojim se ne može pregovarati je zakonski, a to je otvorenost te jedne staze koja se nalazi iznad Kraljičine plaže i pristup plažama, definisan onim što je jedna hotelska plaža“, dodao je Milatović.

On je rekao i da je popunjenost turističkih kapaciteta je na nivou od 55 odsto u odnosu na isti period 2019, što su ohrabrujući podaci.

„Što se tiče podataka iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), realizacija u ovom trenutku je na nivou od 55 odsto onoga što smo imali 2019. godine. Kada su podaci iz Uprave policije u pitanju, broj stranaca koji su prošle sedmice prešli granicu je na nivou od 70 odsto onog iz 2019. godine“, rekao je Milatović novinarima.

On je podsjetio da se 87 odsto turističkog prometa dešava od 1. juna do kraja godine, dok se 80 odsto realizuje u junu, julu, avgustu i septembru.

„Epidemiološka situacija, zdravstveni protokoli, avio dostupnost – sve to treba da bude stavljeno u pravu dobru mjeru, pri čemu je potrebna što bolja koordinacija organa državne uprave, lokalnih samouprava u cilju planiranja i realizacije ove sezone“, saopštio je Milatović.

On je kazao da je optimista i misli da brojke mogu da budu veće od projektovanih.

„Više puta sam rekao da Crna Gora ove godine nema pravo da izgubi sezonu, kako je to bilo prethodne godine. Ministarstvo i ja lično ulažemo dosta truda u tom smislu. Vlada i resorna ministarstva su učinila više toga za bolju sezonu“, poručio je Milatović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tek tako
Gost
Tek tako

Muko moja pređi na drugoga. Ovo je bruka valjda vlada ima vrhovnu vlast ili možds Batko od pink Tv ima totalnu vlast.

Dusan
Gost
Dusan

Ne znam na osnovu cega si dosao do cifre od 55 posto u odnosu na 2019? Pola hotela nije otvoreno u Kotoru bi do sad bilo barem 100 kruzera a mi jos nemamo ni jednog. Ne lazite ovaj narod i ne prikrivajte oboljele od korone da bi sebe prikazali kao uspjesne. Ovo je velika stakota sto cinite.

Bravo mali
Gost
Bravo mali

Jedini dobar od svih apostola

Jokoooo
Gost
Jokoooo

Razgovaraj sa inspekcijama ministre da se suzbije siva ekonomija prodjaa po stanovima instagramu i tako to prodaja oko gintasa kontrola tezgi po pojaci

ženskaMačka
Gost
ženskaMačka

Zapetlja ga ovaj više no što je bilo 🤣😂🤣

Send this to a friend